Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1498
En son: nenonih
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 210135
Toplam Konu Sayısı: 4672
Bugün Online: 32
Tüm zamanlar Online: 225
( 22 Eylül 2007, 11:05:41)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 1
Misafirler: 13
Toplam: 14
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yakıt göstergesi ve RMNG değeri??  (Okunma Sayısı 133 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hokkabaz
*

Yer: Ankara

« : 30 Haziran 2008, 23:43:22 »

Ahem, insan yeni ve benzinli arabaya geçince hemen alışamıyo. Dün çok dik bir yokuşta kırmızıya yakalandım ve kalkarken araba stop etti. Tekrar çalıştırdım ve biraz gittikten sonra fark ettim ki benzin ışığı yanıyor, ibre de sona dayanmış.

"Daha ilk depomda 350'de benzin ışığı yanıyorsa ben gidip benzincide çalışmaya başlayayım" diye düşünmeden, hatta oracıkta depresyona girmeden edemedim. Motoru durdurup tekrar başlattım (windows mantığı), ışık söndü, ibre de biraz kendine geldi, çeyrek depoya yaklaştı. Bu sabah çeyrek depodan da fazlaydı.

Şimdik iki tane sorum var:
1. Anladığım kadarıyla yokuşta şamandıra biraz sapıttı, araba bir süre durunca da kendine geldi. Doğru muyum? Çeyrek depodan da çok olması beni şüphelendirdi doğrusu. Tabii araba benzin de üretiyor olabilir kendince.
2. Dijital ekrandaki RMNG göstergesi (kalan yakıtla gidilecek yol zımbırtısı) 0'da takıldı kaldı. Olasılıkla alet benzinin bittiğini zannediyor. Ne zaman düzelir ya da düzelir mi sizce? Yoksa serviste reset meset mi atıcaklar?

Pimpirikliyim napayım. Smiley Onca para verdim, birinci haftasında başıma iş almayayım.

Burak
*

Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı

« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2008, 23:55:29 »

Sanırım yol bilgisayarı benzinin bittiğini düşünüyorsa tekrar kendine gelmesi için belli bir  miktar (kullanım klavuzunda yazıyordu) benzin eklemek gerekiyor ama RMNG sanırm son 30 km deki sarfiyatına baktığı için  düz bir yolda sakince bir süre gidersen kendine gelebilir.

Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.

- Vavi Vazda -
mustafa_g
*

Yer: izmit

« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2008, 00:01:48 »

eski modellerde de bu şamandıra dengesizliği yaşanıyor. mesela benim familiayı hep bayır yukarı kullanma isteği var içimde. çünkü bayır aşağı gittiğimde benzin göstergesi nerdeyse çeyrek depo eksik gösteriyor. seninkinin kendine gelmesi için de yaklaşık 50 ytl benzin almanız gerekiyor diye biliyorum.
NeBiAnd
*

Yer: İstanbul
Ven zis zı alem,ay em zı king

« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2008, 00:08:24 »

Bencede düzlükte belirli bir müddet gidince kendine gelmesi gerekiyordu

Persona non grata ( İstenmeyen adam )
redrock
*

Yer: İstanbul

« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2008, 11:48:07 »

aynı sorunu bende yaşadım çeyrek depodan fazla benzinim vardı bir müddet gittikten sonra ( yokuşta değildi gittiğim yol benide bu kıllandırdı zaten ) benzin göstergesi direk dibe vurdu yol bilgisayarıda sıfırı gösterdi tabi direk servise gittim koşuyolu mersere çünkü arabanın çekişi ve frenleriyle ilgili problemim olduğunuda zannediyodum neyse
bir gün serviste bıraktım arabanın bişeyi yokmuş sen buna benzin al dediler Grin sürekli olarak 20 litreden az benzin aldığımızda (yani şuan için 73 liralık) yol bilgisayarı sapıtabiliyomuş ve butür gösterge hataları yapabiliyomuş. Benimde çeyrek depodan fazla benzinim vardı yanlış hatırlamıyosam 140 km menzil gösteriyodu ama birden herşeye sıfır dedi Grin
Sonuç olarak önemli bişey değil araba paraya kıy benzin al diyo Grin

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yeni Mesajlar
Gönderen: semavi
[Bugün 04:16:00]

Gönderen: MuRDoC_111
[Bugün 02:05:59]

Gönderen: ozanm3
[Bugün 01:32:50]

Gönderen: ozanm3