turboyata
YaÅŸ: 26
Yer: Alsancak, Izmir
|
 |
« Yanıtla #40 : 17 Nisan 2007, 18:15:43 » |
|
that`s very nice to hear that! I`ve used ebay several times it worked fine for me but there`s always a doubt like "what if my items got stuck @ customs" normally if the value of the transportation is higher than $100. USD , than they keep that item @ customs and call you for paying extra extra costs and taxes.. if you`ve different ways to get the parts here (using NATO sources maybe) than pls let me know  Pretty much all my stuff gets shipped directly. I have to go to "our" post office..but I ordered shoes from Beijing, China...I was worried..but got them no problem. I just ordered my big brake kit & roll bar camera mount from Ebay. I will let you know.
|
|
|
|
|
|
35 ME 567 *Phillip* Mazda Eunos Roadster Turbo
|
|
|
|
|
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
YaÅŸ: 25
Yer: İzmir
EÅŸek
|
 |
« Yanıtla #41 : 17 Nisan 2007, 18:21:02 » |
|
I guess you will have lots of demands from everybody if you can get them without any problems at the customs. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
turboyata
YaÅŸ: 26
Yer: Alsancak, Izmir
|
 |
« Yanıtla #42 : 18 Nisan 2007, 08:38:20 » |
|
Ha ha. We'll see.
|
|
|
|
|
|
35 ME 567 *Phillip* Mazda Eunos Roadster Turbo
|
|
|
SeZaR_323
YaÅŸ: 20
Yer: Adana
JDM - It's A Lifestyle.
|
 |
« Yanıtla #43 : 08 Mayıs 2007, 21:08:23 » |
|
paylaşım için teşekkürler.bende birkaç parça getirtmeyi düşünüyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
YaÅŸ: 47
Yer: İzmir/Karşıyaka
|
 |
« Yanıtla #44 : 16 Haziran 2007, 12:30:06 » |
|
Başka bir forumdan alıntı bu, doğruluk payını bilmiyorum, ebay kullananların bilgisine.... Ebay ürün listelemesinde javascript kullanılmasına izin veriyor. Bunun sonucu olarak bir satıcı, 0 olan değerlendirme notunu, javascript sayesinde 120 olarak göstererek kullanıcıları kandırıyor. Aşağıdaki linkte durum anlatılıyor.http://www.nextbigleap.com/blog/bizarre/am...ing-javascript/
|
|
|
|
|
|
Kişi kesinliklerle başlarsa gideceği yer kuşkulardır, ama kuşkularla başlayacak kadar doygun ise kesinliklere ulaşır. Bacon
|
|
|
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
YaÅŸ: 25
Yer: İzmir
EÅŸek
|
 |
« Yanıtla #45 : 16 Haziran 2007, 14:02:54 » |
|
Selman Abi sayfa açılmıyo...
Ama ben öyle bişey olacağını sanmıyorum, eBay şu anda en büyük online satıcı (daha doğrusu aracı) durumunda. Alıcıların o veya bu şekilde dolandırılmalarına müsade etmez. Belki ilk başta fark edilene kadar biraz olmuştur...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
|
 |
« Yanıtla #46 : 16 Haziran 2007, 15:39:32 » |
|
Sabah açılıyordu, şimdi açılmaz olmuş.... Haklı olabilirsin ebay durumu düzeltmeye çalışıyor diye bir ifade vardı zaten...
|
|
|
|
|
|
Kişi kesinliklerle başlarsa gideceği yer kuşkulardır, ama kuşkularla başlayacak kadar doygun ise kesinliklere ulaşır. Bacon
|
|
|
axela
YaÅŸ: 19
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #47 : 10 AÄŸustos 2007, 14:25:09 » |
|
arkadaşlar ben daha önce e-bayden hiç alışveriş yapmadım şu aralar alışveriş yapacağım ilk kez..şimdi almam gereken bir sürü ürün var bunların hepsini aynı anda alırsam gümrükte filan bir sorun yaratırmı 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 10 AÄŸustos 2007, 14:59:42 Gönderen: Burak »
|
|
hız gösterge kanıt porvakasyon yada meydan okuma değil yanlızca bir zevk patlamasıdır
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
YaÅŸ: 33
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #49 : 10 AÄŸustos 2007, 14:32:12 » |
|
arkadaşlar ben daha önce e-bayden hiç alışveriş yapmadım şu aralar alışveriş yapacağım ilk kez..şimdi almam gereken bir sürü ürün var bunların hepsini aynı anda alırsam gümrükte filan bir sorun yaratırmı  aynı anda alman önemli degil satıcıya alışverişi yaparken not düş tutarı az yazsın yada hiç yazmasın hediye desin yoksa gümrüklü paketler müdürlüğüne gider alırsın ama bi sürü abuk prosedür işte5-6 kez alışveriş yaptıp sonuncusu takıldı onuda 1.3 ytl ardiye parası verip aldım
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
axela
|
 |
« Yanıtla #50 : 10 AÄŸustos 2007, 14:34:44 » |
|
aynı anda alman önemli degil satıcıya alışverişi yaparken not düş tutarı az yazsın yada hiç yazmasın hediye desin yoksa gümrüklü paketler müdürlüğüne gider alırsın ama bi sürü abuk prosedür işte5-6 kez alışveriş yaptıp sonuncusu takıldı onuda 1.3 ytl ardiye parası verip aldım
bu işlerden pek anlamam ama bir şey soracağım ben ankaradaym ve aldığım herhangi bir şey gümrükte takılırsa ne olacak??taa gümrüğe gisip almak içinmi uğraşacağım yani 
|
|
|
|
|
|
hız gösterge kanıt porvakasyon yada meydan okuma değil yanlızca bir zevk patlamasıdır
|
|
|
axela
|
 |
« Yanıtla #51 : 10 AÄŸustos 2007, 14:36:03 » |
|
evet bunu biliyorum ama orda toplu alımlarla ilgili bir şey demediği için ayrıca sorma gereği duydum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
YaÅŸ: 33
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #52 : 10 AÄŸustos 2007, 14:39:07 » |
|
bu işlerden pek anlamam ama bir şey soracağım ben ankaradaym ve aldığım herhangi bir şey gümrükte takılırsa ne olacak??taa gümrüğe gisip almak içinmi uğraşacağım yani  gümrüklü paketler diye bi yer vardır gider alırsın,lakin gecen gümrük mevzuatına göz gezdirdim daha fiyatlı parcalar getirmek için, 100-500 euro arası internetten sipariş edilen parcaların durumu biraz muallak geldi bana özetle ordaki amcayla ne derece kanka olacagına baglı zira gelen her koli açılıyor bakılıyor adam kıllık edip paketin üstündeki fiyatı kabul etmeyip takdir yetkisine dayanarak daha fazla kabul edebilir yada sana alışveriş dekontunu getir diyebilir tabi bu pahalı parçalar için ufak tefekte sorun olmaz varmı gümrükte tanıdık amcası olanlar 
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
axela
|
 |
« Yanıtla #53 : 10 AÄŸustos 2007, 14:53:10 » |
|
gümrüklü paketler diye bi yer vardır gider alırsın,lakin gecen gümrük mevzuatına göz gezdirdim daha fiyatlı parcalar getirmek için, 100-500 euro arası internetten sipariş edilen parcaların durumu biraz muallak geldi bana özetle ordaki amcayla ne derece kanka olacagına baglı zira gelen her koli açılıyor bakılıyor adam kıllık edip paketin üstündeki fiyatı kabul etmeyip takdir yetkisine dayanarak daha fazla kabul edebilir yada sana alışveriş dekontunu getir diyebilir tabi bu pahalı parçalar için ufak tefekte sorun olmaz varmı gümrükte tanıdık amcası olanlar  durumu çok iyi özetlemişsin  sağol:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuRDoC_111
YaÅŸ: 21
Yer: İzmir/Narlıdere
iRF@N
|
 |
« Yanıtla #54 : 10 AÄŸustos 2007, 15:15:13 » |
|
gümrüklü paketler diye bi yer vardır gider alırsın,lakin gecen gümrük mevzuatına göz gezdirdim daha fiyatlı parcalar getirmek için, 100-500 euro arası internetten sipariş edilen parcaların durumu biraz muallak geldi bana özetle ordaki amcayla ne derece kanka olacagına baglı zira gelen her koli açılıyor bakılıyor adam kıllık edip paketin üstündeki fiyatı kabul etmeyip takdir yetkisine dayanarak daha fazla kabul edebilir yada sana alışveriş dekontunu getir diyebilir tabi bu pahalı parçalar için ufak tefekte sorun olmaz varmı gümrükte tanıdık amcası olanlar  abi eer o amcalardan birini bulursan banada haber ver, jant işini erteleyip senin bulduun navigasyonu yapabilirim  tabi tek basıma olmaz, yaparsak beraber yaparız, yanarsa 2mizinde parası yanar  anca beraber kanca beraber..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
|
 |
« Yanıtla #55 : 30 Ocak 2008, 16:59:51 » |
|
Ebay da satış yapmak için ne gerektiğini bilen var mı? Bu paypal üyeliği dışında bir sistem yok mu bizim gittigidiyor daki gibi kredi kartı ya da havale ile?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vedatLANTIS
YaÅŸ: 38
Yer: antalya
ManiaX
|
 |
« Yanıtla #56 : 30 Ocak 2008, 18:12:59 » |
|
öncelikle hesap acman gerekiyor.sonrada satici olarak teminat göstermen gerekecek.buda ya kullandigin kredi karti bilgileri veya paranin yatirilacagi hesap bilgileri üzerinden oluyor.ayrica özel veya ticari kisi diyede aciklama getirmen gerekiyor.ama türkiye üzerinden satis yapmak zor.1.sebep alicinin ödemesi gereken posta ucreti.2.si ise uzun kargo suresi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vedatLANTIS
ManiaX
|
 |
« Yanıtla #57 : 30 Ocak 2008, 18:14:56 » |
|
tabii birde su sorun karsina cikar.nasil bizler polonyali veya rusa para konusunda güvenmiyorsak onlarinda maalesef bizlere karsi güven sorunu olabiliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
|
 |
« Yanıtla #58 : 30 Ocak 2008, 18:17:53 » |
|
Anladım Vedat, teşekkür ederim, hiç bulaşmıyalım oraya... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vedatLANTIS
ManiaX
|
 |
« Yanıtla #59 : 30 Ocak 2008, 18:21:39 » |
|
sorun degil.ayrica ufak tefek biselere ihtiyaciniz oldumu benim sürekli gelip gidenim var.ufak parcalari cantaya koyup getirtebiliriz.ne bileyim pedal seti ,tasinabilir navi vb seyler.sordugunuz taktirde yardimci olmaya calisirim:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|