MeB Başayar Mazda
Yer: Ankara
Ankara'da Mazda'nın Yeni Yüzü...
|
 |
« : 12 Temmuz 2008, 16:19:14 » |
|
Arkadaşlar sattığımız ilk Mazda 2' ye bugün Xenon taktık.İşte bir kaç resim...
|
|
|
|
|
|
MeB Başayar Mazda Plaza Yetkili Servis-Satış-YedekParça-2.El Oto Sanayi Girişi 6.Cad. No:5 Şaşmaz Güvercinlik / ANKARA 0 312 278 78 68Pbx
|
|
|
|
|
Kado
Yer: istanbul-lé yıldırım yeni nesil geyik
|
 |
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2008, 16:24:35 » |
|
6000 k mı xenonlar? 
|
|
|
|
|
|
sve je laz, samo pusta laz sto se oko nas u krug vrti sve je laz, samo pusta laz sve je laz osim smrti
Seni seviyordum ve senin haberin yoktu..
|
|
|
MeB Başayar Mazda
|
 |
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2008, 16:26:31 » |
|
Evet 6.000 k. Montaj sırasında resim çekmek aklıma gelmediği için maalesef son hali var. 
|
|
|
|
|
|
MeB Başayar Mazda Plaza Yetkili Servis-Satış-YedekParça-2.El Oto Sanayi Girişi 6.Cad. No:5 Şaşmaz Güvercinlik / ANKARA 0 312 278 78 68Pbx
|
|
|
Kado
|
 |
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2008, 16:27:56 » |
|
peki mazda'lardada xenon arıza ışığı yakıyormu  Çünkü son kasa golf'lerde xenon yüzünden silecek motoru yakan adamlar tanıyorumda 
|
|
|
|
|
|
sve je laz, samo pusta laz sto se oko nas u krug vrti sve je laz, samo pusta laz sve je laz osim smrti
|
|
|
MeB Başayar Mazda
|
 |
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2008, 16:32:57 » |
|
peki mazda'lardada xenon arıza ışığı yakıyormu  Çünkü son kasa golf'lerde xenon yüzünden silecek motoru yakan adamlar tanıyorumda  Xenon'un sigortası dahi ayrı takıldığı için bugüne kadar takılan bütün modellerde hiç bir sıkıntı yaşamadık. Mazda 2 lerin ön farları H-4 olduğundan xenon kiti hem kısa, hem de uzunlarda çalışıyor.Bu da bir avantaj aslında.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2008, 16:43:45 » |
|
güzel olmuş Kadir xenon yüzünden silecek motoru bana biraz garip geldi ama elektrik tesiatı farların ve sileceğin aynı hat üzerinde ise olabilir belki ama xenon far tesisatına fazla bir yük getirmez 100 watt lık beyaz yanan ampül olsa olabilirde xenondan olacağını zannetmiyorum. aklıma gelmişken farlar açıkken marşa basıldığında bütün elektirik tesisatına bir miktar fazla akım gider eğer farlar açıksa ve xenon varsa ani voltaj yükselmesinden olmuş olabilir. arıza lambası her araçta yanmaz far kontrol ünitesi olan araçlarda farklı voltaj/akım değeri görürse arıza lambası yanar. en çok beyaz ampüllerde olur bu olay
|
|
|
|
|
|
Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmeyin. yol olmayan yerden gidin ki bir iz bırakabilesiniz......
|
|
|
Kado
|
 |
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2008, 16:46:12 » |
|
güzel olmuş Kadir xenon yüzünden silecek motoru bana biraz garip geldi ama elektrik tesiatı farların ve sileceğin aynı hat üzerinde ise olabilir belki ama xenon far tesisatına fazla bir yük getirmez 100 watt lık beyaz yanan ampül olsa olabilirde xenondan olacağını zannetmiyorum. aklıma gelmişken farlar açıkken marşa basıldığında bütün elektirik tesisatına bir miktar fazla akım gider eğer farlar açıksa ve xenon varsa ani voltaj yükselmesinden olmuş olabilir. arıza lambası her araçta yanmaz far kontrol ünitesi olan araçlarda farklı voltaj/akım değeri görürse arıza lambası yanar. en çok beyaz ampüllerde olur bu olay valla bu benim duyduklarımdı o yüzden bizim fosfosçular harıl harıl arıza ışığı yakmayan xenon arıyor  biraz araştırma yapınca şunu bunldum Xenon kit'lerin kaliteleri OEM urunlerle karsilastirilamayacak kadar kotu. Beyin tabir edilen ballastlar yuksek gerilimle calisirlar. Bu ballastlar kontrolsuz yuksek emf dalgalari yayip cevrelerindeki kontrol unitelerini bozarlar. OEM urunlerde bunun izolasyonu yapilmistir. Herkesin basina gelmese de su meshur Golf V ve A3'lerde silecek motorunun bozulmasinin sebebi budur.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2008, 16:48:53 Gönderen: Kado »
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2008, 16:57:05 » |
|
onların bozulmasının sebebi eksik valfli olduklarından şaka biyana olayın iç yüzü belli oldu silecek motorlarının yanması gayet normal gözüküyor bu durumda 
|
|
|
|
|
|
Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmeyin. yol olmayan yerden gidin ki bir iz bırakabilesiniz......
|
|
|
Gökhan77
Yer: Yalova
I. Tombak
|
 |
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2008, 17:28:30 » |
|
Alana da satana da hayırlı olsun. Bak, ben bilmiyordum, demekki garanti bozulmuyormuş zenon taktırınca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2008, 19:47:51 » |
|
Çok güzel olmuş
|
|
|
|
|
|
İmam gazlarsa cemaat yanlar...
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2008, 21:32:37 » |
|
Alana da satana da hayırlı olsun. Güzel bir renk almış müşteriniz 
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #11 : 12 Temmuz 2008, 21:35:26 » |
|
Rengi gerçekten çok hoş. 3'ler için de aynı renk var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2008, 21:39:25 » |
|
Rengi gerçekten çok hoş. 3'ler için de aynı renk var mı?
Benzer bir renk var ama aynısı mı bilmiyorum..
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2008, 21:40:09 » |
|
Senin yeni arabanın rengi belli oldu galiba patron 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #14 : 12 Temmuz 2008, 21:42:13 » |
|
Senin yeni arabanın rengi belli oldu galiba patron  Ben yeni renklerde lacivert,beyaz ve Mazda6 nın lansman rengini sevdim. Beyaz hem Mazda6 hem de Mazda2 ye çok yakışıyor ama..
|
|
|
|
|
|
- Vavi Mazda -
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #15 : 12 Temmuz 2008, 21:48:23 » |
|
Ben yeni renklerde lacivert,beyaz ve Mazda6 nın lansman rengini sevdim. Beyaz hem Mazda6 hem de Mazda2 ye çok yakışıyor ama..
Bu mesajdan paraya kıyıp yeni 6 mı alayım yoksa şehiriçi rahatlık için 2'yi mi seçeyim diye kararsız gördüm seni abi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #16 : 12 Temmuz 2008, 21:50:50 » |
|
Mazda6 dan sonra Mazda2 zor olacağı için mecburen dizginliyorum kendimi ama Yeni Mazda6 çok iddialı bir düşünce olur şu an benim için..
|
|
|
|
|
|
- Vavi Mazda -
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #17 : 12 Temmuz 2008, 21:52:10 » |
|
Mazda6 dan sonra Mazda2 zor olacağı için mecburen dizginliyorum kendimi ama Yeni Mazda6 çok iddialı bir düşünce olur şu an benim için..
Sen bu mesajı yazınca bu hafta sayısal oynamayı unuttuğumu farkettim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kado
|
 |
« Yanıtla #18 : 13 Temmuz 2008, 14:47:29 » |
|
gel abi ortada buluşup sana mazda 3 verelim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #19 : 13 Temmuz 2008, 16:05:01 » |
|
Bana akil verene bak 
|
|
|
|
|
|
- Vavi Mazda -
|
|
|
|
|
|