Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1690
En son: kemal_and1
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 231550
Toplam Konu Sayısı: 5227
Bugün Online: 36
Tüm zamanlar Online: 287
( 22 Eylül 2008, 17:12:36)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 8
Misafirler: 18
Toplam: 26
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Amortisörden araba alçaltma  (Okunma Sayısı 1989 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Superas
En bi harbi delikanlı
*

Yer: İstanbul
E güzzel

« Yanıtla #40 : 02 Mayıs 2008, 11:18:43 »

O olay baya bi moralini bozmuştu senin, çözülmesine sevindim, güle güle kullan. Smiley

En güzel aşklar, abiyle başlar.

Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.

Mustafa Güneş
*

Yer: izmit

« Yanıtla #41 : 02 Mayıs 2008, 11:34:00 »

O olay baya bi moralini bozmuştu senin, çözülmesine sevindim, güle güle kullan. Smiley

Sağolasın Özhan. Geçen pazar kafayı yiyecektim. Adapazarına giderken (mecburen) arabayı fulledik. ben - hatun - annem - yengem - dayımın kızı - hande - özge ve bagajda yengemlerin, çocukların eşyaları çıktık yola. her esnemede cayır cayır sürttü sol taraf, üçümüzün de içi gitti yol bitene kadar Sad

tarikumac
*

Yer: istanbul/üsküdar

« Yanıtla #42 : 24 Mayıs 2008, 13:07:30 »

bu konuyla ılgılı bılgım var yaylarımı taktırdıgımda bostancı sanayıdekı usta sole soledı,benım arabada ılk basta yaylar oturmamıstı baklaları ve tekrar deıstırıldı maxtrac tarafından ve savrulma yapıodu,yenılerı takıldıktan snra adam sunu soledı

eger dusunursen amortısorlerını acıp ıcındekı esneyen kaldırca bolumu kesılıp bılyaların capı deıstırlıyo ve araba hem yere ınmıs oluo hemde esnemesı azalıo yanı yol tutusuna cok buyuk faydası varmı yokmu bılemem ama herzaman savurunum yere yakın araba ıı gıder dıe,adamda yaydan harıc olrak 2 cm daha ındırebılcegını soledı ortalama fıyat olarakta 500 ıla 700 arasında bı fıyat soledı,herhangı bıse oldugundada orjınal mazda amortısorunu arabana takarım demıstı,,aklıma yatmıstı yanı en basta goruntu olarak arabanın durusu deısıcektı ama tabı bunun yerıne paranız varsa konı special spor bı amortıosr alın hem goruntu olsun hem vırajınız ıı olsun hemde araba cokmesın,hee cok param var dıyen varsada 4-5 mılyarı verıp maxtrac"tın elektronık ayarlı amortısorlerı var ıptal edın yayları tıngır mıngır gıdın Smiley

Musen
*

Yer: Malatya

« Yanıtla #43 : 24 Mayıs 2008, 14:34:52 »

benim bu konuda tavsiyem hiçbir şeyi kestirmeyi kısaltmayın.Arabanın torsunu ciddi şekilde değişicek ve kasaya ekstra yük binicektir.Koni amortisör + eibach,tanabe,vogtland helezonlar ile değişiklik yapmakta fayda var.Hepinizin 'çok tutar' duyar gibiyim ancak sadece helezon konusunda çok ciddi tartışmalar var.Özellikle mazda6club.com'daki forumlarda kullanıcılar genelde amortisörle helezon değişikliğine gitmiş.yapanlarda çok memnun.Vogtland helezon alıcaktım forumları okudukça kafam iyice karıştı.Aracını sürekli spor veya sert kullanmayan arkadaşların bu tür değişikliklere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Mördakım irfanım almış adam genç,yakışıklı hızlı ona olur.Ama ben olmuşun 30 belim ağrır sırtım ağrır Tongue ingilizcesi olan arkadaşlara tavsiyem mazda6club.com daki suspension/brakes başlığını okuması.Eğer isteyen olursa komple türkçeye çevirip siteyede ekleyebilirim.
Musen
*

« Yanıtla #44 : 24 Mayıs 2008, 14:47:59 »

bu arada torsunu değil torsiyonu Smiley dün gece çok içitm gene
Burak
*

Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı

« Yanıtla #45 : 24 Mayıs 2008, 17:22:15 »

bu arada torsunu değil torsiyonu Smiley dün gece çok içitm gene

Torsiyonu diye aratınca acayip acayip şeyler çıkıyor Grin

Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.

- Vavi Mazda -
Superas
En bi harbi delikanlı
*

Yer: İstanbul
E güzzel

« Yanıtla #46 : 24 Mayıs 2008, 20:07:05 »

...Eğer isteyen olursa komple türkçeye çevirip siteyede ekleyebilirim.
Laf ağızdan çıktı birkere Smiley
İsteriz çevir Smiley Hem sitemiz içinde iyi olur.

En güzel aşklar, abiyle başlar.

Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
Musen
*

« Yanıtla #47 : 24 Mayıs 2008, 22:15:17 »

olur çevirip aynen yayınlarım...torsiyon burulma demek burak abi biliyosundur niye dalga geçiyon Smiley
Burak
*

Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı

« Yanıtla #48 : 24 Mayıs 2008, 22:17:43 »

Bilsem google da neden arayayım Smiley Cidden bilmiyordum Smiley

Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.

- Vavi Mazda -
camelmk
*

Yer: ankara

« Yanıtla #49 : 04 Ağustos 2008, 04:34:10 »

yaw abicim ben foruma biraz geç daldım ama bi söyleyiverin izmit in neresindde bu usta? ya da bu ustaya benzer bir usta ankara da da var mı? Smiley
Mustafa Güneş
*

« Yanıtla #50 : 04 Ağustos 2008, 09:02:16 »

yaw abicim ben foruma biraz geç daldım ama bi söyleyiverin izmit in neresindde bu usta? ya da bu ustaya benzer bir usta ankara da da var mı? Smiley

http://www.bir-ge.com.tr/
burası benim alçaltma yaptırdığım yer. istanbul'da namiştayn amortisörde aynı şekilde amortisörden alçaltma yapıyor. ankarayı bilmiyorum ama illaki orada da vardır benzeri bir yer Smiley

Mustafa Güneş
*

« Yanıtla #51 : 09 Eylül 2008, 11:08:37 »

evet, alışmadık yerde don çok fazla durmadı. dün akşam itibariyle arabayı amortisörcüye bıraktım tekrar ve arkaları 2cm yükseltiyorlar şuan. kasis cenneti memleketimin, çukur zengini memleketimin, bozuk yollar diyarı memleketimin eziyetlerine çok direndim ama en sonunda hastanenin acil servis kapısına hem girerken hem çıkarken o kadar çok sürttü ki altı içim parçalandı. o kadar yavaş o kadar yavaş geçmeme rağmen yok arkadaş, kurtarmıyor. öyle bir eğim verilmiş ki, sürtmeden geçmesi mümkün değil.

kısacası bu iş esneme-esnememe mevzusu değil, iki aks arasındaki kalan bölümün kasislerden v.s. daha yüksek olmaması. Sad

uyumsuzelement
*

Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida

« Yanıtla #52 : 09 Eylül 2008, 11:50:34 »

evet, alışmadık yerde don çok fazla durmadı. dün akşam itibariyle arabayı amortisörcüye bıraktım tekrar ve arkaları 2cm yükseltiyorlar şuan. kasis cenneti memleketimin, çukur zengini memleketimin, bozuk yollar diyarı memleketimin eziyetlerine çok direndim ama en sonunda hastanenin acil servis kapısına hem girerken hem çıkarken o kadar çok sürttü ki altı içim parçalandı. o kadar yavaş o kadar yavaş geçmeme rağmen yok arkadaş, kurtarmıyor. öyle bir eğim verilmiş ki, sürtmeden geçmesi mümkün değil.

kısacası bu iş esneme-esnememe mevzusu değil, iki aks arasındaki kalan bölümün kasislerden v.s. daha yüksek olmaması. Sad
hayırlısı olsun takma kafana malesef memleketim yolları böyle, bu yüzden fazla alçaltmak istememiştim benimkinide

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley
Mustafa Güneş
*

« Yanıtla #53 : 09 Eylül 2008, 11:53:55 »

hayırlısı olsun takma kafana malesef memleketim yolları böyle, bu yüzden fazla alçaltmak istememiştim benimkinide

üzüldüğüm nokta görüntü olarak acayip çok yakışıklı görünüyordu. şimdi 1980 şahin gibi kıçı havaya kalkacak Sad

uyumsuzelement
*

Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida

« Yanıtla #54 : 09 Eylül 2008, 11:54:30 »

üzüldüğüm nokta görüntü olarak acayip çok yakışıklı görünüyordu. şimdi 1980 şahin gibi kıçı havaya kalkacak Sad
dogan görünümlü ördek mi olcek Grin

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley
Mustafa Güneş
*

« Yanıtla #55 : 09 Eylül 2008, 11:56:50 »

dogan görünümlü ördek mi olcek Grin

he valla.
gerçi orjinalinden 3cm düşürmüştük. şimdi 2cm yukarı çekiyoruz. bu durumda orjinalinden yine 1cm daha düşük olacak (nasıl hesap kitap yapıyorum ama, Özhan'a rakip olurum yakında Grin )

507
*

Yer: Adana

« Yanıtla #56 : 14 Ekim 2008, 14:23:01 »

arkadaşlar çok itiraz gelmemiş ancak orjinal yay ve amortisölere işlem yaptırmak kesinlikle sakıncalıdır.ekonomik durum sözkonusu olduğunda haklı gibi görünsede orjinal spor ekipman dışında zaten gerçek performans alınmaz.

öncelikle amortisör tamiri kesinlikle yapılmaması gereken bir işlem fikrimce.hani araba çok kupon bir araçtır,parça yurdışından gelecektir idareten yapılır ancak zaten araçlarımızın parçaları mevcut, hiç luzum yok.

belkide dahada önemlisi yaylara işlem yaptırmamak gerekir.yılların ustaları olabilir yapan kişiler ancak el,göz ayarıyla teknik işlemler yapılmaz.yayları kestirmek ısıtmak tüm mühendislik hesapları allak bullak ettiği gibi ağırlık merkezinizin kaymasına ve dengesizliğede sebep olur.kısacası kesinlikle önermiyorum.(görüntüden bahsediyorsak 2000 ytl lik işlemle 150 ytlik işlem sonucunda aynı görüntü yakalanır)

bizim peugeot u performanslı olması için orjinal ekipmanlarla yere bastırdık.masraf aşikar ancak kesinlikle amacının dışına çıkmadan hizmet veriyor.masraf önemli değil diyorsanız koni bu işi profesyonelce yapan bir firma.saygılar...

LeMANS
Mustafa Güneş
*

« Yanıtla #57 : 14 Ekim 2008, 14:39:22 »

söylediklerinde haklısın, ancak yine de konuyu tamamen okumadığın hissine kapıldım. amortisörlerin üzerinde yay tablası vardır, helezon yay o tablanın üzerine basar. basit bir cetvelle bile ölçüm yapıp yay tablasını olduğu yerden keserek daha aşağıya sağlam bir şekilde kaynak yaparsan ne arabanın dengesi bozulur ne de amortisör ve yaylara bir zarar vermemiş olursun.

malesef eski model mazda'lar için söylediğin kadar basit değil yay bulmak. eğer bildiğin bir yerde uygun fiyata 3cm spor yay varsa haber verirsen sevinirim çünkü buralarda yok. Wink

507
*

Yer: Adana

« Yanıtla #58 : 14 Ekim 2008, 15:45:23 »

merhaba mustafa bey.aslında bu konular yardımıyla sizlerlede tanışma fırsatım oluyor.evet sizin yay tablanızın konumu değiştirilmiş.konunun tamamını okudum.bu başlık altında benim bahsettiğim yönde konuşmalarda vardı onun için fikrimi yazayım dedim.
ancak bu tarz ekipmanlar üzerinde işlem yapılmasına firimce çok iyi bakmıyorum.
aracınızla ilgili parçalara rastladığımda sizide haberdar ederim.tanıştığıma tekrar memnun oldum.

LeMANS

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yeni Mesajlar
Gönderen: OveRMinD
[Bugün 11:32:46]

Gönderen: Ebru Dağlı
[Bugün 11:21:05]

Gönderen: Ebru Dağlı
[Bugün 11:16:54]

Gönderen: Superas