Jump to content

90-94 323 Klima Taktırmak Hakkında


ekanal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar;

Daha önce 323 91-94 arası arabasına klima taktıran var mı acaba? Memnun mu ve nerede taktırdılar?

İstanbul da olursa daha iyi olur.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevap için teşekkürler. İçerisini buzhane yapmasın daha iyi ama yeniler kadar performanslı olmamasının nedeni nedir, bir fikriniz var mı acaba? Hangi bileşenden kaynaklandığını bilirsem belki farklı parça seçeneklerine bakarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işin yılla alakası yok 92-93 model Toyota Corona'lara binin bakın günümüzdeki arabaların hiçbiri onlar gibi soğutamıyor mesela.. Keza eski kasa Corollalar da mükemmel soğutur..

Max. 1200-1500 tl gibi bir maliyeti var o işin ancak BG ler çok güçlü araçlar olmadığından sonradan yapılan uygulamarda klima açıkken çekiş düşüyor (hele LPG varsa felaket) ve yakıt tüketimini hayli arttırıyor..

Ancak araca uzun seneler binmeyi düşünüyorsanız gayet de yaptırılabilir yeter ki işi bilen biri yapsın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaş ile neden alakalı olmaz onu anlayamadım, herşey yıpranıyor haliyle maalesef bakım olmadığı içinde verimi düşüyor.

93 Toyota klimasına gelirsek araç daha iyi korunmuş olabilir veya Kliması daha kalitelidir.

Kendiniz söyleyip kendiniz cevaplamışsınız zaten,

Model yılı ile alakası yok yani 20 yıllık bir aracın kliması eğer kaliteli ise iyi bakıldığı sürece günümüz araçları kadar soğutabiliyor az öncede söyledim ama anlaşılamıyorum sanırım.

90'lı yılların başından beri araçlarda HFC-Freon R134a gazı kullanılmaktadır,ancak bu gazlar sürekli gelişim halinde olduğundan klimatizasyon sektörü de oldukça geliştiğinden yeni gazların geliştirmeleri muhtemeldir ki zaten ev,ofis vb klimalarından görebiliyoruz bunu.. Bu gelişimler zamanla otomotiv sektörüne de uygulanacaktır elbet..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada ilginçtir ki paylaşmak istedim 90 model bu arabada klima açıldığında 2001 olan aracımdan daha az performans düşüklüğü var. İkisinde de Lpg kullanmıyordum.

Sanki burdan da eskisi daha iyiymiş sonucu çıkıyor ama :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra ...

benim de merak ettiğim bir konu var klima taktırmaya kalksak soğutmak için aynı radyatörü mü kullanıcak yoksa aracın içine ayriyetten başka bitane daha mı soğutmak peteği takılacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4-5 ay önce forumdan bi arkadaş satıyodu uygun fiyata paramız yoktu alamadık artık bulursam alıp takacağım. elimde klima motoru var ama sanırım borular ile içerideki klima peteğini bulmak mesele parça parça toplasam olmaz sanırım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar konu açılalı çok uzun zaman olmuş fakat geçenlerde motoru yaptırdım burada sizlerle de paylaşmıştım. O gün aracım hararet yaptığında motor soğusun rüzgar vursun diye kaputu açtım ve fan çalışıyor mu diye kontrol için eğilip baktım. Gayet muntazam çalışıyordu. Fakat radyatör peteğinin önünde montajlı bir petek daha vardı. Ve halen de var. İnanın şaşkınlıktan bi hoş oldum. Bu ne dedim kendi kendime. Onun da ayrı bir fanı var. Babama sordum 3 tane otoelektrikçiye göstermiş hiç kimsenin hiç bir fikri yokmuş. Sanırım aracıma eski sahibi klima taktırmış çalıştıramamış. Yada çalıştırmış sonradan bozulmuş. O yuvarlar bakır boruları falan her yerinde döşenmiş halde durmakta. Eğer aracımda klima varsa ve bu işten anlayanlar varsa aranızda lütfen yardım edin arkadaşlar. Yazın aracın içine binmek yürek ister. Tövbeler olsun cehennem ateşi gibi yanıyor maşallah :)) Buraya bugün öğleden sonra bol fotoğraf ekleyeceğim. O zaman daha iyi anlaşılır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonradan taktırma değil bence bu araçların orjinal klimalılarıda stılmış yani orjinal olması çok olası bir durum, buradan yazılacak bişey yok, bir klimacı ya göster, çalışıp çalışmayacağını söyler, ayrıca zaten kliması orjinal olan 323 lerde, direksiyonun sağında arka cam ısıtmanın yanında klima düğmesi bulunur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orada basılabilen bir düğme var evet ama üzerinde baskısı kaybolmuş yani ne düğmesi olduğu belli değil. Ayrıca aracım 90 model ve bu modelde orjinalde klima bulunmamakta. Bu araç tamamıyla revizyon edilmiş daha önceleri. Komple boya 92 model kapı döşemeleri klima vs gibi. O yüzden orjinal olduğunu zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer sağda 2 adet düğme varsa orjinaldir, yoo sadece bir düğme varsa dediğin gibi çakmadır vede o bahsi geçen üstü okunmayan düğmede arka cam ısıtmasıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra ...

Yaz gelmeden konuyu hortlatayım.

Yakın zamanda böyle bir işe girişen var mı?

Ben birkaç yere sordum telefonla tabi gidip konuşmak lazım ama parça ve montaj 1500 civarı fiyat verdiler normal midir sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Bir ara bende araştırmıştım aynı fiyat aralığı çıkıyor, bende yakında antalyada olacam vede benimde ihtiyacım olacak, bütçemi belirleyip ayarladıktan sonra parça parça toplamaya başlayacam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Millet 323 lerin orjinallerinde klima olanlar var benim aracım 92 model ve klimalı sağ kısımda AC diye tuş var .  Bu da klimanın tusudur onun yanındada arka cam reziztansı var şayet 2 adet orjinal tus var ise bilinki klimadır diğeri de 

Bu arada sunu da anlamıyorum 323 e klima taktırmak belki zayıf vs kalırlar arac güçsüz diyorlar vs madem araç güçsüz koskoca mazda niye kendi klima koysun

bu arada klima yı yazın açınca araç o sıcaklarda bile buz gibi üflüyor  hasta olacağım korkusu ile kapatıyorum bilgilerinize

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...