ördeğin far-sinyal koluyla ilgili küçük bir problemimiz vardı. selektör yaptığımda farlar tamamen kapanıyordu. daha önce 2 kez tamir ettirmeme rağmen kısa süre sonra tekrarladı arızayı. bugün tekrar daha önce tamir ettirdiğim yere gittim ve artık tamir edilemeyeceğini, değişmesi gerektiğini söyledi tamirci arkadaş. yedek parçacılar listesine de bilgilerini eklediğim Güven Oto dan çıkmasını 200 milyona buldum ama bir sorun vardı, bu parça yurtdışında satılan HB familianınmış ve ilave olarak arka cam sileceği anahtarı ve normalde bizim arabalarda olmayan ama 1990-94 arası 323 lerde bulunan silecek fasılası vardı. pazarlıkla parçayı (ahbap usulü) 150 milyona aldım fakat tamirci arkadaş o kolun takılamayacağını söyledi.
Güven Oto'ya geri gidip parçayı iade ettim, onlarla karta iade etme sürecinde konuşurken Mazda servisin elektrik işlerini yapan birisinden söz ettiler. Kolu alıp o arkadaşın dükkanına gittik birlikte, bir de ondan fikir alalım diye. Dükkan çok küçük ve sanayi dışında bir yer, yani normal şartlarda orasının oto elektrikçisi olduğunu anlamak mümkün değil. Usta kolu denemeden fikir veremeyeceğini söyleyip direksiyonu v.s. söktü ve deneme yaptı. Tüm fonksiyonlar çalıştı, özellikle fasılanın işlevsel olması hoşuma gitti ancak sağ sinyal çalışmadı. Ustaya neden kolu değişmek istediğimi söylediğimde yeni kol almama gerek kalmadan eskisini onarabileceğini söyledi.
Sonuçta eski kolu Aykut Usta sapasağlam onardı. Gerçi bir süre kullanıp onayı ondan sonra vereceğim ama sanırım problem kökten çözüldü. (Aykut usta da mazda servisten ayrılma bir usta ve Mazda'ları gerçekten çok iyi tanıyor) Kendisine Mazdaclubtr den bahsettim, belki o da üye olur. Orada bulunduğum süre içinde bir de yeğeni vardı dükkanda. Kendi arabası için silecek motorunu kullanarak elektrik kontrollü vanalı egzost yapıyordu
Aykut Oto Elektrik
Aykut Soyer
Vezirçiftliği Mah. Köroğlu Sok. No:2 Kullar / İzmit
0536.526 32 63