Jump to content

LPG li Mazda 3 ve Mazda 6 Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


MazdaClubTR
 Paylaş

Günümüzde otomobil sahiplerini en çok zorlayan hususlardan biri de benzin sarfiyatına bağlı olarak yükselen yakıt masrafları. Bu masraf, araçlarını çok kullanmayan insanlar için kabul edilebilir seviyelerde olsa da araç sahipleri araçlarını daha fazla kullanmaya başladıkça ciddi bir sorun haline gelebiliyor. Bu sebeple insanlar son 10 küsür yıldır araçlarına LPG taktırmaya veya araç alırken LPG'li araçları tercih etmeye başladılar. Her ne kadar tercih etmeseler de Mazda Tutkunları da araçlarına olan düşkünlükleri ile cüzdanları arasında sıkışıp bu yönde tercih kullanmaya başladılar.

Biz de bu sürecin tam ortasında yer aldık ve konu ile alakalı bir çok sorulara maruz kalıp bunlara yanıt vermeye çalıştık.

Bu yazı ile istedik ki bundan sonra LPG'li Mazda 3 veya Mazda 6 araç alacak olan arkadaşlar aşağıda belirttiğimiz hususlara dikkat ederek araçlarını alsınlar ve bazı riskleri, püf noktaları öğrensinler.

LPG li Mazda 3 - Mazda 6 Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Mazda 3 ve Mazda 6 ların LPG sistemine hassas bir motor yapısı vardır. Bunun en başta bilinmesi ve kabul edilmesi gerekir.
  • Gerçek kullanıcılardan alınan geri dönüşler çerçevesinde edindiğimiz izlenim LPG takılmış bir Mazda3 veya Mazda6'nın motoru LPG takıldıktan 50.000 km sonra problem çıkartmaya başlayabileceğidir.
  • Kişinin kullanımı , karışımın kalitesi, bakım gibi etkenler bu mesafeyi artı veya eksi yönde etkileyebilir ama genel izlenim bu yöndedir.
  • Yukarıda bahsi geçen problem kendini silkeleme, motor çekişinde düşüş, yakıt sarfiyatında artış gibi belirtilerle göstermektedir
  • Bu şikayetlerden sonra yapılan incelemeler genelde motorun egzoz sübaplarında deformasyon olduğu yönünde bilgi verilmesi ile sonuçlanmaktadır
  • Bu işlemin maaliyeti, şehir, kullanılan malzeme, işçilik değişkenlerine bağlı olarak 2014 yılı rakamlarına göre 1000 - 3000 TL arasında değişmektedir.

 

Bu sebeple LPG'li Mazda 3 veya Mazda 6 alırken ;

  • LPG'nin hangi km de takıldığına
  • Aracın kaç km dir LPG li kullanıldığına
  • LPG sisteminin bakımlarının düzgün yapılıp yapılmadığına dair bilgileri alın
  • Bunlara ek olarak motorun o andaki durumunu daha iyi belirlemek için motora kompresyon testi yaptırın. Bu testte elde edilmesi gereken değerlere ulaşmak için tıklayın
  • Eğer motorunuzdaki kompresyon değerleri düşmüş veya düşük seviyeye yaklaşmışsa yukarıda belirttiğimiz probleme yakınsınız demektir.

 

Yukarıda belirttiğimiz hususlarda elde ettiğiniz bilgiler neticesinde araç alımı ile ilgili son karar elbette sizlere aittir. Üyelerimizin bir kısmı hiç tercih etmez iken bir kısmı olası bir problem yaşayana kadar elde edeceği kârın olası masraftan çok daha fazla olduğunu belirterek riski göze almaktır.Bizim burada amacımız her zaman olduğu gibi şeffaf bir biçimde bazı konuları sizlerin bilgisine sunmaktır.

Yukarıdaki bilgilere eklemek istediğiniz bir husus olursa yorumlara yazmanız yeterli olacaktır.

  • Beğen 6
 Paylaş


Kullanıcı Yorumları

Tavsiye Edilen Yorumlar

Benim bi sorum olacak mazda 6 sahibiyim motor arıza ışığı yanıyor aldığım arkadaş lpg den dolayı dedi sabah yanıyordu akşam baktım sönmüş bunun bi zararı olurmu bu şekilde kullansak yoksa her yandığında söndürtmekmi lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, MazdAşK81 :

Benim bi sorum olacak mazda 6 sahibiyim motor arıza ışığı yanıyor aldığım arkadaş lpg den dolayı dedi sabah yanıyordu akşam baktım sönmüş bunun bi zararı olurmu bu şekilde kullansak yoksa her yandığında söndürtmekmi lazım..

Arıza ışığı bazı durumlarda geçici süre yanıp arıza durumu düzelince kendilipinden söner ama bazı durumlarda kalıcı olarak yanar. Sendeki durum daha çok LPG ayarının doğru yapılmadığının bir göstergesidir.  Doğru ayar ile böyle bir problem bir daha yaşamazsın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...