Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1499
En son: tmy_24
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 210380
Toplam Konu Sayısı: 4679
Bugün Online: 53
Tüm zamanlar Online: 225
( 22 Eylül 2007, 11:05:41)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 8
Misafirler: 19
Toplam: 27
Sayfa: 1 [2]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Katalizör  (Okunma Sayısı 1438 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uyumsuzelement
*

YaÅŸ: 33
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida

« Yanıtla #20 : 12 Åžubat 2008, 22:58:49 »

bu arada sayın bay uyumsuz, ne o? özenti durumları mı var sizde? hani al bundy değildin sen Grin
bugun kendimi bundy hissettim valla Grin

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley

mustafa_g
*

YaÅŸ: 34
Yer: izmit

« Yanıtla #21 : 12 Åžubat 2008, 23:10:36 »

dur sen duuuurrr...
3 vakte kadar hergün böyle hissedeceksin. bak birazdan benim modemin fişini çekip gece lambasını takacaklar evdeki küçük nesneler Smiley
uyumsuzelement
*

YaÅŸ: 33
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida

« Yanıtla #22 : 12 Åžubat 2008, 23:18:58 »

dur sen duuuurrr...
3 vakte kadar hergün böyle hissedeceksin. bak birazdan benim modemin fişini çekip gece lambasını takacaklar evdeki küçük nesneler Smiley
yazık sana yahuu peggy yenge ve cocuklara selamlar Grin Grin

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley
mustafa_g
*

« Yanıtla #23 : 12 Åžubat 2008, 23:20:38 »

ho ho hooooo...
gece lambası bozulmuş Grin
Dündar
*

YaÅŸ: 32
Yer: İZMİR

« Yanıtla #24 : 13 Åžubat 2008, 22:39:17 »

Araçta çift osijen sensörü olduğu için, katalitik konvektör arızasını 2. sensör teşhis eder.1. sensör motorun çalışma düzenlemesini kontrol eder, eğer konvektörün çalışma perfformansı düşmüşse zaman zaman istenilen değerlere ulaşılamaz ve 2. sensör arıza lambasını yakar.

Ufak bir tavsiye oksijen sensörlerinin temizlenmesininde faydası olabilir.

www.japoncarservis.com
mustafa_g
*

« Yanıtla #25 : 18 Åžubat 2008, 15:58:37 »

soru 1: üst mesajlarda söylediğim gibi farklı marka/model aracın katalizörü takılabilir mi?

soru 2: katalizörün iptal edilmesi yüzünden seste ne kadar artış olur?

soru 3: oksijen sensörünü nasıl temizleyeceğiz. benimkinde hava filtresinin hemen dibinde içinde ince tellerle bağlı bir sensör var ve oraya müdahale edildiğinde sanki büyük bir risk alacakmışım gibi düşünüyorum. telin kopması durumunda zıçtık demektir Smiley

soru 4: daha önce hiç test ettiniz mi bilmiyorum ama katalizör iptali + perf. tipi son susturucu ve hava filtresiyle ne kadar güç alınabilir (dyno sonucu olsa tam süper olacak Grin) benim bildiğim kadarıyla egzost tarafındaki genişletmeler yüzünden arabanın alt devirler ölmeye başlar ama üst devirlerde biraz canlanma olur. fakat bunun anlamı ne kadar çıkışı rahatlatırsak o kadar üst devirler canlanır şeklinde değil tabii. geri tepme olmadığı için sübapların açılıp kapanma zamanlamasında sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.

bu konularda senin fikrin nedir Dündar Usta.
« Son Düzenleme: 18 Åžubat 2008, 16:00:37 Gönderen: mustafa_g » Logged
Selman
*

YaÅŸ: 46
Yer: İzmir/Karşıyaka

« Yanıtla #26 : 18 Åžubat 2008, 17:59:22 »

Dündar'a sormuşsun ama ben kısmi cevap vermek istiyorum, mantıken aracın bağımsız bir bölümü olduğu için farklı marka ve model araç katalitik konvertörü takılabilir gibi geliyor bana..

Asıl söylemek istediÄŸim ÅŸey ÅŸu, 2-3 yılkı beygiri için katalitik konvertör iptal ederken  hiç aklınızdan çıkarmamanız gereken ÅŸey aracın egzos gazını en fazla aracın sahibinin, ailesinin ve  çocuklarının teneffüs ettiÄŸidir.. Bu söylediÄŸimi çok iyi düşünüp gözünüzün önünden geçirin ne demek istediÄŸimi anlarsınız...

İkincisi, Avrupa ülkeleri emisyon çıkışlarına çok ciddi sınırlamalar getiriyorlar en azından üretim aşamasında, yakın bir zamanda bizim egzos muayenelerinin de çok ciddileşeceğini düşünüyorum, zaten eski tip karbüratörlü araçların şimdi bile bu muayeneyi geçmesi imkansız gibi birşey...

Mustafa sana cevap veriyor gibi başladım ama bu konudaki düşüncelerimi yazdım, kısacası hiç uğraşmayın KAT iptali ile falan, ondan gelecek beygirin hayrı olmaz...Smiley
Halil İbrahim
*

YaÅŸ: 25
Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri

« Yanıtla #27 : 18 Åžubat 2008, 19:44:58 »

Selman abi Katalizör iptali olayını çok güzel açıklamışsın  Afro baÅŸka söze gerek yok  Bravo

Bugün seni kırmayan, yarın seni tökezlettirir....
mustafa_g
*

« Yanıtla #28 : 18 Åžubat 2008, 22:54:23 »

bilgi için teşekkür ederim Selman abi. Bu kat iptali olayına ben de sıcak bakmıyorum ve konuyu çekmek istediğim yere sen doğrudan girmişsin. Kat iptaliyle alınacak beygir 3-5 taneyi geçmeyeceğini ben de çok iyi biliyorum. Onay almak istediğim mevzu alt devir üst devir kısmıydı ki onu da modifiye başlığı altındaki egzost konusunda açıklanmış. Yani üst devirlerde 3-5 beygir alacağız derken hem alt devirleri öldürüp hem de çevreye daha fazla zehir bırakmak pek mantıklı bir iş değil. Smiley
Selman
*

YaÅŸ: 46
Yer: İzmir/Karşıyaka

« Yanıtla #29 : 18 Åžubat 2008, 23:10:48 »

Gönüller bir olsun, akıllı adamın hali başka oluyor canım....Smiley
mustafa_g
*

« Yanıtla #30 : 18 Åžubat 2008, 23:14:37 »

Gönüller bir olsun, akıllı adamın hali başka oluyor canım....Smiley

teşekkür ederim abicim o senin akıllılığın Smiley
dar alanda kısa paslaşmalarla sonuca gidelim dedim ama sen orta sahadan çaktın doksana, o oldu yani Grin
Dündar
*

YaÅŸ: 32
Yer: İZMİR

« Yanıtla #31 : 23 Åžubat 2008, 23:16:01 »

Ben gelene kadar doğru yol bulunmuş olsada demeden geçemedim, sakın o ince tellere dokunma yoksa hava akış sensörünü bozarsın, oksijen sensörü egzozun üzerindeki Wink

www.japoncarservis.com
mustafa_g
*

« Yanıtla #32 : 25 Åžubat 2008, 15:20:51 »

Ben gelene kadar doğru yol bulunmuş olsada demeden geçemedim, sakın o ince tellere dokunma yoksa hava akış sensörünü bozarsın, oksijen sensörü egzozun üzerindeki Wink

he he heee hakkaten o zımpırtı hava akışmetreydi değil mi?
sağolasın dündar usta. zaten hayatta elimi sürmezdim ona ama uyarın için çok teşekkürler Smiley
KeremAliAsyali
*

YaÅŸ: 43
Yer: ankara

« Yanıtla #33 : 02 Temmuz 2008, 21:22:19 »

Geçen gün yaklaşık 70 km uzak bir yere gidip aracı parkettim.  Bir iki saat sonra dönmeye karar verdim ve kontak anahtarını çevirdim. Çıt çıt ediyor ama ateÅŸlemiyor. Aynı zamanda göstergedeki ışıklar yanıp sönüyor silik çıkıyor yarım  gözüküyor falan. EndiÅŸelendim. Burada insanlar yardımsever olduÄŸundan rastgele birinden yardım istedim. Neyse beÅŸ altı kiÅŸi toplandı sorunun aküde olduÄŸunu tahmin ettiler. Bir usta çağırdık geldi baÅŸka bir arabanın aküsünü takıp çalıştırdı. Ondan sonra stop etmeden eve tamirciye kadar geldim. Arabayı durdurdum derdimi anlattım. Adam çalıştırmak istedi ama çalışmıyor. Aküye baktı bilmemneölçer ile. MeÄŸer akü sıfırı tüketmiÅŸ. Gidip yeni bir akü aldım ve taktık. Eve geldim. Ertesi gün arabaya bindiÄŸimde arabada artık motor arıza ışığının yanmadığını gördüm. Bu uzun hikayeyi sadece bu son cümleler için anlattım. Kimse tahmin edemedi bu ışığın akü ile bir baÄŸlantısı olabileceÄŸini... SaÄŸlık olsun...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Yeni Mesajlar
Gönderen: mechanicker
[Bugün 18:56:32]

Gönderen: uyumsuzelement
[Bugün 18:54:31]

Gönderen: Helin
[Bugün 18:53:51]

Gönderen: mechanicker
[Bugün 18:53:43]