uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #40 : 08 Ocak 2007, 22:32:35 » |
|
Kötü Türkçe anlamında söyledi kıymetlimiss...
yok yok ona laf etmedim... yenilikçi bir kişilik diye bilirdim seni abi ama bu ara eski defter kurcalıon habire 
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
|
|
|
alimogullari
|
 |
« Yanıtla #41 : 10 Ocak 2007, 12:12:05 » |
|
Walla arkadaşlar ben araba manyağı biriyim ve sanırım binip sürmediğim araba modeli(porsche, corvette, m3 ...) kalmadı gibi. Ama gerçekten samimi söylüyorum bizim mazda 3 gibi yol tutuşu olan başka araba yok. Sanırım benim taktığım kule gergisi ve helezonların da bunda katkısı çok ama gerçekten de araba çok iyi yol tutuyor. Özellikle yüksek hızlarda bile sert direksiyon hamlelerine güzel yanıt veriyor. Bu yol tutuşdan daha iyisini sadece lotus ta görmüştüm.(Zaten o arabayla bizimkini kıyaslamak yersiz olur).
Aracın bence birçok artısı var. Saymakla bitmez. Ama en önemli dezavantajı inanılmaz yakıyor olması, ve buna rağmen de arabanın hızlanamaması. İster inanın ister inanmayın benim aracım 11.8 lt yakıt ortalaması yakıyor. Ama hiç modifiyesiz Golf 1.6 FSI lar benim aracı çok rahat geçiyorlar ve yakıt miktarları da çok az. Ama her ne olursa olsun mazda çok dikkat çekici hoş bir araba...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
Yer: İzmir
Eşek
|
 |
« Yanıtla #42 : 10 Ocak 2007, 13:14:01 » |
|
Ortalaman 11.8 ise ya bi servise göster arabayı ya da biraz daha az bas... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
redrock
Yer: İstanbul
|
 |
« Yanıtla #43 : 10 Ocak 2007, 13:15:48 » |
|
Bence servisle alakası yok okan ben bi alıştım son 1 ayda ortalamam 10.8 e kadar geldi şimdi tövbe edip sıfırladım gittim depomu fulledim şimdi 8.0 yakıyorum ama tabi eskisine göre gitmiyo gibiyim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
Eşek
|
 |
« Yanıtla #44 : 10 Ocak 2007, 13:36:56 » |
|
O açıdan demedim, yani basmıyo da yine 11.8'se diye söyledim...
Yoksa ne kadar ekmek o kadar köfte, aynı arabayı 200'e çıkartmak için 1.6lt 105 HP motor 1.6 FSI 115 HP motordan çok benzin yakar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alimogullari
|
 |
« Yanıtla #45 : 10 Ocak 2007, 15:39:37 » |
|
benim eski arabam 1998 Hyundai Elentra FX coupe idi. 2000 motor 136 hp bir araba idi. Hyundai de yakıtım 12 lt bunda ise 11.8 lt ama gidiş açısından aralarında dağlar kadar fark var. Hyundai inanılmaz hızlı idi buna göre. Ben de zaten buraya bunu yazmakla arabanın çok yakıp gitmediğini vurgulamak istemiştim. Golf örneği de; adamlar aynı motor hacmine sahip araç üretiyorlar, hem daha hızlı gidiyo hem de az yakıyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #46 : 10 Ocak 2007, 15:43:04 » |
|
benim eski arabam 1998 Hyundai Elentra FX coupe idi. 2000 motor 136 hp bir araba idi. Hyundai de yakıtım 12 lt bunda ise 11.8 lt ama gidiş açısından aralarında dağlar kadar fark var. Hyundai inanılmaz hızlı idi buna göre. Ben de zaten buraya bunu yazmakla arabanın çok yakıp gitmediğini vurgulamak istemiştim. Golf örneği de; adamlar aynı motor hacmine sahip araç üretiyorlar, hem daha hızlı gidiyo hem de az yakıyor...
ama tip yok golfler de de demekki hepsini bi arada yapamıolar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
Eşek
|
 |
« Yanıtla #47 : 10 Ocak 2007, 15:45:41 » |
|
Söylediğinde haklısın, benim söylemeye çalıştığım şey de şu, Golf'ün FSI motorunun yanlış hatırlamıyosam 115 HP olması gerekiyor. O aradaki 10 HP (ve tabi tork farklılığı) motorun arabayı çekebilmesini kolaylaştırıyor. Yani sen iki arabayı da aynı tarz kullanıyorsan muhtemelen yüksek HP ve torku olan araç daha az yakacaktır, çünkü 1300 kiloluk arabayı daha kolay -atıyorum- 180'e çıkartacaktır...
Ha sürekli 100'e kadar ani hızlanıp sonra yavaşlıyorsan 2.0lt FX Coupe en fazla yakar, sonra da Golf ve Mazda3 gelir, ama eğer sabit 190 km hızla gidiyorsan en çok Mazda3 yakar, o hızda devri çok olduğu ve düşük torku nedeniyle arabayı 190'da tutmak için daha fazla gaza basman gerektiği için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #48 : 10 Ocak 2007, 15:48:28 » |
|
Söylediğinde haklısın, benim söylemeye çalıştığım şey de şu, Golf'ün FSI motorunun yanlış hatırlamıyosam 115 HP olması gerekiyor. O aradaki 10 HP (ve tabi tork farklılığı) motorun arabayı çekebilmesini kolaylaştırıyor. Yani sen iki arabayı da aynı tarz kullanıyorsan muhtemelen yüksek HP ve torku olan araç daha az yakacaktır, çünkü 1300 kiloluk arabayı daha kolay -atıyorum- 180'e çıkartacaktır...
Ha sürekli 100'e kadar ani hızlanıp sonra yavaşlıyorsan 2.0lt FX Coupe en fazla yakar, sonra da Golf ve Mazda3 gelir, ama eğer sabit 190 km hızla gidiyorsan en çok Mazda3 yakar, o hızda devri çok olduğu ve düşük torku nedeniyle arabayı 190'da tutmak için daha fazla gaza basman gerektiği için.
okan döktürmüşsün yeri deil belki ama kule gergisi ne işe yarar aydınlatın beni?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
Eşek
|
 |
« Yanıtla #49 : 10 Ocak 2007, 16:04:37 » |
|
İki amortisörün birbiriyle bağlantısız çalışmasını önler. Yani örneğin normalde sola virajda ağırlık merkezi değişimi nedeniyle arabanın sol tarafı yere daha az basarken kule gergisinde daha alçakta olan sağ amortisör solu da yere bastırır, bu da arabanın daha az yatmasına neden olur.
Ha kazalarda aracın darbe emilimini azalttığı için zararlı deniyor, ne derece doğru bilemiyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #50 : 10 Ocak 2007, 16:07:46 » |
|
ok saol 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
axela
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #51 : 13 Ocak 2007, 20:17:59 » |
|
mazda 3 ün + ları mükemmel yol tutuşu mükemmel frenler mükemmel dizayn(iç dış) sorunsuzluk çok sportif bir egzost sesi vsvs - leri sert süspansiyon sonucu birazcık konforsuzluk herkesin gözü üzerinizde oluyor 
|
|
|
|
|
|
hız gösterge kanıt porvakasyon yada meydan okuma değil yanlızca bir zevk patlamasıdır
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #52 : 14 Ocak 2007, 20:03:24 » |
|
mazda 3 ün + ları mükemmel yol tutuşu mükemmel frenler mükemmel dizayn(iç dış) sorunsuzluk çok sportif bir egzost sesi vsvs - leri sert süspansiyon sonucu birazcık konforsuzluk herkesin gözü üzerinizde oluyor  özetle fazla nazar cekiyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mücahit
Yer: K.Maraş