Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #40 : 21 Nisan 2008, 10:00:07 » |
|
Yarın lastiklerime tekrar kavuşuyorum inşallah 
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #41 : 21 Nisan 2008, 10:38:20 » |
|
Benim yazlıklardan birinin kenarı yarılmış. Bir niyetlendik ama durulduk sonradan. Michelin alıcam ama hangi modelini alacağım konusunda kararsızım. Primacy Hp, Pilot Exalto arasındayım. Exalto zaten her lastikçide olan bir lastik değil, arayıp bulmak lazım. Primacy de iyi bir lastik sanırım Türkiye için ama tirerack de testlerde ismi bile geçmiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #42 : 21 Nisan 2008, 10:41:13 » |
|
Valla ben bu lastikleri Michelin Bayiinden aldım  O bile bunları tavsiye etti. Lastik sesi çok düşük bilgin olsun 
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #43 : 21 Nisan 2008, 10:47:43 » |
|
Her lastikçide bir marka daha vardır abi. Tavsiye etmesinin iki nedeni olabilir. Birincisi O pahalıymış diyen müşteriye tavsiye eder; ikincisi onda kar marjı daha yüksek olabilir. Bu nedenle ben lastikçilerin söylediklerine itimat etmiyorum hiçbir zaman. Beni kıllandıran bir de şöyle bir durum var açıkçası. Bridgestone Potenza da 180lira ama hangi modeli olduğu belli değil. Atıyorum A50 lastiği tirerack de çok iyiken A50RFT lastiği çok kötü sonuçlar vermiş. Yani marka-model de yetmiyor seçim yaparken. Aynı şekilde Michelin Pilot Exalto PS2 lastiği nin sonuçları çok iyi ama Türkiye'deki PS2 mi onu bilmiyorum işte..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #44 : 21 Nisan 2008, 10:51:09 » |
|
Doğru ama ben bu lastiği hem tavsiye olarak aldım hem de artık kullandığım için biliyorum. Komforlu bir lastik. Michelin'e fazla para vermeye değmez diye düşünerek aldım. Fransız mallarına karşı bir antipatim var 
|
|
|
|
|
|
- Vavi Vazda -
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #45 : 21 Nisan 2008, 10:54:38 » |
|
Sadece konforla bitse iş haklısın da, bence öyle değil. Bu işin yol tutuşu var, fren mesafesi var, var oğlu var. Ve özellikle aşınma konusunda Michelin'e rakip yok malesef. Ben kışlıkları alırken de Michelin almamıştım ama Michelin'in aşınma oranının çok daha düşük olduğunu biliyordum. Bu sefer bunu da göz önüne almayı planlıyorum. Gerçi henüz karar vermedik. Belki lastik bombe yapana kadar bekleriz. Ya da iki tane kötü lastiik alıp 2 sene sonra hepsini birden değiştiririz. Sonuçta Primacy HP 225 lira. Exalto yu bilmiyorum ama bunun üzerinde olduğu kesin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
Yer: İzmir/Karşıyaka
|
 |
« Yanıtla #46 : 21 Nisan 2008, 10:55:03 » |
|
Potenza Adrenalin.....  Bizim stok lastikler berbat, sanırım er 30 du ama er 300 ü çok methediyorlar mesela, markayı bırak, model hatta model numarası bile farkediyor Enes....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #47 : 21 Nisan 2008, 10:58:38 » |
|
İşte abi o Potenza Adrenalin de bahsettiğim testlerde ismi geçmeyen lastiklerden. Bir sürü Potenza var ama Adrenalin yok. Haliyle güvenemiyorum. Bir de performans için Goodyear Eagle F1 üzerine yok ama çok fazla iddialı bir lastik. ER 300 üst sınıf araçlarda çok kullanılıyor. Hatta Bridgestone bayileri kendi araçlarında hep o lastiği kullanıyor ama o da Türkiye'de iyi bir lastik aynı şekilde. İsmi üst sıralarda anılan bir lastik değil dünyada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
|
 |
« Yanıtla #48 : 21 Nisan 2008, 11:00:09 » |
|
Senin baktığın testler güncel mi? Adrenalin çıkalı bir yıl bile olmadı daha...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #49 : 21 Nisan 2008, 11:00:23 » |
|
Bu arada ben birini eziyordum birkaç ay kadar önce. Eğer ER30'lar olsaydı aracın üzerinde ya ezmiştim ya da yandaki taksiye girmiştim. Yaptığım harekette ER30ların toparlayabileceğini sanmıyorum açıkçası. Kışlıklar kurtardı beni. Tabii Mazda3'ün hakkını da vermek lazım 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2008, 11:02:38 Gönderen: SWeeT6six6 »
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #50 : 21 Nisan 2008, 11:01:58 » |
|
Senin baktığın testler güncel mi? Adrenalin çıkalı bir yıl bile olmadı daha...
Abi 2005 üretim lastik de var içerisinde. En son lastikler henüz girmemiş olabilir. Sonuçta belirli bir mil yapıyorlar bu lastiklerle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selman
|
 |
« Yanıtla #51 : 21 Nisan 2008, 11:03:19 » |
|
Şu test sitelerinden birinin linkini versene bana bir zahmet, ben buluyorum ama hep almanca oluyor, almancam o kadar iyi değil... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #52 : 21 Nisan 2008, 11:04:19 » |
|
www.tirerack.com dan bakıyorum ben hep. Ve tabii üst performans sınıflarına 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #53 : 21 Nisan 2008, 11:06:14 » |
|
Lastiğin hamur ömrü zaten 3 yıl civarı. Sonrasında ister aşınmış olsun ister olmasın performansı düşüyor. Hele bir de yazlıkları kışın kullanırsan (senin kışlıkların var diye hatırlıyorum) durum daha da kötüleşebiliyor. Benim yazlıkların üzerinde derinlik ölçer var ve daha 8 mm yazısı bile aşınmadı. Ben Nokianların yol tutuş, ıslak zemin performansından memnunum. Bir de üzerine sessizlik eklenince kolay kolay vazgeçmeyeceğim gibi görünüyor. Adrenaline gelince.. Arabayla 200 ün üzerine çıkmadığım düşünülürse W serisi bir lastiğe hayatta tanesine 300 YTL vermem 
|
|
|
|
|
|
- Vavi Vazda -
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #54 : 21 Nisan 2008, 11:09:07 » |
|
Evet abi W konforu oldukça düşürür. Ben Exalto alırsam mecburiyetten V alıcam, onun için kafam karışık hala. Bu arada verdiğim sitede ER30'lar primacy den iyi gözüküyor Grand Touring sınıfında ama bu sınıfa bakmıyorum bile ben http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=GT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #55 : 21 Nisan 2008, 11:10:42 » |
|
V bile gereksiz bana kalırsa.. H alıp hem komforu hem de cebimi düşünüyorum 
|
|
|
|
|
|
- Vavi Vazda -
|
|
|
SWeeT6six6
|
 |
« Yanıtla #56 : 21 Nisan 2008, 11:12:42 » |
|
Evet abi. Onun için kafam karışık zaten H'ın üzerine çıkmamak kafamın bir yerlerinde sürekli. Ama Exalto'nun da H'ı yok işte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snan1910
Yer: ankara
|
 |
« Yanıtla #57 : 28 Haziran 2008, 14:55:04 » |
|
marka olarak çok iyi bir seçim yapmışsın.dünyanın en sessiz lastiği. nokianın özellikle kış lastikleri muhteşem bence.. bu arada bildiğim kadarıyla cep telefonu markası nokia ile bu lastik aynı marka : )
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2008, 14:59:16 Gönderen: snan1910 »
|
|
honda civic 1.6 ies mazda 121
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #58 : 28 Haziran 2008, 15:51:48 » |
|
Teşekkürler . Evet. Nokia ile Nokian aynı şirket
|
|
|
|
|
|
- Vavi Vazda -
|
|
|
uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #59 : 28 Haziran 2008, 17:39:38 » |
|
Teşekkürler . Evet. Nokia ile Nokian aynı şirket