Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1467
En son: Golden
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 207483
Toplam Konu Sayısı: 4636
Bugün Online: 39
Tüm zamanlar Online: 225
( 22 Eylül 2007, 11:05:41)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 8
Misafirler: 13
Toplam: 21
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Amortisörden araba alçaltma  (Okunma Sayısı 1436 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mustafa_g
*

Yer: izmit

« : 27 Mart 2008, 11:44:01 »

arabamın kendi konusunda yazmıştım ama o konu genelde geyik yatağı durumuna geldiği için bir de buraya yazayım.

arabaya spor yay takarak alçaltma ve süspansiyonları sertleştirme işlemini hemen herkes biliyor. pekala sadece amortisörlerle oynayarak bu işlemin de yapılabildiğini biliyor muydunuz? hem de orjinal amortisörleriyle Smiley

izmit'te amortisör işi yapan bir yer var, orada daha önce bir kardeşimiz yaptırmış arabasını. ben de bugün uğradım. arka amortisörlerden şüpheleniyordum ki yanılmamışım, ikisi de patlamış. 4 amortisör birden söküldü, 3cm. alçaltıldılar ve arkalar hem tamir edildi hem de sertleştirildi. yapılan iş 1 yıl garantili ve sertifikalı. maliyetini ise hiç söylemeyeyim de moraliniz bozulmasın. sadece ip ucu olarak; kyb amortisörlerin tanesi 110 ytl ama ben o kadar bile ödemedim Grin

sanayiden çıktıktan hemen sonraki hali:

önceki hali:
« Son Düzenleme: 27 Mart 2008, 12:09:02 Gönderen: Burak » Logged

Selman
*

Yer: İzmir/Karşıyaka

« Yanıtla #1 : 27 Mart 2008, 11:59:56 »

Güle güle kullan...Smiley
Kado
*

Yer: istanbul-lé yıldırım yeni nesil geyik

« Yanıtla #2 : 27 Mart 2008, 12:00:23 »

abi peki ne akdar sağlıklı bu işlem??

sve je laz, samo pusta laz
sto se oko nas u krug vrti
sve je laz osim smrti

Seni seviyordum ve senin haberin yoktu..
uyumsuzelement
*

Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida

« Yanıtla #3 : 27 Mart 2008, 12:26:28 »

nasıl bi işlem bu anlatsana kesiyolarmı

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley
Burak
*

Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı

« Yanıtla #4 : 27 Mart 2008, 12:27:03 »

Ben de anlamadım.. Smiley

Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.

- Vavi Vazda -
Selman
*

« Yanıtla #5 : 27 Mart 2008, 12:29:22 »

Diğer tarafa yazmıştı, usta göstermiyormuş yaptığını, sokmuyormuş atölyeye....
mustafa_g
*

« Yanıtla #6 : 27 Mart 2008, 12:30:53 »

Güle güle kullan...Smiley

teşekürler Smiley

abi peki ne akdar sağlıklı bu işlem??

helezon yay tablasını aşağı kaydırıp yeniden kaynak yapıyor.ölçüyü doğru aldıktan sonra araba aynı seviyede alçaldığı için bir sorun yok. yaylara ısıl işlem yapılmadığı için yapısı bozulmuyor, dolayısıyla bu konuda da sıkıntı yok. amortisör tamirini zaten 3-4 senedir yapıyor bu adamlar ve sana garanti kağıdı veriyorlar 1 senelik. sıfır amortisör alıp üzerinde oynatmadım, zaten patlak olan amortisörleri tamir ettirip sertleştirttim ve bu şekilde bir arkadaş yaklaşık 2 senedir kullanıyormuş ve hiç şikayeti yok. Smiley
Selman
*

« Yanıtla #7 : 27 Mart 2008, 12:34:25 »

Hani atölyeye sokmuyordu? Sen gizli kamera mı koydun? Smiley
mustafa_g
*

« Yanıtla #8 : 27 Mart 2008, 12:37:37 »

Hani atölyeye sokmuyordu? Sen gizli kamera mı koydun? Smiley

abi alçalma işini çözdüm, yeni kaynak belli oluyor zaten ama amortisörü sertleştirmeyi nasıl yapıyor o muallakta. Smiley
uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #9 : 27 Mart 2008, 12:42:47 »

abi alçalma işini çözdüm, yeni kaynak belli oluyor zaten ama amortisörü sertleştirmeyi nasıl yapıyor o muallakta. Smiley
muallak işleri hiç sevmem Grin

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley
mustafa_g
*

« Yanıtla #10 : 27 Mart 2008, 12:44:49 »

muallak işleri hiç sevmem Grin

sen sev diye yapmadık zaten Grin
Kado
*

Yer: istanbul-lé yıldırım yeni nesil geyik

« Yanıtla #11 : 27 Mart 2008, 13:01:09 »

peki aracın sürüşü nasıl oldu Huh? farklılık hissediyormusun?

sto se oko nas u krug vrti
sve je laz osim smrti

Seni seviyordum ve senin haberin yoktu..
mustafa_g
*

« Yanıtla #12 : 27 Mart 2008, 13:18:42 »

şuan sadece "süspansiyon sertleşti" diyebiliyorum çünkü sanayiden çıkıp eve kadar kullandım. haftasonu tam bir yorum yapabilirim belki, hem c.tesi adapazarı hem de pazar istanbul yolculuğu var önümüzde Smiley
limpony
*

Yer: izmir

« Yanıtla #13 : 27 Mart 2008, 13:28:29 »

sakaryada (memleketım Grin) patlak amortisörü bır yerınde delıp ıcıne yağ takvıyesı yapıyorlar ve yenısınden daha ıyı oluyordu.. zaten ızmırde boyle usta pek gormedım genellıkle bozulan herseyı degıstırme ugrasında oldukları ıcın ben genelde bakımlarımı sakarya sanayısınde yaptırırım hem malıyet hem ıscılık acısından... cok guzel fıkırler vermıssın ama bu forumda genelde hep servıs yanlısı yazılar yazılır Grin Grin ben ıse servıslerde ıyı ustalar olmadıgı kanaatındeyım ve bu fıkrımdede ısrarlıyım ıyı usta servıste 3 kurusa calısmaz gıder kendı dukkanı acar bu yuzden boyle ucuz ve ustalık gerektıren bılgılerı paylasmak ve araclarımızı hem ucuz hem daha kalıtelı sekılde tamır ettırmek ve sorunlarını cozmek gerek...
en onemlısı ÖN YARGILI olmamak gerek.... Grin Grin

Bir kişiyi öldürürsen katil olursun..
Yüz kişiyi öldürürsen cani olursun...
Yüzbinleri öldürürsen KAHRAMAN olursun!...
mustafa_g
*

« Yanıtla #14 : 27 Mart 2008, 13:51:56 »

evet bu konuda haklı olma ihtimalin çok yüksek ama şunu eklemek isterim, artık sanayi siteleri içinde de iyi usta bulmak samanlıktaki halime'yi bulmaktan daha zor Smiley

ben bu konuda çok şanslıyım çünkü hem izmit sanayisinde amcaoğlu hem de adapazarı keresteciler sanayi sitesinde yakın akrabalarım motor-mekanik ustası. mahalleden arkadaşım kaporta ustası (önceki 323 de değişecek denilen çamurluğu yeni gibi düzeltmişti)

dolayısıyla ben çok elzem bir durum olmadıkça servise götürmüyorum arabamı Smiley
semavi
*

« Yanıtla #15 : 27 Mart 2008, 13:58:03 »

bende anti servisçiyim Smiley en son aracımın komple motorunu yaptırdığım usta zaten eski mazda ustası.. hatta kapanan mazda servisinin ekipmanlarını satın almış kendisi servis açmış... bence fren balatası değişimi gibi ıvız zıvır işleri orda halledebilrsiniz... adamlar eski seri bazı araçların (626,lantis vs) parçalarını suriyeden falanda getirtebiliyorlar Grin

kod adı yeşil Grin
mustafa_g
*

« Yanıtla #16 : 27 Mart 2008, 14:04:57 »

bende anti servisçiyim Smiley en son aracımın komple motorunu yaptırdığım usta zaten eski mazda ustası.. hatta kapanan mazda servisinin ekipmanlarını satın almış kendisi servis açmış... bence fren balatası değişimi gibi ıvız zıvır işleri orda halledebilrsiniz... adamlar eski seri bazı araçların (626,lantis vs) parçalarını suriyeden falanda getirtebiliyorlar Grin

getirtme dediğin mevzu şu; hacı görünümlü uzun sakallı hırtonun teki minibüsüyle kaçakçılık yapıyor. genelde de silindir kapak contası, kızdırma bujisi gibi yükte hafif pahada ağır parçaları getiriyor. sonra Kütahya'dan yola çıkıp japon ve kore'cileri geze geze malını satıyor. vergi yok hesap soran yok, ohh mis gibi. adama sattığın malın kalitesini sorunca da "ben satıcıyım üretici değil" diyor.
sercan_ozcimen
*

Yer: K.MARAŞ
46 HK 427

« Yanıtla #17 : 27 Mart 2008, 16:37:14 »

Farklılık şu şekilde oluyo. aracın esneme payı çok aza iniyor.benim arabayı ben helazyonları ısıtarak yay arasını daralttım.yer seviyesinde 10 cm yükseklikte Grin

94 Mazda 323 GLX Sedan
MuRDoC_111
*

Yer: İzmir/Narlıdere
iRF@N

« Yanıtla #18 : 27 Mart 2008, 16:50:07 »

Mustafa Abi hayırlı olsun.. da abi ben anlayamadım orjinal süspansiyonu nasıl sertlestirebileceklerini.. tamam yeniden ayarlayarak kaynak yapıp boydan kısabilirler ama orjinal süspansiyon nede olsa,, 3cm fazlasına göre yani daha fazla yaylanma aralıgına sahip.. bu durumda hem araba alcak hem de yaylar eski yumusaklıgında oldugunu düsünürsek kasislerde falan basını agrıtmaz mı abi??
mustafa_g
*

« Yanıtla #19 : 27 Mart 2008, 17:40:54 »

Mustafa Abi hayırlı olsun.. da abi ben anlayamadım orjinal süspansiyonu nasıl sertlestirebileceklerini.. tamam yeniden ayarlayarak kaynak yapıp boydan kısabilirler ama orjinal süspansiyon nede olsa,, 3cm fazlasına göre yani daha fazla yaylanma aralıgına sahip.. bu durumda hem araba alcak hem de yaylar eski yumusaklıgında oldugunu düsünürsek kasislerde falan basını agrıtmaz mı abi??

mördakım araba resmen kütükleşti. eski yaylanmadan eser yok, bam güm gidiyor şuan. akşam istemeden de olsa arabanın limitlerini zorlayacak kadar kötü bir yoldan gittim eve ama altı hiç vurmadı. o yolu yüklüyken geçseydim durum çok farklı olurdu mutlaka ama boşken araba kasisten indiğinde yaptığı salınımı şuan hiç yapmıyor nerdeyse.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yeni Mesajlar
Gönderen: Kado
[Bugün 17:25:55]

Gönderen: Burak
[Bugün 17:23:29]

Gönderen: Ali
[Bugün 17:17:51]

Gönderen: Burak
[Bugün 17:12:58]