babatolia
Yer: istanbul
|
 |
« : 08 Temmuz 2008, 10:25:50 » |
|
arkadaşlar otomatik arabayı hiç sevmeme rağmen şehir içinde verdiği rahatlıktan çok memnunum ama geçen farkettim ki arabamın trafikte ayağımı frenden çeker çekmez gaza basmadan kalkışı hızlı gibi geldi. bunuda bizim peder de merso var yeni kasa e320 onda frenden çekiyosun ayağını araba nerdeyse gaz vermeden kalkmıyormuş gibi, çok az bir devir var. bizde bide corsa var o apayrı zaten frene basıyosun uzun süre frende kaldığın zaman araç kendini boşa atıyormuş gibi oluyor, durduğun zamanda araç hiç gaz vermeden bekliyor ve frenden ayağını ne zaman çekersen ozaman gaz veriyor ve kalkıyor. benim arabada her türlü durumda da gaz veriliyor ve hemen kalkıveriyor. tabi bu durum arabanın fazla yakmasını da sağlıyordur. yani rolantisi mi yüksek, beyinde yanlış bir yazılım mı var bilmiyorum ama aldığımdan beri aynı. bunu serviste yazılımla falan çözemezmiyiz rölantiyi ayarlasak veya nası yaparızda bu devri düşürürüz? ben arabanın aynı bizim merso gibi gaz vermeden kalkmamasını istiyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2008, 10:30:35 Gönderen: Burak »
|
|
dertsiz, sorunsuz, problemsiz. çünkü mazda 
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2008, 10:29:24 » |
|
normal bir otomatik vites ayagını frenden kaldırdınmı gider zaten merso gitmiyosa kasasının agırlıgındandır ayrıca yakın zamana kadar otomatiklerin rölanti devri 11oo devir/ dakika idi bizim kuzularda ise ( 750 - 950 d/d tam emin deilim ) gayet düşük buna ragmen titreme vs yapmıyor
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
Gökhan77
Yer: Yalova
I. Tombak
|
 |
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2008, 10:33:13 » |
|
Benim arabada nanoş takılıyken ayağımı frenden çekince kendiliğinden kalkıyor. Nanoşu çıkarınca az bir gaz ile hareket ediyor. Eğer ışıklarda filan "N" konumuna alıp sonra "D" ye alınca iki saniye gibi geçmiyor sonra vites "tık" diye atıp harekete geçiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2008, 10:39:20 » |
|
Bülent'in de dediği gibi bizde devir zaten 750 civarı. Daha düşük olsa bile bence o bahsettiğin hissi veren motor devrinden ziyade şanzıman yapısı. Bende kırmızıda uzun süre beklediğim zaman frende bir rahatlama olur. Sen en son ne zaman yazılım yüklettin ?
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
Emre
Yer: İstanbul
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2008, 10:44:02 » |
|
Ayağı frenden çekince hafif rampada geri kaçırmaması, düz yolda kalkış yapması normaldir. Benim şimdiye kadar kullandığım tüm otomatik viteslerde (Corsa,Astra,Laguna,Cherokee) böyleydi.
|
|
|
|
|
|
İmam gazlarsa cemaat yanlar...
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2008, 10:45:40 » |
|
Ayağı frenden çekince hafif rampada geri kaçırmaması, düz yolda kalkış yapması normaldir. Benim şimdiye kadar kullandığım tüm otomatik viteslerde (Corsa,Astra,Laguna,Cherokee) böyleydi.
geriye kaçmaması gerek zaten sadece çok dik yokuşta kaydırabilir dikkat etmek gerenk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2008, 10:52:05 » |
|
geriye kaçmaması gerek zaten sadece çok dik yokuşta kaydırabilir dikkat etmek gerenk
Hafif rampada dedim zaten abi. Dik yokuşlarda sakattır 
|
|
|
|
|
|
İmam gazlarsa cemaat yanlar...
|
|
|
babatolia
|
 |
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2008, 10:56:53 » |
|
öyledir doğrudur ama gerçekten ciddi bir hızlı kalkış var. yazılımla hiç oynatmadım burak zaten hiç servise bile götürmedim ben aldım alalı. sadece adem baktı şimdiye kadar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semavi
|
 |
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2008, 10:57:16 » |
|
benım lantıs titriyordu valla ayak frendeykene
|
|
|
|
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2008, 11:14:33 » |
|
öyledir doğrudur ama gerçekten ciddi bir hızlı kalkış var. yazılımla hiç oynatmadım burak zaten hiç servise bile götürmedim ben aldım alalı. sadece adem baktı şimdiye kadar
Ben geçen sene en son yazılımını yükletmiştim. Baktırmakta fayda var
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
babatolia
|
 |
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2008, 11:20:14 » |
|
kime nereye nerede ne kadara ve nekadar zamanda  Ben geçen sene en son yazılımını yükletmiştim. Baktırmakta fayda var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2008, 11:22:07 » |
|
kime nereye nerede ne kadara ve nekadar zamanda  yazılım güncelleme ücretsiz götür servise ama senden ücret alırlar bence 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2008, 11:25:35 » |
|
Benim araba da frenden ayağımı çektiğim gibi kalkar şimdiye kadar kullandığım tüm otomatiklerde de böyleydi, Bülomun dediği gibi mersonun ağırlığındandır kalkamaması, bi de çok dik yokuştaysam manuele alıp atıyorum ikiye zaten o zaman kilitliyor hiç bi geri kayma olmuyor... 
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
babatolia
|
 |
« Yanıtla #13 : 08 Temmuz 2008, 11:26:52 » |
|
eee şey ben ee o zaman en iyisi özaydına veya ankaraya gittimiğimde başayara olmadı zaten bursaya gitcem o zaman volberk e gideyim o zaman üstüne çay neyim bile ısmarlarlar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #14 : 08 Temmuz 2008, 11:29:28 » |
|
Gitde program yüklemek için gerekli cihaz var mı önceden onu bir sor  Başayar'da vardır muhtemelen ama yenilerde varmıdır onu bilemem.
|
|
|
|
|
|
- Vavi Mazda -
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #15 : 08 Temmuz 2008, 11:33:51 » |
|
eee şey ben ee o zaman en iyisi özaydına veya ankaraya gittimiğimde başayara olmadı zaten bursaya gitcem o zaman volberk e gideyim o zaman üstüne çay neyim bile ısmarlarlar  ölmessin birader ver 3-5 kuruş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
babatolia
|
 |
« Yanıtla #16 : 08 Temmuz 2008, 11:36:25 » |
|
ya hiç burak yardım etmiyorsun haa, hiç ayarcı değilsin yani. ""dur hemen arıyorum git x firmaya yüklesinler yazılımı"" demen lazım senin patron 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa Güneş
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #17 : 08 Temmuz 2008, 11:46:38 » |
|
ya hiç burak yardım etmiyorsun haa, hiç ayarcı değilsin yani. ""dur hemen arıyorum git x firmaya yüklesinler yazılımı"" demen lazım senin patron  armut piş ağzıma düş, sapı da yukarı doğru olsun mode:ON 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #18 : 08 Temmuz 2008, 11:48:31 » |
|
ya hiç burak yardım etmiyorsun haa, hiç ayarcı değilsin yani. ""dur hemen arıyorum git x firmaya yüklesinler yazılımı"" demen lazım senin patron  Bana patron diyon ama sen benden daha patron gibi davranıyon
|
|
|
|
|
|
- Vavi Mazda -
|
|
|
uyumsuzelement
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #19 : 08 Temmuz 2008, 11:49:20 » |
|
|