Dünyamil
YaÅŸ: 33
Yer: İSTANBUL
|
 |
« Yanıtla #100 : 12 Eylül 2008, 10:01:01 » |
|
Daha önce 2 farklı kasa mazda 626 kullandım ve şimdi de mazda 3 kullanıyorum. Bu araç ödediğin fiyata sıkalasındaki pek çok araca gore oldukça sorunsuz. Zaten Almanya da TUV Kurumu en sorunsuz araç olarak mazda 3 u kendı sınıfında ve dıger sınıflarda 1. sectı. Ben aracın boya kalınlığının ince olduğuna katılmıyorum.Zira arka sağ camurluğu serseri bir beledıye otobusu soforu cızdıgınde boyatırken gordum oldukca normal bır boya kalınlıgı geldı bana. Ama boya konusunda bu sınıf otomobıllerde dıkkatımı ceken bır ucuzluk var o da kapı dıreklerının arasını sıyah boya ıle kaplamak yerıne sıyah bant ıle kapatıyorlar ve bu bant zamanla soluyor. herhalde ekonomi amaclı bır secım olsa gerek. Zıra bu sınıfta bir gelenek halini aldı bu tip trikler.
O söylediğiniz bant çok kolay değişiyor, soldu ise servise sorun isterseniz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #101 : 12 Eylül 2008, 10:06:48 » |
|
O söylediğiniz bant çok kolay değişiyor, soldu ise servise sorun isterseniz...
o bantın altı boyalı zaten araç renginde
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
nenonih
YaÅŸ: 35
Yer: istanbul
|
 |
« Yanıtla #102 : 12 Eylül 2008, 10:31:03 » |
|
Ama mazda 3 ile Honda civic arasındaki Honda lehine en önemli 2 koz honda yerli ve parçası bol ve honda daha yeni bir kasa. Mazdanın 1 yıl ömru kaldı bu kasada. Ben olsam Honda alırdım
Honda iyi bir araba, ancak Mazda 3'ün iç mekan kalitesi yok. 3'te çok iyi bir ambiyans yakalanmış, hem sportif, hem kaliteli. Neredeyse BMW 3 serisi ile aynı kalitesi. Honda'da bu kalite yok ve kimileri beğense de bana göre dashboard u çok sıkıcı. Kasa değişimi beni de düşündürüyor, ama keyfine değer. 1-2 seneye satar yeni kasaya geçerim, zaten uzun süre aynı arabayı kullanamayanlardanım bende 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mazda_ozan
YaÅŸ: 22
Yer: Altunizade-Zeynep Kamil-Selimiye-Üsküdar-Sakaryam
|
 |
« Yanıtla #103 : 12 Eylül 2008, 14:07:04 » |
|
Honda iyi bir araba, ancak Mazda 3'ün iç mekan kalitesi yok. 3'te çok iyi bir ambiyans yakalanmış, hem sportif, hem kaliteli. Neredeyse BMW 3 serisi ile aynı kalitesi. Honda'da bu kalite yok ve kimileri beğense de bana göre dashboard u çok sıkıcı. Kasa değişimi beni de düşündürüyor, ama keyfine değer. 1-2 seneye satar yeni kasaya geçerim, zaten uzun süre aynı arabayı kullanamayanlardanım bende  hatta ben ilk zamanlar bmw 1.16 lara benzetiyodum torpido çizgilerini.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hazarbey
YaÅŸ: 20
Yer: izmir
mazda bırakmaz yolda
|
 |
« Yanıtla #104 : 12 Eylül 2008, 21:39:55 » |
|
mazdaların her modeline dikkat et bak önü ile arkası daima birbirini tamamlar. mazda süper araç. sonuçta japon. hondayı cebinden çıkarır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mechanicker
YaÅŸ: 29
Yer: Nagasaki
Kansei engineering
|
 |
« Yanıtla #105 : 13 Eylül 2008, 23:04:21 » |
|
honda ve mazda her ikiside kalite otomobil markalarıdır fakat sakın mazda3 ün yenisi gelecek nasıl olsa ben honda alayım gibi düşünme
|
|
|
|
|
|
'95 Mazda 626 2.5i gt v6 24v metalik kurÅŸuni siyah
August 9th 1945 Nagasaki...
|
|
|
architect
Yer: İstanbul
Şans her zaman yanında olmaz.Aklını kullan...
|
 |
« Yanıtla #106 : 14 Eylül 2008, 11:37:33 » |
|
Bu arada aracımın 40000 km bakımını yetkili bir serviste yaptırdım geçen nisan ayında. Kaldırıma çıkarken rotu vurmak gibi bir hatadan dolayı rot kolu değişti.Genel bakım yapıldı ve toplam kdv dahil 510 ytl ödedim.Değişen parça 130 ytl idi. Bu arada balataları da kontrol ettiler ve bu şekilde kullanmaya devam edilirse daha çok dayanacığını söylediler. Ben Opel corsa kullandım 78000 km bir dönem. Araç 2 kere ön balata, 1 kere baskı balata, 1 kere triger kayışı ve sayamadıüım kez rot başı değişti. Başka bir örnek de Hyundai. Bir arkadaşım her 10000 km bakımda 800 ytl altında ödemiyordu.Benimle yakın zamanlarda o da Getz'i 50000 km bakıma soktu. Sonuç 930 Ytl Cash. Adamlar 5 yıl garanti veriyorlar ve sorun oluşmasın diye aklınıza gelebilecek her yorulma olasılığı olan parça erkenden değiştiriliyor. Sonuç: 5 Yıl Garanti
Aynı dert Honda'da da olması muhtemeldir diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
Serbest mimar. İç mimari, mimari ve dekorasyon konularında mekan olgusunun niteliğini arttırmak üzere hizmet vermekteyim. Bir gün yaşadığımız evler de otomobillerimiz gibi nitelikli olacak. İnsan ne kadar nitelikli mekanlarda yaşarsa hayata bakışı o denli pozitif olur
|
|
|
semavi
YaÅŸ: 28
|
 |
« Yanıtla #107 : 14 Eylül 2008, 11:43:57 » |
|
bakalım benim ön takım ne kadar tutacak. ben serviste yaptırmayı düşünmüyorum. araç zaten garantiden çıkmış durumda ve bir çok parça ford ile uyuşuyor fren balataları gibi...
|
|
|
|
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
architect
|
 |
« Yanıtla #108 : 14 Eylül 2008, 11:44:09 » |
|
Aracın 2. el değerini arttıran bir unsur da yetkili servis bakımlı olması ve her yaptığınız kazanın detaylı fotoğraflarını satarken beyan etmeniz.Bu satışta guveni arttırıyor.Örneğin benim aracın arka sağ çamurluğuna "Deve" bir otobüs şöförü sürtüp ters yönde akan trafikten yararlanıp kaçtı. Fotoğrafladım ve Merser de onarım yaptırdım. Belgeleri de saklıyorum. Tavsiye ederim. Örneğin: Dod detay bilgi verdiği için vurulmuş arabayı rahatça satıyor
|
|
|
|
|
|
Serbest mimar. İç mimari, mimari ve dekorasyon konularında mekan olgusunun niteliğini arttırmak üzere hizmet vermekteyim. Bir gün yaşadığımız evler de otomobillerimiz gibi nitelikli olacak. İnsan ne kadar nitelikli mekanlarda yaşarsa hayata bakışı o denli pozitif olur
|
|
|
semavi
|
 |
« Yanıtla #109 : 14 Eylül 2008, 11:54:00 » |
|
bendede aynı durum mevcut  mesela on tarafta küçük bir darbenin hem kaput hemde çamurluğa gelmesinden dolayı iki tarafta kaskonun azizliği sonucu boyanmış...işte resmi
|
|
|
|
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
architect
|
 |
« Yanıtla #110 : 15 Eylül 2008, 11:02:55 » |
|
Yıl sanırım 2001'di, Babama ait 94 626'yı satarken bir alıcının tanıdığı bir usta,çok bilmiş bir edayla "bu araba önden darbeli" demişti. Çok bilmiş bir şekilde...O an şafak attı bende... Çektim kaputun dikmesini "Bir dakka arkadaşım sen daha doğru sözle konuşmaya başlamadın. Kusura bakma satmıyorum size aracı" dedim. Alıcı önce bir "Aptallaştı" Sonra çevirmeye çalıştı lafı. "Bu arkadaş sizi daha çok yanıltır.Siz bu arabayı almayın" dedim adamın yüzüne. Piyasa çakal dolu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semavi
|
 |
« Yanıtla #111 : 15 Eylül 2008, 11:11:50 » |
|
bende ayn şekilde babama bir müşteriyi geri göndertmiştim. babamda sağolsun adamı iyice bozunca adamlar alamadılar arabayı. 323hb mi satıyorum 94 model. adam benle pazarlık etti telefondan anlaştık. babamın yanındalar arabayla birlikte. yanındada güya usta olan bir arkadaşı devamlı benim arabayı yerip 5 milyara aldığı skoda favoriti övüp durmuş... en son babam sinirlenmiş. kardeşim biz skodaya falan binmeyiz, övme bana boşuna o arabayı bizim kıçımız değerli gibisinden laf edince adamlar eli boş döndüler  2. ye şirketime gelen birisi olmuştu. onlarda 2 kişi. birisiyle anlaşıyoruz öteki durmadan tampondaki 2santimlik çatlağı gösteriyor tampon değişçek diyor yandaki çiziği gösteriyor boyancak diyor falan...sinirlendim bende. 2 santimlik çatlağın tampon değişmesine neden olacağını sanan bilgisiz, yada arabayı öldürmeye çalışan çirkefe satacak malım yok dedim gönderdim... sinir olurum böyle şeylere. 2005 model araba aldım bir çok yerinde çizik var ufak tefek sürtülmüş boyanmış. oturur adamla pazarlığımı yapar alırım. arabayı mikroskopla dolaşıp şusu var 500 düş, aa buradada kıl varmış 1 ordan şuraki tüyde 2 bin lira onuda düş şeklinde pazarlık yapılmaz...yapanıda sevmem. arabaya bakarsın genel manada ona göre bir fiyat çıkarırsın arabanın olmayan masrafınıda varmış gibi göstermenin bir alemi yok. Not: skoda kullananlara bir lafım yok. maddiyat ve beklenti meselesidir ama çirkefliğinde luzumu yok herşeyin bir hakettiği değer var
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2008, 11:16:00 Gönderen: semavi »
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
Bülent Erguvan
YaÅŸ: 32
Yer: Beton Düştük Bea!
GRAPHICATAURUS!
|
 |
« Yanıtla #112 : 15 Eylül 2008, 11:20:04 » |
|
Yolların ustası, wankel'in hastasıyım  Yürü be hacı 
|
|
|
|
|
|
Made for Dünya!
|
|
|
semavi
|
 |
« Yanıtla #113 : 15 Eylül 2008, 12:02:13 » |
|
Yürü be hacı  abi hacı dedinde aklıma geldi. yaw sen bir aralar hacı sakalıyla dolaşıyordun değişik bir hava katıyordu sana neden şimdi sinek kaydısın? yoksa fener maçlarına iddiaya girdiğin içinb sakal uzatacak fırsatmı kalmıyor 
|
|
|
|
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
|
|