Jump to content

Karbüratöre Çift Grişi LPG


SeZaR_323
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar..

Uzun süren çabalarım sonucunda arabama açık filtre kiti yaptırabilmek ve benzinde kullanırken lpg mikserinin karbüratörün üstünü resmen boğmasından dolayı motorun can çekişmesinden kurtulup rahat rahat redline gezebilmek için için mikseri iptal ettirip karbüratöre Lpg girişini alttan direkt ve çiftli olarak verdik.

Sonuçta Lpg ve benzinde araba resmen boyut atladı,önceden 1.4 müş de şimdi 1.6 olmuş gibi gitmeye başladı :)

Diğer 323cülere belki faydalı olur diye bir fotoğrafını da ekliyorum..Önceden bu şekilde hava filtresi yokken lpg de çalışması imkansızdı,şimdi ise saat gibi.. Artık o hazneden kurtulup açık filtre kitine geçebileceğim

img8799f.jpg

Birde sorunum var... Aracım soğuk sıcak farketmez sürekli 2000 devirde çalışıyor..Otm jikle devreden çıkmıyor diyebilirsiniz,hayır gayet de güzel çıkıyor.. sorun şurda..daire içerisine aldığım kısımda (fotoda üzerine solenoid geldiğinden tam gözükmüyor ama bilenler bilir) küçük bir parça var (Hitachi) ve o parçadan hava filtresi kabına gelen (okla gösterdiğim) ince hortum var.. o hortumu söktüğüm an rölanti normale dönüyor,takınca az ilerde yine yükselmeye başlıyor.. o hortumun ne işe yaradığını koskoca sanayide hiçbir usta bana izah edemedi.. bilenlerden yardım rica ediyorum..  2-3 usta o parça arızalı,onu bulamazsın,çıkma bak filan gibi laflarla geçiştirdi.o hortumu ve o hitachi markalı küçük parçayı bana açıklayabilecek biri varsa minnettar kalırım..

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Filtre kiti pro bi çalışma sonucunda olacak. Ön tamponun hemen arkasında radyatörün ön kısmına kadar uzatılacak. Bittiğinde fotoğrafları paylaşırım..

O parçayı bana temin edebilecek olan varsa burdan hesabına havale yapabilirim.

Edit : Adanada ne yazık ki yetkili Mazda servisi yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O parçayı daha önce forumda bende sormuştum ve bir arkadaş onun direksiyonu çevirince motorun devrini yükselten parça olduğunu söylemişti.Sanırım aynı parçayı ve ondan çıkan hortumu soruyorsun.Benim arabada o parçadan çıkan hortum boşta ve direksiyonu çevirince rolanti biraz düşüyor ama ben rahatsız olmuyorum.Eğer üstten bir fotoğraf çekip o hortumların nereye takıldığını gösterebilirsen bende hortumları takıp dener hem teyid etmiş oluruz hemde ikimiz bu parça konusunda aydınlaşmış oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

montajı nasıl yaptınız karbüretöre nerden direk verdiniz hakkaten deldinizmi tam olarak ayrıntılı açıklarsanız sevinirim. foto varsa lütfen paylaşın.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zamanında adana da bende araştırdım özellikle yeni sanayi sitesinde  çıkmasını bulamamıştım...hortumun karbüratöre bağlandığı  yer kırılmıştı en sonunda boşta durarak binmiştim... hiç değişiklik olmamıştı hatta karbüratörü temizletmiştim kanal yurt tarafında... ozaman o 2 hortumun yerini yanlış takmıştı usta bir hafta öyle bindim sonra motor bölümünü incelerken ustanın hortumların yerlerinin yanlış takıldığını fark ettim... o zaman sanırım rölantide dalgalanma oluyordu o siyah (hitachi) bozuk dedi ustalar.en sonunda çıkmacıda buldum taktık sorun yine devam etmişti yani ustaların dediği gibi parça bozuk değilmiş... anlıyacağın ustalar konuya hakim değil... en sonunda yine Yeni sanayi sitesindeki çıkmacılarda bulmuştum parçayı... 2004  yılında idi anca bu kadar hatırlıyorum valla.... maşallah bu işlere meraklısın hocam, ....  Bide adem ustaya sor bakalım kardeş.... (kolay gelsin)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende direk verdirdim ama 1.giriş çok hassas dikkat istiyor benimkini yanlış delmişler as daha karbüratörden oluyordum 2.giriş müsait,gerçekten çekiş farkediyor benzinde gider gibi.karbüratöre bakım yaptıdım adam şamandırayı delmiş sonra kaynak yaptırdım allahtan atıklık olmadı,miksere devam şimdilik istemesekte....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Aslında yapılabilecek bişey fakat karbüratörü delmek riskli . Alternatif bir çözüm bulana dek mikser ile yolumuza devam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Karbüratörü delmek çok verim sağlamıyor bu araçlarda sonradan sorunlar çıkıyor bizzat denemiş birisi olarak tavsiye etmiyorum. bunun yerine boğaza bir kep uydurum bu pro-kar lpg mikseri takmak daha verimli.

yakıta ve performansa entiki mükemmel

blos_yds_ylos_lpg_performans_mikseri5.jpg

http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal hava filtresiyle montesi mümkün olmuyomu bu mikserin acaba.??? yani biraz ince olup karbüratörün ağzına direk otursa bu aparat daha verimli olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben bu karbüratör delme olayını anlamadım, eğer sebep motorun az hava almasıysa ki zaten mikserin ağzının dar olmasının sebebi motorun fazla hava almasını engellemek çünkü lpg nin kendiside gaz olduğundan motora giren hava fazla geliyor vede yakıt oranı eksik kaldığından çekiş düşüyor, bayılıyor vede yakıtı çiğ atığından sarfiyat artıyor ben geçen hafta farklı bir mikserle deneme yaptım , kendi arabamın mikserinin hava girişi 3 cm yeni taktığım mikserinki 4 cm idi hava yetersiz kalıyor sanıyordum ama  ben hiç memnun kalmadım aynen anlattığım sonuç çıktı araba resmen eşşek oldu, çünkü motora hava girişi fazla geldi, gelelim bu delme işine karbüratöre LPG nin nereden girdiğinin ne önemi varki gene sonuçta fazla hava alacaktır motor vede malum sonuç tekrarlanacaktır, sonuç olarak çok gereksiz bir uğraş bence. kesinlikle denemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...