Fb1907
YaÅŸ: 25
Yer: Erzurum
|
 |
« : 08 AÄŸustos 2008, 14:22:15 » |
|
Arkadaşlar benim bildiğim yokuş aşağı aracı viteste bırakıp gidince araç 0 benzin tüketmesilazım arkadaşın aracı laguna deniyoruz doğru yol bilğisayarı benzin yakmıyor gösteriyor ama benim mazdada benzin yaktığını gösteriyor 0,8 - 1,3 arası bişey yani aracımı ben viteste yokuş aşağı inerkende benzin yakacakmıyım yoksa yol bilgisayarındamı bir problem var
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 AÄŸustos 2008, 14:26:03 Gönderen: Superas »
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
YaÅŸ: 33
Yer: İstanbul
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #1 : 08 AÄŸustos 2008, 14:23:38 » |
|
Sende problem yok, hepimizinkinde böyle gösteriyor.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 AÄŸustos 2008, 14:26:22 Gönderen: Superas »
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
Murat Bulut
YaÅŸ: 35
Mazda 3 Sedan
|
 |
« Yanıtla #2 : 08 AÄŸustos 2008, 14:24:08 » |
|
Arkadaşlar benim bildiğim yokuş aşağı aracı viteste bırakıp gidince araç 0 benzin tüketmesilazım arkadaşın aracı laguna deniyoruz doğru yol bilğisayarı benzin yakmıyor gösteriyor ama benim mazdada benzin yaktığını gösteriyor 0,8 - 1,3 arası bişey yani aracımı ben viteste yokuş aşağı inerkende benzin yakacakmıyım yoksa yol bilgisayarındamı bir problem var
Araba çalıştığı sürece benzin yakar.Esas Arkadaşının arabasının 0 göstermesi garip.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 AÄŸustos 2008, 14:26:38 Gönderen: Superas »
|
|
34 DR 0184- 2006 Mazda 3 Sedan AT- Comfort- Titanyum Gri
|
|
|
Fb1907
|
 |
« Yanıtla #3 : 08 AÄŸustos 2008, 14:24:31 » |
|
Birde mazda 3 ler kaç yakması laım şehir içinde litre olarak tahminen
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 AÄŸustos 2008, 14:26:54 Gönderen: Superas »
|
|
|
|
|
Fb1907
|
 |
« Yanıtla #4 : 08 AÄŸustos 2008, 14:26:38 » |
|
Araba çalıştığı sürece benzin yakar.Esas Arkadaşının arabasının 0 göstermesi garip.
Opeldede öyle kullanma klavuzunda aracın yokuş aşağı benzin yakmayacağını söylüyor vitesdeyken terkerlerin dönme katsayısıyla ondan aldığı güçle motrun benzini ksiyor birnevi tekerler motorun çalışmasını sağlıyor opeldede vardı o yanlız mazdada görmedim ben her enjeksiyonlu araçta vardır sanıyordum
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 AÄŸustos 2008, 14:27:10 Gönderen: Superas »
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
YaÅŸ: 33
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #5 : 08 AÄŸustos 2008, 14:28:15 » |
|
Editler başlıktaki yazım hatası için yapıldı, üşendim şimdi taşımaya 
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
Murat Bulut
Mazda 3 Sedan
|
 |
« Yanıtla #6 : 08 AÄŸustos 2008, 14:30:38 » |
|
Opeldede öyle kullanma klavuzunda aracın yokuş aşağı benzin yakmayacağını söylüyor vitesdeyken terkerlerin dönme katsayısıyla ondan aldığı güçle motrun benzini ksiyor birnevi tekerler motorun çalışmasını sağlıyor opeldede vardı o yanlız mazdada görmedim ben her enjeksiyonlu araçta vardır sanıyordum
Motor bilgim öyle ağım şahım değil fakat bana mantıklı gelmiyor.Beliki minumuma indirir fakat 0 tüketim benzinli araçlarda zor bence.Hibrit teknoloji bir araç olsa belki derim
|
|
|
|
|
|
34 DR 0184- 2006 Mazda 3 Sedan AT- Comfort- Titanyum Gri
|
|
|
Fb1907
|
 |
« Yanıtla #7 : 08 AÄŸustos 2008, 14:41:24 » |
|
Bir formda birisi bunu yazmış
"""Enjektörlü araçlarda boşa atınca püskürtme devam eder gaz kelebeğinden bağımsız olarak.Piston-krank-şanzıman-teker bağlantısı çift taraflı çalışabilir olduğundan yokuş aşağı çoğu kez bir üst vitese geçirilip ayak gazdan çekilirse enjektörler kapanır, motor devri tekerlekten tahrik alan piston hareketiyle sağlanır.Ve tüketim sıfıra düşer. Karbüratörlü araçlarda da yokuş aşağı araç vitesteyken ayak gazdan çekilirse tüketim sıfıra iner. Vitesi boşa atınca püskürtmeli ya da karbürasyonlu araçların hepsinde motor ve teker arasındaki bağlantıyı kapatmış oluyorsunuz.Bu da pistonların yokuş aşağı tekerden tahrik almasını önler, motorun ralanti devrini sağlaması için tahriğe ihtiyacı vardır ve bunu da tekerlekten alamayacağı için yakıt yakacaktır.Bu durumum araç boşta olduğu yerde dururken olduğundan bir farkı yoktur.Karbüratörlü araçlarda gaz kelebeği kontrolünün dışında enjektör olmadığı için gaza basmadığımız zamanlarda ralanti düzeneği devreye girer ve motora yakıt beslemesi gerçekleştirir.Aksi halde zaten araçların bir ralanti devri olamazdı. Kısacası yokuş aşağı sıfır tüketim için viteste inmek gerekli."""""
Sanırıım doğru yani yokuş aşağı inerken viteste inince tüketim sıfıra düşüyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa Güneş
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #8 : 08 AÄŸustos 2008, 16:24:37 » |
|
bu konuyla ilgili daha önce dündar ustanın açıklaması mevcuttu. o konuyu bulduğumda bu konuyla birleştireceğim. orada bu soruların cevaplarını da bulabileceksiniz  edit: konuyu bulamadım, aramaya devam... 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 AÄŸustos 2008, 16:41:03 Gönderen: mustafa_g »
|
|
|
|
|
Familia
YaÅŸ: 24
Yer: KOCAELİ-GÖLCÜK
Hayat 3500den sonra başlar! :) CİHANGİR
|
 |
« Yanıtla #9 : 08 AÄŸustos 2008, 22:07:08 » |
|
motoru stop etmediğiniz sürece yanma olacağı için ve yanma içinde yakıt gerektiği için aracın 0 yakıtla çalışması hibrit değilse mümkün değil.
|
|
|
|
|
|
DELİKANLI POKEMON TOPTAN ÇIKMAZ! 
|
|
|
Familia
YaÅŸ: 24
Yer: KOCAELİ-GÖLCÜK
Hayat 3500den sonra başlar! :) CİHANGİR
|
 |
« Yanıtla #10 : 08 AÄŸustos 2008, 22:09:18 » |
|
diğer araçlarda çok düşük bir tüketim olduğu için ya hesaplayamadıklarından ya da çok düşük olduğu için değeri göstergelere aktarma gereği duymadıklarından 0 yazıyordur. bu durumda mazda daha gerçekçi davranmış.hiçbir sorununuz yok yani. 
|
|
|
|
|
|
DELİKANLI POKEMON TOPTAN ÇIKMAZ! 
|
|
|
M.E.G
YaÅŸ: 23
Yer: Erzurum-Tirabizon :)
|
 |
« Yanıtla #11 : 08 AÄŸustos 2008, 22:16:03 » |
|
walla 3 senedir çözemedim bu yol bilgisayarını  180 le giderken bugün boşa attım 0.3 ü gördüm.Ama 30 la giderken boşa aldığımda 2.8-3.4 vb değişken rakamlar okuyorum bazen 0.9 bile oluo 
|
|
|
|
|
|
Hayat 1.vitesle başlar...Gerisi OTOMATİKmen gelir..
MAZDA^3 AT DERİN SİYAH SEDAN....
Hayatımın Yönetmeni Benim...İstediğime Rol Veririm, İstediğime YOL...
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #12 : 08 AÄŸustos 2008, 22:18:44 » |
|
UÄŸraÅŸma bas gitsin 
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
M.E.G
YaÅŸ: 23
Yer: Erzurum-Tirabizon :)
|
 |
« Yanıtla #13 : 08 AÄŸustos 2008, 22:25:46 » |
|
Uğraşma bas gitsin  bende anladımki bu arabada boşa atmican benzin içmediği an kafayı yiyo  Ne kadar çok basarsan o kadar net gösterio meret  Bilgisayarda benzinle çalışıo galiba 
|
|
|
|
|
|
Hayat 1.vitesle başlar...Gerisi OTOMATİKmen gelir..
MAZDA^3 AT DERİN SİYAH SEDAN....
Hayatımın Yönetmeni Benim...İstediğime Rol Veririm, İstediğime YOL...
|
|
|
|
|
|