Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #20 : 14 Mayıs 2008, 16:17:40 » |
|
Haklısın ama hala cevaplanmamış bir nokta var. Teknik bir döküman olmadığı için göremiyorum . Biliyorsan senden alabilirim. Mazda3 ve Mazda6 larda gördüğüm kadarı ile zincir oldukça içeride bir yerde. Mazda 626 larda kayış gözle görülür bir yerde mi ki bakınca kolayca anlaşılabilsin ?
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
|
|
Gökhan77
Yer: Yalova
I. Tombak
|
 |
« Yanıtla #21 : 14 Mayıs 2008, 16:17:54 » |
|
Konuyu açarken de söylediğim gibi zincirlileri değil triger kayışı olanları konuşuyoruz ki hem konunun başlığı da "triger kayışı kopması" ama zincirin değişmesi gerekiyor mu? bunu bilmiyordum, fikir edinmiş oldum... ilerde lazım olur bak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gökhan77
I. Tombak
|
 |
« Yanıtla #22 : 14 Mayıs 2008, 16:18:58 » |
|
Kesinlikle görülebilecek yerde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #23 : 14 Mayıs 2008, 16:19:51 » |
|
Kesinlikle görülebilecek yerde.
O zaman sizlerden bir resim bekliyoruz ki 626 olupta bilmeyenler böyle bir durumda nereye bakabileceğini bilsin.. 
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
Gökhan77
I. Tombak
|
 |
« Yanıtla #24 : 14 Mayıs 2008, 16:23:18 » |
|
Tamam Burak, bakayım varmı albümümde. Yoksa, çeker koyarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
okaratas
|
 |
« Yanıtla #25 : 14 Mayıs 2008, 18:10:15 » |
|
Bende çekip yollayabilirim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chaos
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #26 : 14 Mayıs 2008, 18:59:22 » |
|
Trıgeri nasıl dışarıdan görebiliyorsunuz arkadaşlar? Biz başka arabayamı biniyoruz Beni kayışın kopmasından daha çok rulmanların sapıtması korkutur. O kayışları tıra bağlayıp çekseniz kolay kolay kopmaz. Benim araçta ilk 100,000 değişti, yan sanayi taktırdım. Kayış Dayco, rulmanlar Nsk ve Ntn. Sonra 195,000'de değişti kayışın dişlerinde en ufak bir aşınma yoktu. Rulmanlarda tıkır tıkır dönüyordu. Lakin piyasada japon rulman yok şu anda, skf ve fag'ı zaten geçtim, kataloglarında bile gözükmüyor. Herneyse şimdi araç 215,000'de ama rulmanları korkutuyor beni, 100,000 beklemem bu sefer. Bu arada bizim araçların motorları (FS) non-interference tipindedir. Triger koparsada zarar verme ihtimali düşüktür. Üst ölü nokta subaplara vurmaz çünkü. Çok kimsede bilmez bunu, ustalar dahil. Zaten sıkıştırma oranından da belli (9,0). Yinede güvenmeyin buna, zamanında değiştirin. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #27 : 14 Mayıs 2008, 19:42:24 » |
|
arkadaşlar Triger kayışı mecvut olan bütün araçlarda kapakla kapalıdır koptuğunu görebilmek için kapakları söküp bakmak gerekir Mazdaların triger kayışı fabrikada takılanlar 100,000 km veya 60,000 mil de değişimi yapılır yetkili servislerde takılanlar da 100,000 km de değişir ama orjinal olmayan bir triger kayışıyla 60,000 km den fazla gitmek pek sağlıklı olmaz L tipi supap mekanizması olan motorlarda supaplar yanma odası ve silindirlere ters dönmüş şekildedir. I tipi supap mekanizmasına sahip motorlarda supaplar yanma odasına ve silindirlere düz bakacak şekildedir. eklediğim resimde I tipi supaplı motor görülmekte yeni nesil tüm motorlar (wankel hariç ) bu sistemde yapılırlar. triger kayışı koptuğu zaman supaplar hareketsiz kalır ve pistonlar çarparak eğilir sanırım açıklığa kavuşur konu 
|
|
|
|
|
|
Bugün seni kırmayan, yarın seni tökezlettirir....
|
|
|
emredeler
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #28 : 14 Mayıs 2008, 19:44:26 » |
|
Bu açıklamadan sonra ben bile anladım 
|
|
|
|
|
|
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin 
|
|
|
limpony
Yer: izmir
|
 |
« Yanıtla #29 : 14 Mayıs 2008, 19:47:14 » |
|
Trıgeri nasıl dışarıdan görebiliyorsunuz arkadaşlar? Biz başka arabayamı biniyoruz Beni kayışın kopmasından daha çok rulmanların sapıtması korkutur. O kayışları tıra bağlayıp çekseniz kolay kolay kopmaz. Benim araçta ilk 100,000 değişti, yan sanayi taktırdım. Kayış Dayco, rulmanlar Nsk ve Ntn. Sonra 195,000'de değişti kayışın dişlerinde en ufak bir aşınma yoktu. Rulmanlarda tıkır tıkır dönüyordu. Lakin piyasada japon rulman yok şu anda, skf ve fag'ı zaten geçtim, kataloglarında bile gözükmüyor. Herneyse şimdi araç 215,000'de ama rulmanları korkutuyor beni, 100,000 beklemem bu sefer. Bu arada bizim araçların motorları (FS) non-interference tipindedir. Triger koparsada zarar verme ihtimali düşüktür. Üst ölü nokta subaplara vurmaz çünkü. Çok kimsede bilmez bunu, ustalar dahil. Zaten sıkıştırma oranından da belli (9,0). Yinede güvenmeyin buna, zamanında değiştirin.  ben 140 bıne kadar gıtmıstım hala sapa saglamdı rulmanlar merak etme sen ama ıhmalde etme !!!
|
|
|
|
|
|
Bir kişiyi öldürürsen katil olursun.. Yüz kişiyi öldürürsen cani olursun... Yüzbinleri öldürürsen KAHRAMAN olursun!...
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #30 : 14 Mayıs 2008, 19:53:13 » |
|
yanlız resim biraz küçük kalmış büyük bir resim bulursam editlerim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emredeler
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #31 : 14 Mayıs 2008, 20:22:09 » |
|
Zoomlayınca anlaşılabiliyor
|
|
|
|
|
|
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin 
|
|
|
mustafa_g
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #32 : 15 Mayıs 2008, 10:59:57 » |
|
orjinal trigger kayışı 100 bin de değişir. trigger kayışının gevşek veya sert takılması durumunda zaten araba saçma sapan çalışacağı için bunu hem usta hem de siz anlarsınız. dolayısıyla triger kayışı ilk montajından itibaren sağlıklı olarak çalışacak şekilde ayarlanır diye biliyorum. ayrıca, kayışa güvenemiyorsak demişsin ya Özgür. Bu durumdaki bir arabayı kullanmaktansa kapının önünde yatırmak daha mantıklı olur kanımca. geçmişi hakkında kesin bilgilerimiz olmayan bir araba satın almışsak eğer triger kayışını göz kontrolünden geçir(t)mek ve içimiz yine rahat etmeyecekse değiştirmek gerekir. Sonuçta ikinci el alınmış bir arabayı alır almaz sanayiye götürüp yağını, yağ filtresini, bujilerini, hava filtresini değiştirtmiyor musunuz? 100-200 daha fazla ödeyip trigerini de değiştirin ki içiniz rahat etsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bülent Erguvan
|
 |
« Yanıtla #33 : 15 Mayıs 2008, 11:04:57 » |
|
Allah triger kayışlarınıza zeval vermesin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #34 : 15 Mayıs 2008, 11:08:15 » |
|
Halil bilgilendirme için teşekkür. 
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #35 : 15 Mayıs 2008, 19:44:43 » |
|
Halil bilgilendirme için teşekkür.  elimden geldiği kadar yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #36 : 16 Mayıs 2008, 08:34:07 » |
|
elimden geldiği kadar yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana  olmasanda ugraşman yeter 
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
miata_mps
Yer: gaziantep
|
 |
« Yanıtla #37 : 18 Mayıs 2008, 16:36:18 » |
|
mazda ların triger yani eksatrik kayışı orjinaline sadık kalmak kaydı ile 100000 km dir ama piyasadaki yan sanayi kayışlar özellikle dayco marka ve gergi rulmanları 100000 km yapması biraz riskli olur o yüzden 75 -80 bin km de değişmenin yararı var malüm üstten eksantrikli araçlar masraf açıyo ohc veya dhoc motor tabir ediliyo biri tek eksantirik diğeri çift demek 626 ların kayışıda (125) diş tir 
|
|
|
|
|
|
07 APE 70 mazda 626 glx full 136 bg
|
|
|
|
|