Jump to content

Motor Kulakçığı (Ya da Bu Ne İşe Yarar?)


CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ingilizce açıklaması http://mazda3online.web.aplus.net/product_info.php?cPath=22_69&products_id=396

buda fotolar..anladığım kadarıyla motorun titreşimini alıyor ve şasiye daha az vibrasyon veriyor..ama en iyi bilgi Dündar ustamızda vardır??

bu yerine takılacak olan tutamak :)

awrmount01.jpg

bu sökülecek olan tutamak

[img width=560 height=420]http://i6.photobucket.com/albums/y241/Deathwater/mazda/oldmount.jpg

bu da iki tutamak arasındaki fark

[img width=560 height=420]http://i6.photobucket.com/albums/y241/Deathwater/mazda/comparison.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"özellikle otomatik vitesli otomobillerde vitesin sahip olduğu tork konvertörü yüzünden emsal motor gücüne* sahip manuel şanzımanlı otomobillere göre motor kulaklarına daha çok stress ve yük biner, dolayısıyla bu tip araçlarda çatlaması veya kopması daha çok görülür.

otomatik vitesli bir aracın motor kulaklarında meydana gelen bir arıza aynı zamanda viteslerin sarsıntılı değişmesinden ötürü sanki otomatik viteste bir arıza veya aşınma varmış izlenimi de yaratır. manuel vitesli araçlarda da vites değiştirmesi esnasında aracı sarsarak sanki debriyajın aşınmış olduğu izlenimi yaratır.

bunun yanında gereğince görevini yerine getiremeyen motor kulakları aynı zamanda egzoz manifoldunun da çatlamasına veya manifold vidalarının kırılıp motor bloğu içinde kalmasına da sebep olabilir"

"metal uzerine saglam lastik(belkide kaucuk) kapli olan bir parcadir.motorun calisirken yarattigi sarsintiyi en aza indirerek şasiye verir.uzerindeki lastik zamanla ozelligini yitirerek parcalanabilir,kopabilir.o zaman motor,dolayisiyla tumuyle araba daha sarsintili calisir"

kaynak ekşi sözlük entry`leri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Sonuç olarak arabanın hissi gerçekten inanılmaz değişti. Arabayı çalıştırdığınızdaki motor titremesi sıfıra indi ve vites değiştirirkenki motorun sarsılması ve “çekememesi” hissi tamamen gitti. Motor, yüksek viteste ve düşük hızda istemeden teklediği zaman bile çok az sarsılma söz konusu. Şu ana kadar yaptığımız en iyi modifiye diyebiliriz. Araba çok daha sportif bir hal alırken arabanın normal motor sarsıntısını içeriye iletmesinde hiçbir fark olmadı. Özellikle 0 km/h ‘dan hızlanmada arabada daha az bir bekleme, daha çabuk gücü yola sarfetme var."

kaynak audi 1.6 fsi motor kulağını değiştiren biri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya arkadaşlar her gördüğünüze atlamayın o parça eskirse servis zaten değişir biz eski renoları 3 ayda bir değişirdik motor kulaklarını onun görevi motorun titreşimini emmek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi de parçalar arasında fark var Mücahit, takılacak olan farklı, ayrıca serviste falan zor bulunur bu, Volkan ve Aral'ın arabaları yattı günlerce yanılmıyorsam, Japonya'dan beklediler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kimse anlamazki motor kulağının değiştiğini..valla bende denemek istiyorum aslında..hem gözle görülmeyeceğinden yapacağım bu harcamayı eşim farketmeyecektir  >:D

Selman abi amerika forumlarında group buy açılmıştı 24 ünde bitti..bunun için oraya yazılıp liste fiyatı 89.99$ iken onlar shipping dahil 78$ aldılar..ama tekrar açılacak group buy..

gruop buy beklemeyiz dersek 89.99$ gözüküyo kargo dahil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Geçen gün sabah motor soğukken D ye aldığım zaman motor bloğu kasıldığı anda gelen bir ses vardı. Motor sıcak olduğu zaman o ses çıkmadığı için servise gittiğimde onu duyamadıklarında sağ motor kulağından şüphelendiler ve hemen söküp baktılar. Kulağın içindeki plastikte ciddi deformasyon vardı. "Değiştirirsen iyi olur, eğer ileride daha da deforme olursa patlar ve her taraf yağ olur" dediler. Fiyatı da çok abartılı olmadığı için ( ufak bir işçilik ile 270 YTL) hemen değiştirdim. 3. mesajda Murat'ın söylediği birçok şeyi hissettim. Şu anda araç hem yolda hem durduğu yerde daha az sarsıntılı çalışıyor ve yolda daha keyifli bir sürüş veriyor.

Sabah araç soğukken D ye aldığım zaman oluşan ses halâ duruyor ama en azından onu ararken başka bir problemi gidermiş olduk :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yaklaşık 1 ay önce ankarada patlattım kulakçık.benim arabada içinde gres var daha iyi sönümlendirmek maksatlı kimi model ve markalarda ise sadece lastik veya özel üretim lastik muadili malzemeler.

servis bana 350 veya 450 istemişti,orjinali şaşmaz sanaisinde japoncu var 80 lira :)

mazda 3-6 ne kadardır bilmiyorum ama

MUHABEETLE...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...