mustafa_g
Yer: izmit
|
 |
« : 30 Nisan 2008, 15:20:15 » |
|
sabah bir mesaj yazmıştım sonra sildim, dedim şimdi milletin de keyfini kaçırmayayım. ama konu o kadar güzel şekilde ilerledi ki tam yeri tam zamanı oldu kendiliğinden.
akşam Hande'yi anaokulundan almaya gittiğimde tam ben arabayı yanaştırırken bi fren sesi oldu. Hande'nin sınıf arkadaşının anneannesine belediye otobüsü çarpmış. Yaşlı kadın öylece yerde yatıyordu, bilinci açıktı ama kafasında falan kan vardı. Hemen ambulans geldi ve kadını hastaneye götürdüler.
hep muhabbetini yaptığımız hız, performans v.s. hepsi ama hepsi birer hiç. inanın bazen keşke diyorum, keşke motor hiç icat edilmemiş olsaydı da halen at arabalarına biniyor olsaydık. şuan hemen hepimiz "ben dikkatli kullanırım" diyoruzdur ve eminim o otobüsü kullanan adam da kendisini dikkatli sürücü sanıyordur ama okul önünden geçerken bile yayaya çarpmadan durabileceği bir hızda gitmiyordu demek ki. şimdi büyük ihtimalle o kadın bir daha ayağa kalkamayacak, o yaştan sonra iyileşmek normalden kaç kat daha yavaş olur. Şoför bir ceza almayacaktır çünkü polise olayı anlatırlarken kadın aniden yola çıktı gibi birşeyler söyleniyordu (yola aniden çıkan kişi yaşlı bir kadın, dikkatinizi çekerim) ailenin ise şikayette bulunacağını sanmam, kaza der geçeriz genelde bu tip durumlarda.
şimdi bir kez daha başa dönecek olursak;
performans? kime göre, neye göre? pistlerde mi? yollarda mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bülent Erguvan
|
 |
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2008, 15:23:08 » |
|
Pistlerde olmalı ama woswogen transporterla hız yapan hödük diyecem aramızda kullananlar vardır ayıp olacak büyük araçlarda hıza karşıyım  zaten onların kullanım sebebi ticari niçin bu kadar performanslı yapıyorlar şaşıyorum, tamam koforlu yap ama bu kadar da hızlı olması şart mı bu araçların 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
Yer: İstanbul
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2008, 15:28:22 » |
|
Çok güzel bi noktaya değinmişsin Mustafa, o yüzden izninle yeni konu olarak açtım, arada kaynamasını istemedim. 
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
mustafa_g
|
 |
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2008, 15:30:26 » |
|
Çok güzel bi noktaya değinmişsin Mustafa, o yüzden izninle yeni konu olarak açtım, arada kaynamasını istemedim.  teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2008, 15:41:38 » |
|
Ben teşekkür ederim.  Ve bence kurallara uymalıyız diyorum, çünkü gerçekten kurallara harfiyen uyulsa, kaza adetleri sanırım yarı yarıya düşer... Mesela hepimiz(birçoğumuz) yapmıyor muyuz? Virajda hız sınırı 50 diyor 70le 80le giriyoruz, otobanda 120 sınır deniyor, çekiyoruz youtube a koyuyoruz, bak 200 yaptım diye... Bu liste uzar gider... Çoğumuz düşünmüyoruz bi gün Allah korusun orada yatan, sevdiğimiz bi insan olabilir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pepe
Yer: istanbul
|
 |
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2008, 15:48:32 » |
|
ben okulda bir bayana vurmuştum geri geri giderken ...kendimi korumak için mi söylüyorum bilmem ama bazen gerçekten istediğiniz kadar yavaş olun olabiliyor.insanlarda yaya iken biraz dikkatli olmalılar araç kullanırken kızdığımız bir çok şeyi yaya iken kendimiz yapıyoruz...okulun içinde olduğundan abla bakmadan yola atladı.(araç yolu olduğu her yerde dikkat etmek gerekiyor)zaten karanlık bir yol olduğundan benim onu görmem çok geç oldu.hatta saliseler içinde insanın çok fazla şey düşünebildiğini gördüm.kadına vurmamak için kenardaki araçlara doğru sürdüm ama artık geç olmuştu....  allahtan aracın altına almadan durabildim...(biraz yağmur yağmıştı)sonrası daha kötü sıkıntı yaşatıyor insana....birazda polislerin sorumsuzluğu eklenince benim için zehir gibi geçmişti...normalde de şehir içinde hız yapan biri değilimdir ama bu olay baya bi etkiledi beni artık geri giderken tedirgin oluyorum..mümkün olduğunca dönmeye çalışıyorum...işte bazen insanı refleksleride kurtarmıyorrr...
|
|
|
|
|
|
paramız yokki güzel sevelim bademiz yokki içipte haykıralım madem günaha girmenin başka yolu yok çaresiz kalkalım namaz kılalım
|
|
|
|
Bülent Erguvan
|
 |
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2008, 16:24:14 » |
|
Eee napalım abi dövelim mi şimdi 200.le gidenleri tek tek çevirip onu söyleyin anca kendimiz kurallara uyabiliriz bundan öteye geçemeyiz o kadar hanzo varken üstüne dövelim derken bi kamyon sopa yemek te var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2008, 16:26:52 » |
|
Eee napalım abi dövelim mi şimdi 200.le gidenleri tek tek çevirip onu söyleyin Ne diyimki ben sana Bülo...  anca kendimiz kurallara uyabiliriz bundan öteye geçemeyiz Hah işte kendin söylemişsin...eferim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
Yer: İzmir/Karşıyaka
|
 |
« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2008, 16:31:59 » |
|
Teşvik etmeyelim bir de buralardaki mesaclarımızla, başka birşey yok elimizden gelen... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bülent Erguvan
|
 |
« Yanıtla #9 : 30 Nisan 2008, 16:39:28 » |
|
Ben yazıcıdan çıktı alıcam şimdi hızlı gidenlere göstericem yazıyı bi de sap takayım altına pankat gibi yavaş lan yavaş diye 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mustafa_g
|
 |
« Yanıtla #10 : 30 Nisan 2008, 16:55:28 » |
|
Teşvik etmeyelim bir de buralardaki mesaclarımızla, başka birşey yok elimizden gelen...  abi bu iş çok garip bir şey. Açıkçası ben kendimi düşünüyorum "nasıl bir şoförüm" diye yargılıyorum ve sonuç kötü. Yani şöyle ki; kurallara uyuyor muyum? evet tamamen uyuyorum diyemiyorum ama çoğunlukla uymaya çalışıyorum. Peki en çok ihlal ettiğim kural nedir? hız kuralı ve bazen kontrolsüz şerit değiştirme. Başka ihlal ettiğim kural var mı? hayır yok. özellikle ışıklara muntazam şekilde uyarım, uymayana gıcık kaparım, gerekirse polise ihbar yaparım. Madem polise ihbar yapacak kadar bu konularda duyarlıyım, neden hız konusuna uymuyorum? İşte papazın günah çıkarttığı yer burası. Genellikle hız kuralına da uyarım fakat yanımda birisi gaz verdiği zaman ya da birisi beni tehlikeye atacak bir hareket yaptığı zaman zıvanadan çıkıyorum. Normalde sakin bir şekilde araba kullanırken bir anda canım hız yapmak isteyebiliyor ve bu isteği bazen dizginleyemiyorum. Kendimde en kızdığım taraf bu. Mesela dün gece köy dönüşü halaoğlu 87 model doğanıyla bana artistlik yapmaya kalkmasaydı ne ben o yolu o hızda giderdim, ne kasiste arabanın altını sürterdim ve en önemlisi ne de hatunla bu yüzden kavga etmezdim. Fakat ne olursa olsun hiç bir zaman mahalle aralarında, okul yakınlarında, şehir içinde hız ve ani hareketler yapmam. Tam tersine, mümkün olabilecek en düşük hızda kullanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bülent Erguvan
|
 |
« Yanıtla #11 : 30 Nisan 2008, 17:00:44 » |
|
Fakat ne olursa olsun hiç bir zaman mahalle aralarında, okul yakınlarında, şehir içinde hız ve ani hareketler yapmam. Tam tersine, mümkün olabilecek en düşük hızda kullanırım.
Ben de en çok buna dikkat ederim Allah korusun çünkü şöförlüğümün ilk yıllarında birisi kucağında çocuk al bak ne yaptın diye getirmişti ön koltuğa  meğer benlik bişey yokmuş düğün otobüsünün kapısı açılınca çocuk düşmüş kaşını benim arka lastiğe sürtmüş kaşı açılmış  park etmiş her arabayı geçerken mutlaka korna çalarım dıt dıt diye 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2008, 17:16:43 » |
|
ben 0-100 muhabbetlerine hatta performans artışına yönelik muhabbetlere karşıyım zira hadi bizden sorun çıkmazda fazlasıyla genç üye mevcut kanı kaynayan ,cesaretlendirmek istemiyorum tamam bende katıldım o konulara ama sanırım daha dikkatli olmak gerek
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2008, 19:56:31 » |
|
her ne kadar trafik kurallarına uyuyor olsakta içimizdeki trafik canavarını bir türlü dizginleyemiyoruz en çok ihlal ettiğimiz kural ise Mustafa abinin dediği gibi aşırı sürat ve kontrolsüz şerit değiştirme  hele hele birbiriyle arkadaş olupta iki veya daha fazla araba yan yana geldiği zaman %99 canavara teslim oluyoruz içimizdeki trafik canavarını durdurmak gerek yoksa o bizi durdurmasını bilir 
|
|
|
|
|
|
raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum haksızın vuramadım şakağına, baksın kör gözlerime......
|
|
|
Kerem
Yer: İzmit - Gölcük
Shadow
|
 |
« Yanıtla #14 : 30 Nisan 2008, 21:46:54 » |
|
kontrolsüz güç, güç deildir... bütün kelimelerinde haklisin abi. en iyisi benim gibi 2000 deviri geçmeyecen... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NeBiAnd
Ven zis zı alem,ay em zı king
|
 |
« Yanıtla #15 : 30 Nisan 2008, 23:39:34 » |
|
Buyrun bugün yaşanan bir örnek.
Gaziantep'te yarış halindeki iki otomobilden birinin minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2008, 23:42:25 Gönderen: NeBiAnd »
|
|
Persona non grata ( İstenmeyen adam )
|
|
|
emredeler
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #16 : 01 Mayıs 2008, 00:52:43 » |
|
Bu akşam yaşlı bir teyze yola öyle bir atladı ki 40'la değil 50 ile gitsem duramayacaktım. Yaşlı bir insanın o kadar hızlı hareket edebileceğini ben de düşünmüyordum hiç. Aklıma Mustafa abinin anlattığı dün akşamki olay geldi o anda. Çevreyolunda kendime hakim olamadığımı inkar etmiyorum ama şehiriçinde daha temkinli ve yavaş kullanıyorum. Çevreyolunda neden aracın limitlerini zorladığımı ve neden santimetre hesabı yaparak makasa girdiğimi ben de bilmiyorum. Yaptığımın nasıl bir tehlike oluşturduğunu iyi biliyorum ama kendime engel olamıyorum bazı zamanlarda. Sonuçlarını tecrübe ile iyi öğrendiğim bir konudur aslında ama dediğim gibi ara sıra kontrolden çıkmama kendim bile anlam veremiyorum. Bence trafikteki çoğu sürücünün psikolojik desteğe ihtiyacı var.
|
|
|
|
|
|
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin 
|
|
|
Mücahit
Yer: K.Maraş
Mazdakolik
|
 |
« Yanıtla #17 : 01 Mayıs 2008, 16:56:25 » |
|
Siz yola çıkarken ve yolda tedbirinizi alın taktiri Allah'a bırakın Bakımsız araçla yola çıkarsan,180 hızla gidersen,hatalı sollarsan,ben iyi şoförüm diye dikkatsiz davranırsan gideceğin yer ya hastane ya mork  ondan sonrada çıkıp taktir,kader böyleymiş derler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mustafa_g
|
 |
« Yanıtla #18 : 02 Mayıs 2008, 10:01:44 » |
|
ilk mesajımda sözünü ettiğim yaşlı kadının durumu iyiymiş. kendisine otobüs çarptığının farkında değilmiş, tansiyonu oynadı da düştü sanıyormuş. 1-2 kırıkla ve kafadaki dikişleri saymazsak iyi kurtulmuş denilebilir. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emredeler
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #19 : 02 Mayıs 2008, 13:10:03 » |
|
ilk mesajımda sözünü ettiğim yaşlı kadının durumu iyiymiş. kendisine otobüs çarptığının farkında değilmiş, tansiyonu oynadı da düştü sanıyormuş. 1-2 kırıkla ve kafadaki dikişleri saymazsak iyi kurtulmuş denilebilir.  Çok geçmiş olsun, gerçekten sevindim abi 
|
|
|
|
|
|
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin 
|
|
|
|
|