freedila
YaÅŸ: 33
Yer: bursa
|
 |
« : 09 AÄŸustos 2008, 21:24:08 » |
|
Arkadaslar , merhaba .. Ciddi olarak Rx-8 almayı düşünüyorum o yüzden bu sitede Rx-8 sahibi arkadaslar varsa deneyimlerini aktarmasını rica ediyorum.. Yardımcı olursanız cok sevınırım ..
|
|
|
|
|
|
Powered By FreeDom
|
|
|
|
|
Burak
YaÅŸ: 35
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #1 : 10 AÄŸustos 2008, 00:11:03 » |
|
Arkadaslar , merhaba .. Ciddi olarak Rx-8 almayı düşünüyorum o yüzden bu sitede Rx-8 sahibi arkadaslar varsa deneyimlerini aktarmasını rica ediyorum.. Yardımcı olursanız cok sevınırım ..
Doğu şu anda RX8 kullanıyor. Biz de neredeyse her Perşembe görme şansına sahip oluyoruz. Bir de RX7 kullanıcımız var Bora (X-Pace) o da ay ortasına doğru karaya ayak basmış olacak (kaptan kendisi) ikisinden detaylı bilgi alabileceğini düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
ozanm3
YaÅŸ: 19
Yer: kocaeli
namı diyar BOROZAN
|
 |
« Yanıtla #2 : 11 AÄŸustos 2008, 10:21:02 » |
|
on numara arac allah sahıplerıne bagıslasın ne dıyelım ınsallah bızımde olur ılerde
|
|
|
|
|
|
2006 M3 DYNAMİC SAMPANYA ,41 LC 121 ------ bunu bole bılsın herkes,bu alemde en buyuk KORFEZ----falan filan olmasın izmitliyizz  :D
|
|
|
babatolia
YaÅŸ: 30
Yer: istanbul
|
 |
« Yanıtla #3 : 11 AÄŸustos 2008, 10:55:30 » |
|
doğuyu arıyorum perşembeden beri bi türlü konuşamadık, bu 500. mesajı rx-8 aldım diye atmak isterdim ama gene beklemede kalıcaz 
|
|
|
|
|
|
dertsiz, sorunsuz, problemsiz. çünkü mazda 
|
|
|
freedila
|
 |
« Yanıtla #4 : 11 AÄŸustos 2008, 13:54:39 » |
|
Tskler Burak . Cok fazla yağyakıyor , motor 100 bınde bitiyor vs bir sürü kulaktan dolma bilgi var o yüzden en sağlıklı bilgiyi kullanan arkadaslar söyleyecektir .. Bakarsınız bende sıkı bir mazdacı olurum .. 
|
|
|
|
|
|
Powered By FreeDom
|
|
|
Ali
YaÅŸ: 20
Yer: İSTANBUL, KÜTAHYA ,BURSA VE FENERBAHÇE
|
 |
« Yanıtla #5 : 11 AÄŸustos 2008, 13:57:29 » |
|
benim bir arkadaşımda rx-8 vardı her 2000km yağ ekliyordu ama performansı çok iyi bir araç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freedila
|
 |
« Yanıtla #6 : 11 AÄŸustos 2008, 14:11:55 » |
|
Bende Bmw kullanıyorum , yağ değiştirirken hiç eksiltmediğini görmedim , ne kadar agresif kullanırsam o kadar yağ yakıyor , Yüksek devirde kullanıyorum belki daha mütevazi kullanıcılarda böyle bır sorun yoktur .. Rx-8 Yağ yakıyor derken nasıl yağ yakıyor en çok merak ettiğimde böyle abartılı yağ yakıyorsa bu satılan 2. el Rx-8 ler biraz riskli olmazmı ?
|
|
|
|
|
|
Powered By FreeDom
|
|
|
Uygar
YaÅŸ: 20
Yer: istanbul_kayseri
Flomaster Kalem
|
 |
« Yanıtla #7 : 11 AÄŸustos 2008, 14:14:10 » |
|
Yağ yakma olayı motorun yapısından kaynaklanıyor.. 1.300cc pistonsuz bir motor var. Yapısal olarak bıçakları yağlıyor ve dolayısıyla yağ yakıyor  Normal yani.. 
|
|
|
|
|
|
DesignerKA///
Endüstri ürünleri Tasarımı__>>>
|
|
|
freedila
|
 |
« Yanıtla #8 : 11 AÄŸustos 2008, 14:14:31 » |
|
Ali ekliyordu vardı derken aracı sattı anladıgım kadarıyla ..SAtmasının nedeni söylediğin gibi yağ yakması ya da baska nedenlermiydi ?
|
|
|
|
|
|
Powered By FreeDom
|
|
|
freedila
|
 |
« Yanıtla #9 : 11 AÄŸustos 2008, 14:17:50 » |
|
2000 km de bir diyor bu pek normal değil uygar .. Sonucta keyif için araba almak ıstıyorum ama tamırcı olmak değil niyetim ..
|
|
|
|
|
|
Powered By FreeDom
|
|
|
Murat Bulut
Yer: İstanbul
Mazda 3 Sedan
|
 |
« Yanıtla #10 : 11 AÄŸustos 2008, 14:20:28 » |
|
Benim arkadaşda BMW M5 var.Oda bagajında hep bir kutu yağla dolaşıyor.Performans arabalarının bir özelliği olabilir.Belki motor yapısı itibarıyla RX 8 daha fazla eksiltiyordur.
|
|
|
|
|
|
34 DR 0184- 2006 Mazda 3 Sedan AT- Comfort- Titanyum Gri
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #11 : 11 AÄŸustos 2008, 14:21:49 » |
|
Aracın 100.000 de motoru bitmesi meselesi biraz abartı zira aracın motoru 100.000 km garantili.
Daha önce sitede Bora da söylemişti. Tüm mesele kullananların ve ustaların motoru iyi tanımamasından.
Mesela en çok yapılan hata sentetik yağ kullanılması. Bu motorlarda sentetik yağ yeterli yağlama sağlamıyor deniyor. Mineral yağ kullanılması gerekiyor. Bir de neden yağ eksilttiğini bilmeden kullanılır ve ikisi bir araya gelirse doğal olarak motorun ömrü inanılmaz kısalıyor.
2. el alınacaksa mümkün olan en az km li alınması senin de içini rahatlatır.
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
Halil İbrahim
YaÅŸ: 25
Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #12 : 11 AÄŸustos 2008, 14:22:29 » |
|
2000 km de bir diyor bu pek normal değil uygar .. Sonucta keyif için araba almak ıstıyorum ama tamırcı olmak değil niyetim ..
normal 4 zamanlı motorlarda olduğu gibi wankel motorlarda piston ve segman düzeneği olmadığı için rotorun çalıştığı yüzeydeki yağ sıyırılıp tekrar yağ karterine ulaşmadığı için rotorun çalışma yüzeyindeki yağları yakması normaldir 
|
|
|
|
|
|
Söz ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir,ancak ağızdan çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz....
|
|
|
Mustafa Güneş
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #13 : 11 AÄŸustos 2008, 14:26:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozanm3
YaÅŸ: 19
Yer: kocaeli
namı diyar BOROZAN
|
 |
« Yanıtla #14 : 11 AÄŸustos 2008, 14:27:56 » |
|
ben 2.elde dahı pek bı sorun yaratıcagını sanmıyrm
|
|
|
|
|
|
2006 M3 DYNAMİC SAMPANYA ,41 LC 121 ------ bunu bole bılsın herkes,bu alemde en buyuk KORFEZ----falan filan olmasın izmitliyizz  :D
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #15 : 11 AÄŸustos 2008, 14:28:26 » |
|
Sözleşmiş gibi aynı şeyleri söylemişiz be Mustafa 
|
|
|
|
|
|
- Vavi Mazda -
|
|
|
Mustafa Güneş
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #16 : 11 AÄŸustos 2008, 14:30:12 » |
|
Sözleşmiş gibi aynı şeyleri söylemişiz be Mustafa  valla planlasak bu kadar denk düşmez 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freedila
|
 |
« Yanıtla #17 : 11 AÄŸustos 2008, 14:40:11 » |
|
Mazda aracların dünyanın en az arıza yapan araçları oldugunu birkaç yerden okumustum o yüzden mazdalar hem çizgileri hemde bu az arıza yapma özellikleri yüzünden hep sempatik gelmiştir..4 Kişilik olması , vergi avantajı cazip geliyor acıkcası o yüzden ciddi olarak Rx-8 düşünüyorum yorumlarıyla yardımcı olan arkadaslara şimdiden tsk ederim .
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11 AÄŸustos 2008, 14:48:13 Gönderen: freedila »
|
|