MuratK
Yer: Hamburg
|
 |
« : 14 Mayıs 2008, 21:56:54 » |
|
Bilen varmi... Nedir bu?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2008, 22:01:17 Gönderen: Burak »
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2008, 21:59:50 » |
|
Servislerin kullandığı diagnostik arıza test cihazı bu içinde yazılımı olan tüm markalarda kullanılabilir Borusan Otoda çalışırken Land Rover için kullanıyorduk 
|
|
|
|
|
|
raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum haksızın vuramadım şakağına, baksın kör gözlerime......
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2008, 22:01:47 » |
|
Benim de gördüğüm kadarı ile Ford kullanıyor ama WDS in ne anlama geldiğini bulamadım..
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
emredeler
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2008, 22:02:24 » |
|
Servislerin kullandığı diagnostik arıza test cihazı bu içinde yazılımı olan tüm markalarda kullanılabilir Borusan Otoda çalışırken Land Rover için kullanıyorduk  Sen çok şey biliyorsun kanka ya 
|
|
|
|
|
|
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin 
|
|
|
uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2008, 22:03:15 » |
|
Servislerin kullandığı diagnostik arıza test cihazı bu içinde yazılımı olan tüm markalarda kullanılabilir Borusan Otoda çalışırken Land Rover için kullanıyorduk  Obd gibi bişey o zaman, hata kodu okuyan
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2008, 22:04:23 » |
|
Obd gibi bişey o zaman, hata kodu okuyan
evet abi fakat içinde model yazılımı olması gerekli
|
|
|
|
|
|
raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum haksızın vuramadım şakağına, baksın kör gözlerime......
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2008, 22:07:50 » |
|
resmini koyayım merak edenler için 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2008, 23:08:05 » |
|
resmini koyayım merak edenler için  bildiğin lapton bu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2008, 23:10:33 » |
|
bildiğin lapton bu  ne bekliyordun ki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #9 : 14 Mayıs 2008, 23:19:09 » |
|
ne bekliyordun ki Komplike birşeyler umdum birden ismi duyunca 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2008, 23:26:19 » |
|
laptop sadece arayüzü gibi bişey  kapaklı alt kısımda araç bağlantı kabloları ve kontrol ünitelerindeki arıza kodlarını okuyup (arıza kodları kontrol ünitelerinde elektriksel algoritma olarak görülür ) laptopa kayıtlı olan olması gereken değerler ile karşılaştırıp olası arızayı okunabilir değerlere çeviren bir bilgisayarcık var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kerem
Yer: İzmit - Gölcük
Shadow
|
 |
« Yanıtla #11 : 14 Mayıs 2008, 23:58:19 » |
|
laptop sadece arayüzü gibi bişey  kapaklı alt kısımda araç bağlantı kabloları ve kontrol ünitelerindeki arıza kodlarını okuyup (arıza kodları kontrol ünitelerinde elektriksel algoritma olarak görülür ) laptopa kayıtlı olan olması gereken değerler ile karşılaştırıp olası arızayı okunabilir değerlere çeviren bir bilgisayarcık var usta olsam ben buna güvenmem yaw  ya yanlis ariza tespit etti  bastan basla 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #12 : 15 Mayıs 2008, 00:00:03 » |
|
usta olsam ben buna güvenmem yaw  ya yanlis ariza tespit etti  bastan basla  yanlış arıza tespit etmesi için yanlış araç bilgisi girmen gerekir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuratK
|
 |
« Yanıtla #13 : 15 Mayıs 2008, 00:01:57 » |
|
Tessekürler... Acaba TR de bütün Modellere Program Yüklümü.. MEsela Mazda5 Dizel....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kerem
Yer: İzmit - Gölcük
Shadow
|
 |
« Yanıtla #14 : 15 Mayıs 2008, 00:05:32 » |
|
yanlış arıza tespit etmesi için yanlış araç bilgisi girmen gerekir güvenilir yani 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #15 : 15 Mayıs 2008, 00:06:16 » |
|
Bence en sağlıklı bilgiyi; yetkili servislerden birini arayarak alabilirsiniz. Büyük ihtimalle Türkiye'de olmayan bir modelin programı da yoktur ama bir şans işte... Dizel olmasa da bir dönem Mazda 5 satıldı Türkiye'de; belki onlarla beraber bir şekilde ellerine geçmiştir dizel için olan programda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #16 : 15 Mayıs 2008, 00:07:16 » |
|
Distribütörün elinde tüm mazdaların yazılımı olması lazım ama şuan Türkiyede Mazda yeniden yapılanma sürecinde olduğu için pek mümkün olmayabilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuratK
|
 |
« Yanıtla #17 : 16 Mayıs 2008, 00:48:13 » |
|
Aslinda WDS olmamasi lagzim. Yeni Mazda Sisteminin ismi M-MDSmis... Bilen varmi?
"Aktuell wird jetzt nur mehr mit einem Laptop gearbeitet, und einem Interface und dem Diagnosekabel, und selbstverständlich der Software, welches als M-MDS(Mazda-Modular Diagnostic System) bezeichnet wird."
Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #18 : 16 Mayıs 2008, 09:35:25 » |
|
Murat, Mazda Türkiye artık Avrupa ya bağlandı. Sanırım bu konuda şimdi olmasa bile yakında destek verilmeye başlar. Yetkili servislerden 2 tanesi sitede aktif üye onlar cevap verebilirler diye düşünüyorum. Sen Türkiye ye geldiğinde hangi il civarında olma ihtimalin daha yüksek ?
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
|
|
|