Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1500
En son: kejo_ki
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 211156
Toplam Konu Sayısı: 4701
Bugün Online: 36
Tüm zamanlar Online: 225
( 22 Eylül 2007, 11:05:41)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 5
Misafirler: 11
Toplam: 16
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mazda3 LPG (Resimli)  (Okunma Sayısı 3880 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emredeler
*

Yer: İstanbul
%100 EмяE ®

« Yanıtla #140 : 27 Haziran 2008, 22:23:45 »

Öncelikle ithal gelen Lpg tanklarının da çoğunun Konya'da üretildiğini ve özellikle Konya'da üretilen birkaç markanın tank kalitesinin dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu, tank max. 60bar basınca dayanıklıyken dolu halde max 10bar basınç olduğunu bildiğim için (tüm şamandıralar %20 emniyet payı bırakır yani tank %80 dolar), herhangi bir kaçak durumunda şamandıraki gaz valfi ve aşırı akış valfi denen iki adet valfin gazı kestiğini bildiğim için ve aracın içinde bomba patlamış paramparça olmuş ama tankı 100m. ileri fırlayıp sapasağlam duran araçların fotoğraflarını gördüğüm için 10 sene ömrü olan kaliteli bir lpg tankının benzin deposundan çok daha emniyetli olduğunu biliyorum.
Milangaz, Makine Mühendisleri Odası ve Hyundai yöneticileriyle haftaiçi yaptığımız toplantılarda da bu konuyu en uzman kişilerden geçmiş yılların verileriyle ve tecrübeleriyle dinledim ve gerçekten bana çok mantıklı geldi. Sonuçta arabanın sibopları, silindirleri veya manifoldu plastik olsa dahi (sadece manifold plastik oluyor) lpg ile benzin arasındaki yanma ısısı farkını absorbe edebilecek seviyededir. Sadece ve sadece Fsi motorlu araçlar için standart kitlerle uygulama yapılmamalı hatta Italyan mühendislerin söylediğine göre hiç yapılmamalı.
Ayrıca eksiksiz bir sıralı sistem lpg kitinde gaz 3 ayrı filtreden geçerek enjektörlere gider ve kaliteli gaz kullanımında (OtoAygaz veya Milangaz Mak.Müh.Odası tavsiyesidir) motorda benzine veya mazota oranla çok daha az oradanda tortu kaldığından motor ömrü için uzun olduğu bile söyleniyor (Hyundai mühendislerinden birebir duyduğumu aktarıyorum). Hyundai yetkilileri yakın zamanda standart lpg.li araç üretimine başlayabileceğinin de sinyalini verdi.
Kısacası markalar arası rekabet (Türkiye'de 82 marka var) o kadar ileri boyutlara varmış durumda ki ben lpg firmalarının bile dediklerine inanmıyorum artık. Hiç bir markayı övmeden veya kötülemeden gözlemlerimi aktarıyorum. Ben de henüz aracıma lpg taktırmadım çünkü aklımdaki sorular %100 giderilmedi fakat güvenlik ve performans olarak benzinden çok daha iyi olduğunu test etme şansım oldu.

Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin Cool

platin76
*

Yer: ankara

« Yanıtla #141 : 26 Temmuz 2008, 13:24:30 »

Sevgili Mustafa_g kardeş şimdiye kadar kaç tane lpg tankı infilak etmiş Smiley Yok böyle bir olay. Kazalarda araba hurdahaş oluyor lpg tankı sapasağlam duruyor Smiley Bu arada  Ankara Çankaya sürücü kursu var, araçları lpg'li mazda3 35000-40000 km de aracları, BRC kit var üzerinde. Arayın sorun herhangi bir problem yaşamışlar mı? Şu ana kadar bir problemleri yok. Ben de aralıkta taktırdım yaklaşık 7500 km oldu, şu ana kadar ki tek zararı enzin deposundaki benzinin bir türlü bitmemesi Smiley Performansta benzine göre farkedilecek bir düşüş yok bence. Benim aracımdaki kit BRC Sequent24 MY07 modeli. Taklıdıktan sonra hiç ayar gerektirmedi. Enjektör sesi ise içeriden kesinlikle duyulmuyor ama dışarıdan duyuluyor. O da hiç önemli değil benim için Smiley ses de öyle rahatsız edecek bir ses değil bence çıtır çıtır tatlı bir ses. Duydukça kar ettiğini hisseder insan Smiley Hem çevreye çok daha az zehirli gaz yayıyor hem de ülkemizden dışarıya çok daha az döviz çıkmasını sağlıyor bu lpg. Bence herkes ülkesi ve çevre için lpgli araç kullanmalı.
dundaralp
*

Yer: Sakarya
Kişisel mesaj yazmam gerekiyormuş....

« Yanıtla #142 : 26 Temmuz 2008, 13:34:45 »

Lpg ile yola devam lpg olmasa arabam 0.500 den aşağı yakmayacak Grin...

Çok yakan araba yoktur, az kazanan sahibi vardır Wink
architect
*

Şans her zaman yanında olmaz.Aklını kullan...

« Yanıtla #143 : 05 Ağustos 2008, 22:55:04 »

Arkadaşlar ben çok yeniyim buralarda.Öncelikle herkese saygılar.,
Tüm yazdıklarınızı okudum ama hala hangi marka ve nerede taktırsam bu LPG kitini doğru bir uygulama ile montaj yaptırırım bilemiyorum.Mutlaka Lpg taktıran tüm arkadaşların montaj yaptırdıkları servisler hakkında iyı ve kötü bir takım yargıları oluşmuştur.

Lütfen montaj yaptırdığınız servisler hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Tavsiyeleriniz lütfen...

Murat Oral - Mimar- İstanbul

Serbest mimar.
İç mimari, mimari ve dekorasyon konularında mekan olgusunun niteliğini arttırmak üzere hizmet vermekteyim.
Bir gün yaşadığımız evler de otomobillerimiz gibi nitelikli olacak.
İnsan ne kadar nitelikli mekanlarda yaşarsa hayata bakışı o denli pozitif olur
mustafa_g
*

Yer: izmit

« Yanıtla #144 : 06 Ağustos 2008, 00:00:17 »

Sevgili Mustafa_g kardeş şimdiye kadar kaç tane lpg tankı infilak etmiş Smiley

Allah öyle bir şey göstermesin, zira öyle bir şey olursa arabanın markasını ve içindekilerin kim olduğunu bile tespit edemezler.

Bu sıralar çevremdekilerin beni yanlış anlama yarışında olduğunu düşünmeye başladım. O yüzden biraz daha sade ve anlaşılır yazayım.

soru: LPG tanklarının ömrü kaç yıl?
Cevap: 10 yıl
Kaynak: http://www.arabalar.gen.tr/lpg-kullanim-suresi-rn1204.html

soru: çevrenizde hiç "süresi dolduğu için" LPG tankını yenisi ile değiştiren gördünüz mü?
cevap: şahsen ben görmedim, gören varsa insaniyet namına söylesin Smiley

soru: araç muayenelerindeki uygulamalar sizce yeterli mi? gaz kaçağı kontrolleri, tesisatın uygunluğu v.s. gibi konulara titizlikle bakılıyor mu?
cevap: ben kartal ve manta araçlarımın muayenesinde böyle bir uygulama görmedim. ayrıca halil kardeşimin bu mesajı da bir delil değil midir?
bu resimde lpg borusu son susturucunun üzerinden geçirilmiş tehlikeye davetiye çıkartıyor resmen  Angry

sonuç olarak;
evet LPG daha ucuz
evet daha çevreci
ama
hayır daha güvenli değil
hayır motora zararı var
hayır simit depo bile taksanız bagajda yer kaplıyor
hayır daha kötü kokuyor
hayır performansı az da olsa düşürüyor.

umarım bu kez daha anlaşılır olmuşumdur Smiley
NeBiAnd
*

Ven zis zı alem,ay em zı king

« Yanıtla #145 : 06 Ağustos 2008, 00:25:23 »

Arkadaşlar ben çok yeniyim buralarda.Öncelikle herkese saygılar.,
Tüm yazdıklarınızı okudum ama hala hangi marka ve nerede taktırsam bu LPG kitini doğru bir uygulama ile montaj yaptırırım bilemiyorum.Mutlaka Lpg taktıran tüm arkadaşların montaj yaptırdıkları servisler hakkında iyı ve kötü bir takım yargıları oluşmuştur.

Lütfen montaj yaptırdığınız servisler hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Tavsiyeleriniz lütfen...

Murat Oral - Mimar- İstanbul
Murat,Emre arkadaşımız bu işin içinde ve Tartarini,Prins vs.önerdi.Bence buraların resmi sitelerini bulup irtibata geçmekte fayda var.Şu an piyasada çok marka var.Bence bunları bi araştır. Wink
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2008, 00:47:39 Gönderen: NeBiAnd » Logged

Persona non grata ( İstenmeyen adam )
Halil İbrahim
*

Arıza Paratoneri

« Yanıtla #146 : 06 Ağustos 2008, 00:27:31 »

birde Emrenin önerdiği Romano var enjektör açılma süreleri benzin ile aynı değerlerdeymiş

Bugün seni kırmayan, yarın seni tökezlettirir....
emredeler
*

%100 EмяE ®

« Yanıtla #147 : 06 Ağustos 2008, 20:40:42 »

Allah öyle bir şey göstermesin, zira öyle bir şey olursa arabanın markasını ve içindekilerin kim olduğunu bile tespit edemezler.

Bu sıralar çevremdekilerin beni yanlış anlama yarışında olduğunu düşünmeye başladım. O yüzden biraz daha sade ve anlaşılır yazayım.

soru: LPG tanklarının ömrü kaç yıl?
Cevap: 10 yıl
Kaynak: http://www.arabalar.gen.tr/lpg-kullanim-suresi-rn1204.html

soru: çevrenizde hiç "süresi dolduğu için" LPG tankını yenisi ile değiştiren gördünüz mü?
cevap: şahsen ben görmedim, gören varsa insaniyet namına söylesin Smiley

soru: araç muayenelerindeki uygulamalar sizce yeterli mi? gaz kaçağı kontrolleri, tesisatın uygunluğu v.s. gibi konulara titizlikle bakılıyor mu?
cevap: ben kartal ve manta araçlarımın muayenesinde böyle bir uygulama görmedim. ayrıca halil kardeşimin bu mesajı da bir delil değil midir?sonuç olarak;
evet LPG daha ucuz
evet daha çevreci
ama
hayır daha güvenli değil
hayır motora zararı var
hayır simit depo bile taksanız bagajda yer kaplıyor
hayır daha kötü kokuyor
hayır performansı az da olsa düşürüyor.

umarım bu kez daha anlaşılır olmuşumdur Smiley
Mustafa abi performans konusu hariç geri kalan herşeye tamamen katılıyorum Grin Parmaklarına sağlık.
Özellikle dün ve bugün iyice emin oldum. Uzun zamandır performanstan şikayetçi olan Bilecik ve Balıkesir'deki 2 müşterinin araçlarındaki sorunları gidererek sektördeki en tecrübeli ustayla kalibrasyon yaptık. Bu 2 müşterinin de arabalarını bir daha benzinle kullanmak isteyeceklerine eminim Wink

Edit: Güvenlik olarak da benzinden alt seviyede değildir. Neden?
-Sağlıklı bir yakıt tankının dayanabildiği maximum basınç 67 bar iken tam dolu seviyede içindeki basınç 10 bar'dır.
-ECE R 67 standartına uygun olan bir kitte en az 3 adet gaz kesici valf bulunmaktadır.
-Aynı standarta uygun bir şamandırada tahliye valfi vardır ve gaz basıncı 27 bar'ın üzerine çıktığında 24 bar'a düşene kadar tahliye etmektedir. Bu şekilde gaz bitene kadar tahliye edilebilir.(Tahliye sızdırmaz spiral boruyla muhafaza kapağından aracın bagaj içine açılan gaz hortumu deliğinden dışarı yapılır)
-Şamandıra üzerindeki kurşun tapa araçtaki muhtemel bir yangından sebep 120derece sıcaklığa ulaştığında eriyerek yanan araçtaki gazı tamamen tahliye eder ve zaten yanan araçtaki gazın tamamının yanması anlık bir parlama şeklinde olur, yani benzin gibi söndürülmesi gerekmez. Bununla ilgili videoyu yarın şirkete geçtiğimde ekleyip daha iyi açıklayıcı olurum.
-Herhangi bir şekilde aracın gaz hortumlarının zarar görmesi veya başka bir sebepten gaz kaçağı olduğunda yine şamandıra üzerindeki aşırı akış valfi gazı depo içinde hapseder.

Tartarini firmasının reklam klasörünü gören varsa arkadan ağır bir darbe yemiş aracın lpg tankının nasıl sağlam kaldığını görebilir.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2008, 20:52:55 Gönderen: emredeler » Logged

Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin Cool
architect
*

« Yanıtla #148 : 06 Ağustos 2008, 22:13:23 »

Netice? Ben bu mazda 3'e nerde sağlıklı bir uygulama ile lpg taktıracağım.

bu arada sayın moderatör neden benim 2. forum mesajı silindi?

cevap bekliyorum acilen

büyük harfler editlendi
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2008, 09:02:33 Gönderen: semavi » Logged

Serbest mimar.
İç mimari, mimari ve dekorasyon konularında mekan olgusunun niteliğini arttırmak üzere hizmet vermekteyim.
mustafa_g
*

« Yanıtla #149 : 07 Ağustos 2008, 08:58:15 »

ben herhangi bir mesajını silmedim, silindiğine emin misin?
semavi
*

Yer: İSTANBUL

« Yanıtla #150 : 07 Ağustos 2008, 09:08:26 »

performans konusunda az bir düşüklük yaşattığı dyno testlerincekantılanmıştır arkadaşlar... 127 hpde 3-4 hp arsıbir kayıp yaşatmıştır. tork olçme imkanı olmadığı için ordan ne kadar kayıp var bılemıyoruz. pekibu ciddi bir kayıpmıdır? hayır... araca bir büyük ebat jant takmaktan daha büyük değildir belkide...

kod adı yeşil Grin
architect
*

« Yanıtla #151 : 09 Ağustos 2008, 08:28:44 »

Sanırım bir problem oldu o zaman.
Sırayla birkaç mesaj gire miyor muyuz?

Serbest mimar.
mustafa_g
*

« Yanıtla #152 : 09 Ağustos 2008, 08:39:57 »

Sanırım bir problem oldu o zaman.
Sırayla birkaç mesaj gire miyor muyuz?

2 mesaj arasında 20 saniye süre geçtikten sonra yeni mesajını yazabiliyorsun. Bunun dışında mesaj yazmanı engelleyecek herhangi birşey yok. Yeter ki mesajın içinde forum kurallarına aykırı bir kelime olmasın Wink
mechanicker
*

Yer: Nagasaki
Kansei engineering

« Yanıtla #153 : 16 Ağustos 2008, 22:52:15 »

likit petrol gazına hayır! Smiley

'95 Mazda 626 2.5i gt v6 24v metalik kurşuni siyah
flycat
*

Yer: istanbul
Hayvanları sevelim,sevmeyenleri bizde sevmeyelim

« Yanıtla #154 : 20 Ağustos 2008, 10:18:36 »

likit petrol gazına hayır! Smiley

katılıyorum,sevmem akar kokar şeyleri  Gel bakalım Grin

Uçaklar hakkında sorun sorabileceğiniz kadar Smiley
mechanicker
*

Kansei engineering

« Yanıtla #155 : 20 Ağustos 2008, 23:36:05 »

mustafa bey ağzınızdan bal damlamış:) maaşallah! siz boşverin lpglileri gelin bizim gibi 95 oktan üyelerin yanına:)

semavi
*

« Yanıtla #156 : 20 Ağustos 2008, 23:46:59 »

mechanicker sende ne araç vardı?

kod adı yeşil Grin
mechanicker
*

Kansei engineering

« Yanıtla #157 : 20 Ağustos 2008, 23:49:51 »

bende iki tane var semavi.biri iş için diğeri şahsıma ait:) şahsıma ait olan 2001 626 GLX sedan 136bg

semavi
*

« Yanıtla #158 : 20 Ağustos 2008, 23:50:45 »

makyajlı kasa mı?

kod adı yeşil Grin
mechanicker
*

Kansei engineering

« Yanıtla #159 : 20 Ağustos 2008, 23:57:29 »

hayır 2000 den 2001 yeni kasalara(makyajlılara)  geçiş yani eski kasa Smiley
http://www.ukcar.com/road_tests/mazda/626-GSi/626%20GSI.jpg
biliyorsunuz 98 de yeni kasaya geçildi 2001 de makyajlandı.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yeni Mesajlar
Gönderen: emredeler
[Bugün 13:53:30]

Gönderen: Mücahit
[Bugün 13:43:14]

Gönderen: Halil İbrahim
[Bugün 13:36:44]

Gönderen: semavi