Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1673
En son: mr.woox
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 230830
Toplam Konu Sayısı: 5213
Bugün Online: 34
Tüm zamanlar Online: 287
( 22 Eylül 2008, 17:12:36)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 1
Misafirler: 7
Toplam: 8
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Lantis Fiyat Farkları  (Okunma Sayısı 322 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ersyncar
*

YaÅŸ: 25
Yer: istanbul

« : 10 Ekim 2008, 14:36:29 »

arkadaslar ben yılbaşına kadar bir lantis almayı düşünüyorum. daha önce hiç mazda kullanmadım ama hep mazda hayranlığım vardı sonunda kısmet olacak galiba neyse konuya gelelim.
 bir süredir araÅŸtırıyorum lantisleri çok deÄŸiÅŸken fiyatları var. modifiyeli araçlardan bahsetmiyorum.
bakıyorsunuz 2 tane lantis ikiside 98 model ikiside aynı özelliklerde biri 9500ytl demiş biri 14000ytl demiş.
arama tlfn açıp konusuyorsunuz  hemen hemen yakın km lerde araçlar ve ikiside kaza yada deÄŸiÅŸen parça yok istediÄŸin servise göster diyo. iyi de o zaman neden fiyat bu kadar deÄŸiÅŸken çözemedim. hangisi kazıklıyor hangisi kandırıyor bilmediÄŸimiz biÅŸey mi var yoksa biri sevabına mı veriyor o arabayı 9500e
 Huh?   Huh?
 aracı tercih ederken nelere dikkat etmeliyim sizce ?
ÅŸimdiden herkese tÅŸkrler  Afro
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2008, 14:48:03 Gönderen: Burak » Logged

www.ersinkar.com

babatolia
*

YaÅŸ: 30

« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2008, 14:54:22 »

biri tok satıcı, olsa da olur olmasada diyenlerden. veya arabasına biniyor ama satılırsa piyasasından 3-5 fazla olsun diyor. diğeride acil satması gerekiyor veya arabasının değerini biliyor, satılacak fiyattan şansını deniyor diyelim. tabi bunlar iyimser tahminler yoksa arabası taklalı ama kazasız diyende olabilir 330 bindeki arabaya 130 binde diyebilir vs vs...

dertsiz, sorunsuz, problemsiz. çünkü mazda

ersyncar
*

« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2008, 15:06:04 »

almayı düşündüğüm aracı mutlaka bir mazda servise götürücem zaten.  geçen hafta citröen almak isteyen arkadasım aracı servise götürdüğünde 47bin yazan km nin aslında 100binin üstünde olduÄŸunu öğrendik. 2bin ytl ucuza verirsen alırız dedik ama adam ne dese beÄŸenirsiniz? olmaz ben bunu birine kaktırırım nasılsa dedi Grin

www.ersinkar.com

Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri

« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2008, 19:33:42 »

10.000 liradan fazla para verme sakın  Grin   

Söz ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir,ancak ağızdan  çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz....
semavi
*

YaÅŸ: 28
Yer: İSTANBUL

« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2008, 19:51:32 »

kilometre ile oynayan şerefsizler çok piyasada!!!

temizliğine göre 9-11 arası alınmalı lantis..

kod adı yeşil Grin
ersyncar
*

« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2008, 08:57:31 »

tavsiyeleriniz için çok tşkrler . sormak istediğim birşey daha var.bi araçta motor 10bin km önce yenilendi dediler. motorun yenilenmiş olması iyi bir şey midir kötü birşey mi? aracı nasıl etkiler acaba?

www.ersinkar.com

YaÅŸ: 35
Yer: izmit

« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2008, 09:15:00 »

motor yenilenmesi iyi birşeydir ama şöyle bir problem var. arabayı satmak için, üstünkörü yapılan bir yenileme mi? yoksa doğru düzgün yapılmış bir yenileme mi? kullanılan parçanın kalitesinden tut ki değişmesi gerekirken, sırf maliyeti yükseltmemek için değişilmemiş parçalarla toplanmış bir motor mu? (örneğin segman, örneğin piston v.s.) sırf idare etsin mantığıyla toplanıp satılan bir motor kısa süre sonra yeniden açılmak zorunda kalınabilir. burada iş karşılıklı güvene dayanıyor çünkü hiçbir servis motorun içindeki parçanın durumunu açmadan göremez Wink

ersyncar
*

« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2008, 09:43:51 »

o zaman risk durumu biraz fazla yüksek yenilenmiÅŸ motoru olan bir araç almak. özellikle de istanbul gibi bir yerde Grin
 ayrıca lantis gibi türkiyede 2.el satışı biraz zor ve parçası pahalı olan arac için adam akıllı bir yenileme yaptırdıklarını düşünmek istanbul sınırları içinde pek mantıklı olmas sanırım Smiley

www.ersinkar.com

« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2008, 10:50:03 »

o belli olmaz. genelde Lantis sahipleri arabalarını "binmek" için alırlar ve ticari amaç pek güdülmez. Aracı aldığınız kişi alım satım yapan kişi değilse büyük ihtimalle düzgün yapılmıştır iş. Ama yine de risk her zaman var. Örneğin, benim arabamın da motoru açıldı ve ufak çaplı bir revizyondan geçirdik.

Fiyat farkı konusundaki soruna gelince. Ben arabayı kullanmak için aldım ve ona göre de bakımlarını v.s. fazlasıyla iyi yapıyorum. Ha bu demek değil ki arabama müşteri çıkarsa satmam, elbette satarım ama isteyeceğim fiyat muadillerine göre biraz fazla olabilir. Ama şöyle basit bir hesap yapacak olursak, ben arabamı aldıktan sonra "servis bakımlı olduğu halde" yaklaşık 3-4 milyar masraf yaptım. Motoru, yürürü, freni, şanzımanı v.s. aklına gelecek gelmeyecek pek çok yerini iyi kötü elden geçirdim ve 1,5 senedir keyifle kullanıyorum.

Ne zamana kadar?
1- arabamı beğenip almak istiyorum diyen birisi istediğim parayı verene kadar
2- veya maddi sıkıntıya girip arabamı satmak zorunda kalana kadar
3- veya maddi anlamda daha ferah bir noktaya gelince "hadi bunu satalım da daha üst modelini alalım" diyene kadar.

1- piyasada 9 milyara da familia varken ben 11,5-12 isterim.
2- (Allah göstermesin) 9 milyara familia varken ben 8,5 milyara satarım.
3- satmayla matmayla hiç uğraşmam gider takasa veririm, onlar kaça satarsa satar.

uzun oldu ama kusura bakmayın, ancak anlatabildim Grin

ersyncar
*

« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2008, 11:19:34 »

1- piyasada 9 milyara da familia varken ben 11,5-12 isterim.
2- (Allah göstermesin) 9 milyara familia varken ben 8,5 milyara satarım.
3- satmayla matmayla hiç uğraşmam gider takasa veririm, onlar kaça satarsa satar.

uzun oldu ama kusura bakmayın, ancak anlatabildim Grin

yorum süperdi   Bravo  tÅŸkrler

www.ersinkar.com

YaÅŸ: 36
Yer: kocaeli

« Yanıtla #10 : 12 Ekim 2008, 00:43:13 »

mustafa daha güzel anlatılamazdı ersin ben geçen nisan da aldım mazdamı ben kilometre yapmamış değilde yapmış olana baktım mesala yıllık araçlara 15000 km veriyorum eğer bunun çok üzerinde veya altında ise baktırmak gerekir benim aracım 1997 model 185500km aldım şükür ufak tefek sorunlar haricinde motorda hiç sorun yok zevkle biniyorum seninde şansın açık olsun umarım istediğin gibi araca rastlarsın ben sahinden.com dan buldum aracımı eğer denk gelirse haberdar ederim

Mazda 323 GLX Sedan
41 KT 689 Kırmızı
Mustafa Güneş
*

« Yanıtla #11 : 12 Ekim 2008, 13:18:53 »

küçük bir ekleme yapmak istiyorum.

1. maddenin geçerli olduğu satış durumunda taban fiyatından biraz fazla istiyor olunmasında en büyük etken, yeni sahibinin herhangi bir masraf yapmadan arabayı doğruca kapısının önüne götürebilecek olmasıdır. çünkü zaten arabayı kendim kullandığım için tüm bakımları ve olası arıza ihtimalleri gerekli harcamalar ve ilgi gösterilerek ortadan kaldırılıyordur.

fakat 3. maddede durum böyle değil. çünkü zaten maddi sıkıntıya girmiş bir kişi arabanın masraflarını görmezden gelir veya "yeni sahibi yaptırsın bi zahmet" diye düşünerek arabayı bakımsız ve ilgisiz bırakır. bu zamana kadar yaşadığım tecrübelerde motoruna çeşitli katkılar koyarak duman atmayı engelleme v.s. gibi yöntemlerle arabasını millete kakalayan çok kişi gördüm. servis kontrolleri de her zaman güvenilir olmayabiliyor. şöyle ki; İzmit Honda yetkili satıcısı ve servisinin doğrudan kendisi 300 küsur bindeki aracın km.sini düşürüp 150 bin seviyesine getirdiğine şahidim. imam-cemaat ilişkisi de bu olsa gerek Grin

ersyncar
*

« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2008, 16:03:00 »

istanbulda özellikle de anadolu yakasında bildiÄŸiniz güvenilir ya da tavsiye edebileceÄŸiniz mazda servisi var mı? ya da belki servis olmaz da "ÅŸu usta var ona mutlaka göster aracı almadan" diyebileceÄŸiniz biri vardır belki?  Kararsız

www.ersinkar.com

« Yanıtla #13 : 16 Ekim 2008, 16:29:36 »

istanbulda özellikle de anadolu yakasında bildiÄŸiniz güvenilir ya da tavsiye edebileceÄŸiniz mazda servisi var mı? ya da belki servis olmaz da "ÅŸu usta var ona mutlaka göster aracı almadan" diyebileceÄŸiniz biri vardır belki?  Kararsız

Bostancı sanayi sitesinde Mazda İkiler - Teber ustaya danışabilirsin.

mazda_ozan
*

YaÅŸ: 22
Yer: Altunizade-Zeynep Kamil-Selimiye-Üsküdar-Sakaryam

« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2008, 15:57:01 »

kesinlikle tek geçerim Taber (bende hep teber derim Smiley) ustayı .. bana göre istanbuldaki en iyi servis ve herÅŸeyden öte müşteriye müşteriden öte davranıyo bi dost bir arkadaÅŸ gibi..  Afro

ersyncar
*

« Yanıtla #15 : 17 Ekim 2008, 17:02:58 »

yeni mazda alırken oraya inceleteyim bari aracı. Smiley
mustafayla ozan tavsiye etti die de pazarlık yaparım artık   Teeey

www.ersinkar.com

YaÅŸ: 22
Yer: Altunizade-Zeynep Kamil-Selimiye-Üsküdar-Sakaryam

« Yanıtla #16 : 17 Ekim 2008, 17:20:09 »

aynen söyle bizim adımızı o sana yapıcağını yapar zaten esirgemez Wink