Jump to content

Mazda 323 Isınınca Stop Etme Durumu


hasan27
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam mazda sahibi arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2000 model 323 mazda arabam var alalım henüz 1 hafta oldu arabanın çalışmasında vb. bişey yok fakat araç ısındıktan sonra özellikle şehir içi kullanımlarda dur kalklara bağlı olarak stop ediyor hemen çalışmıyor 10 dakika bekledikten sonra hiç bir şey yokmuş gibi çalışıyor.Tamirciye götürdüm krakn açı sensörü dediler değiştirdim.Fakat sorunum bitmedi hala aynı durum gereçerli yani araba biraz ısınınca stop ediyor 10 dakika bekleyince çalışıyor.Arkadaşlar Gaziantepte servisine kadar gittim ama bir türlü sorun bulunamadı bazı ustalar eksantrik sensörü diyor bazıları ısı müşürü diyor bugün gittigim bir ustada sorunun beyinden kaynaklandığını söyledi.Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yaparsan yap, öncelikle iyi bir Mazda ustası bul ve sorununu öyle çözüme kavuşturmaya çalış... Aracını ve cüzdanını deneme tahtası yaptırma...

Antep gibi bir yerde de çok çok iyi mazda ustası mutlaka vardır.

Kolay gelsin, neticeden bilgi verirsen sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Isı müşürü ise ,cihaza bağlanınca hata verir ,daha öncede başka bir konuda tavsiye etmiştim ,bosch car servis varsa gidin cihaza bağlanın ,ısı müşürü ise değiştirin ve beyne reset atılsın ,başka hata unsuru varsa onlarda cihaz ektranında çıkacaktır ,bu makineler gözle kulakla pek anlaşılmıyor.

http://www.boschservice.com.tr/media/downloads/tt_bcs_listesi.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin gibi Gaziantep'te iyi bir usta arayan, arkadaşın açtığı bir konu vardı. Onun bağlantısını gönderiyorum. Belki bir işinize yarayabilir. Geçmiş olsun, sonuçları paylaşırsınız.

http://www.mazdaclubtr.com/22568/gaziantepte-iyi-bir-mazda-ustasi-varmidir/msg425867/#msg425867

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginiz için teşekürler arkadaşlar dün ekiciler oto Adem Usta'yı aradım Adem usta Eksantrik sensörünü değiş sorun kalmaz dedi.Ankara'da parçayı buldum ve sipariş verdim gelince durumu sizinle paylaşıcam arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde başıma gelmişti böyle bir arıza EX okuyucu değiştirmiştim düzelmişti araç..ısınınca yapıyorsa ya krank pozisyon sensörü yada EX sensörüdür..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 11 ay sonra ...

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar sorun çözüldü Eksantrik sensörü değişti şimdi stop etme sorunu kalmadı.

Sen de; bir dahaki sorununa kadar foruma elveda dedin...

???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef :( Daha kötü bir durum var bu gene iyi. Sorunun cevabını alıp sorunu giderip sorunu giderdiğini yazmayanlar var.

Evet haklısın, kötünün iyisi gibi bir şey olmuş en azından...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen de; bir dahaki sorununa kadar foruma elveda dedin...

???

İnsanları sürekli forumda tutacak bir şeyler lazım. Daha önce yazmıştım, mesela sohbet muhabbet konularını sayfanın üst tarafına almak lazım.Sadece mazda ile alakalı konuları nasıl sürdürecsiniz ki. İnsan sohbet bölümünde gördüğü bir konuya bişeyler yazar. Ben foruma girince alt taraflara bakmayı unutuyorum.

Bu arada yedek parça satıcılarının adreslerinin olduğu sayfa hangi başlık altında?

Ek olarak Adem Usta yine işi halletmiş. Helal Olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Adem ustamız kayıp iyice. Servisi işini ne yaptı acaba?

Merter de marmara forum AVM yakınlarında servis açmış. Gayet de büyük bir yer. Bol kazançlar diliyorum kendisine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsanları sürekli forumda tutacak bir şeyler lazım.

Bu birazda insanların/üyelerin elinde olan bir şey... Üç dört yıllık sıfır mesajlı üyeyi forumda dolaşırken görüyorum ben.

Sorun olduğunda soluğu foruma yazarak debelenen insanlar, sorunlarını bir şekilde çözdüklerinde başka sorunlu insanlara yardımcı olmak adına veya forum işlevinin mantığı adına ters davranmakta.

Üyelerin çoğunluğunun uzun zamandır araba veya mazda tecrübesi var ve bu tecrübeyi buradan ihtiyacı olan üyelere yansıtmakta çekingen kalmamalılar...

Hiç bir şey bilmesek bile bir sorun hakkında mantıken veya tecrübeye dayalı yorum yaptığımızda en azından karşıdaki insana farklı bir ışık yakmış oluyoruz, sorunu karşısında kayıtsız kalınmamış oluyoruz.

Burayı bir aile ortamı gibi görmek ve çok sık olmasa da, belirli aralıklarla uğrayarak paylaşımda bulunmak, yorum yapmak, insanların sorunlarına ilgi göstermek Mazda Sevenler'in ortak paydası olmalı...

Herkeslere kazasız günler, saygılar, sevgiler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 ay sonra ...

slm arkadaslar adım kubilay kaya bilecikte görev yapmaktayım sağlık memuruyum

    sabah işe giderken yaklasık hava -5 derece iken yuksek hızla giderken ani fren yapmam gerekti bu esnada motorun stop ettiğini farkedip anında çalıstırdım hareket halınde iken. ilk defa böyle bişeyle karşılaştım hava soğukluğu sebebiyle mi oldu yoksa bu bir sorun belirtisimi?

  şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Ani fren yaparken debriyaja basmada gecikmiş olabilirsiniz , aksi halde stop etme durumu normal zamandada olurdu, yani bence aracınızda sorun yok.

    Genede frenleri kontrol ediniz, sertleşme , şişme varmı diye, fren hidroliğinide kontrol ediniz.

    Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracim tuplu dun arac isinmadan ise gec kaldigim icin hareket etmistim. Aksamina araci uc bes dakika

Isitip denedim sirun yok. Bu sabah yine denedim sifir sikinti. Umarim henden kaynakli bir hatadir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra ...

aracımda sorun bir ay önce başladı. Hoplaya hoplaya stop etti. Sonra belli bi süre çalışmadı. 10-15 dk bekledikten sonra çalıştı.400 km yol gittim bi sorun olmadı. 10 gün sonra tekrar Ankara'ya doğru yola çıktım aynı sorun gene oldu.10 dk.bekledim sonra çalıştı.yaklaşık 400-450 km yol yaptım sorun olmadı. 3-4 ustaya durumu anlattım bobinlerde sorun dedi.bobin buji ve kablolarını değiştirdim.sorun devam etti... Bu sitede benzer bi konu gördüm eksantrik sensörü veya krank sensörü değişince düzeldi diyorlar. Çorum'da bulamadım. Nerden bulabilirim ortalama fiyatlRı ne kadardır. Bilgisi Olan varsa yardımcı olabilirmi.?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Geçmiş olsun, Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki bir problemi tespit etmek için değişilen parçaların orijinal olanlarını kesinlikle atmayın gene orjinalini takın,  parça fiyatları için nette araştırmak gerek pek çko satıcı var ve değişik menşede üretimler var , Google la takıl muhakkak çıkar önüne.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...