gobris
Yer: Ankara
|
 |
« : 06 Nisan 2008, 23:16:20 » |
|
Bilmem yazildi mi bu haber ama.. biraz once nete dlasirken soyle bir haber gordum Kisaca. 2009 Mazda 6 lpg'Li olarak cikiyormus habercilerin yalancisiyim  Mazda 6 available with LPG drive DPA, February 21, 2008 The current Mazda 6 is now available on the European market with Liquid Petroleum Gas (LPG) drive. The current Mazda 6 is now available on the European market with Liquid Petroleum Gas (LPG) drive and the company is considering plans to make the Mazda 5 and new generation 2009 Mazda 6 model available with LPG. The basis for the conversion is the two-litre MZR petrol engine. Like most LPG cars, the vehicle starts in the petrol mode and then switches automatically to LPG drive when the engine has reached normal operating temperature. The 66 litre LPG tank is fitted into the spare wheel compartment. The conversions costs 2,368 euros ($A3,754), according to the car maker. The LPG conversion includes some modifications made to the cylinder head after the car maker carried out a 100,000 kilometre test run on a prototype conversion.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2008, 23:19:08 Gönderen: Burak »
|
|
2005 Mazda 6 AT Full
|
|
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2008, 23:18:48 » |
|
Mazda Avrupa ya sorarız  Birinci ağızdan alırız cevabını ama benim bildiğim kadarı ile ilk etapta bize sadece benzinliler gelecek
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
emredeler
Yer: İstanbul
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2008, 23:20:44 » |
|
Dizel motorlu Mazda'lar ne zaman gelecek ?
|
|
|
|
|
|
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin 
|
|
|
pepe
Yer: istanbul
|
 |
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2008, 23:20:49 » |
|
bize 2008ler gelmedi abi 2009 daki lpgli modeller gelmezzzz....
|
|
|
|
|
|
paramız yokki güzel sevelim bademiz yokki içipte haykıralım madem günaha girmenin başka yolu yok çaresiz kalkalım namaz kılalım
|
|
|
mustafa_g
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2008, 00:21:09 » |
|
benim K.pederdeki fabrika çıkışı LPG li Şahin gibi olacaklar yani desenize 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yanarhan
Yer: adana
|
 |
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2008, 00:30:28 » |
|
bizde ferrari ye tüp taktırmaya çalışanlar mazda 6 ya haydi haydi taktırır. orjinal çıkmasına gerek yok ki
|
|
|
|
|
|
haksızlık karşısında susma. hakkınla birlikte şerefini de kaybedersin
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2008, 09:36:17 » |
|
Ama burada kaçırdığınız bir nokta var. Araç 100.000 km test edildikten sonra silindir başlarına bazı değişiklikler yapıldığı yazıyor. Demekki testlerde bir deformasyon tesbit edildi..
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Vazda -
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2008, 09:40:51 » |
|
Ama burada kaçırdığınız bir nokta var. Araç 100.000 km test edildikten sonra silindir başlarına bazı değişiklikler yapıldığı yazıyor. Demekki testlerde bir deformasyon tesbit edildi..
kaçırmıyoz, görmezden geliyoz, gönül ööle istiyo naapalım 
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
Selman
Yer: İzmir/Karşıyaka
|
 |
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2008, 10:12:34 » |
|
Fabrika çıkışı olursa alınır, neden olmasın?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #9 : 07 Nisan 2008, 10:33:50 » |
|
dizellerin topu dama atılır..
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
Mücahit
Yer: K.Maraş
Mazdakolik
|
 |
« Yanıtla #10 : 07 Nisan 2008, 10:48:44 » |
|
Nerde okumuştum hatırlamıyorum ama İngiltere kraliyet arabalarının hepsi lpg liymiş halkı teşvik amaçlı,orjinal lpg çıkışlı olursa bende kullanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limpony
Yer: izmir
|
 |
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2008, 12:02:45 » |
|
Evet dogru duymussun zaten bu konuyla ılgılı bır bolum acmıstım .... kralıyet araçlarının hepsi lpg ıle calısıyor japonyada belcıkada butun tıcarı taksıler lpg lı olmak zorunda bazı ulkeler ısletme ve tuketımde %50 ındırım uyguluyor yanı lpg ye tesvık edıyor bızde ıse malum devlet vergılerının %40 nı yakıttan alıdıgı ıcın kayba ugramak ıstemıyor ve lpg ye yeterlı tesvıkı yapmıyor ama bunun cozumunude bız turkler hemen ıthal etttık ve cng denılen dogalgaz yakıt la calısıan sıstemı yaygınlastırma cabasına gırısıverdık ıstanbulda 20000 araca ankarada beledıye otobuslerının %30 cng ıle calısıyor cng yakıtının fıyatı 60 kurus buda su demek oluyor %70-80 tasarruf... ayrıca lpg veya cng sıstemının fabrıka cıkıslı olması ıle ıyı bır ustanın yapması arasında bır fark yok nedenı zaten kendı orjınal sıstemlerını kullanmıyorlar ve yıne sızdırmazlık raporu almak zorundasın ornek Chevrolet markası orjınal fabrıka cıkıslı lpg takıyor markası BRC yanı zaten en yaygınj lpg markası sız lpg taktırdıgınızda sızdırmazlık raporunda cok tıtız davranıyorlar sonuç: iyi ve bılınen bır usta ıle lpg donusumu guvenlıdır.....
|
|
|
|
|
|
Bir kişiyi öldürürsen katil olursun.. Yüz kişiyi öldürürsen cani olursun... Yüzbinleri öldürürsen KAHRAMAN olursun!...
|
|
|
chaos
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #12 : 11 Nisan 2008, 18:36:17 » |
|
Büyük ihtimalle aluminyum alaşım'dan vazgeçip kilo artırma pahasına ,ısıya daha dayanıklı olan dökme çeliğe dönmüşlerdir. Lpg'nın daha hararetli yandığı bir gerçek, yeni Mazda 3 ve Mazda 6'da halen lpg ile ilgili çekincelerim var. Uzun vadede bakmak lazım. Benim araçta herhangi bir sorun yok, 210,000km'de:) Ne varsa eskilerde var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semavi
Yer: İSTANBUL
|
 |
« Yanıtla #13 : 11 Nisan 2008, 22:56:06 » |
|
defalarca yazmıstım...tam 200 bin km kullanılıp lpgde tık demeyen mazda 6 mevcut arkadaşlar... daha ne kadar bıneceksınızkı arabaya 
|
|
|
|
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
ferazdak
Yer: Ada
|
 |
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2008, 20:45:51 » |
|
model yılı nedir? defalarca yazmıstım...tam 200 bin km kullanılıp lpgde tık demeyen mazda 6 mevcut arkadaşlar... daha ne kadar bıneceksınızkı arabaya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semavi
Yer: İSTANBUL
|
 |
« Yanıtla #15 : 02 Mayıs 2008, 21:52:30 » |
|
model ne için sordunuz anlayamadım ama 2003 sonrası olduğu kesin 
|
|
|
|
|
|
kod adı yeşil 
|
|
|
babatolia
|
 |
« Yanıtla #16 : 09 Haziran 2008, 21:08:50 » |
|
geçen sene ben arabayı alırken forumlarda sorduğum bi arkadaşta vardı bir sene önce aracın 248binde olduğunu ve 200bin kmdir lpg ile kullandığını söylemişti ve hala tık dememiş araç. 2003 mazda 6 idi aracı
|
|
|
|
|
|
dertsiz, sorunsuz, problemsiz. çünkü mazda 
|
|
|
Burak
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #17 : 09 Haziran 2008, 21:23:27 » |
|
Sen de mi LPG düşünüyorsun ? 
|
|
|
|
|
|
- Vavi Vazda -
|
|
|
babatolia
|
 |
« Yanıtla #18 : 10 Haziran 2008, 08:47:03 » |
|
valla lpg ye hiç karşı değilim sıcak bile bakıyorum ama sanırım mazda 6"ma taktırmam.. taktırmayı isterim ama ıvır zıvır işi sevmiyorum şimdi ikidebir yok ayar dı yok şuydu buydu falan uğraşamam yani..
|
|
|
|
|
|
dertsiz, sorunsuz, problemsiz. çünkü mazda 
|
|
|
Familia
Yer: KOCAELİ-GÖLCÜK
Hayat 3500den sonra başlar! :) CİHANGİR
|
 |
« Yanıtla #19 : 05 Temmuz 2008, 17:45:28 » |
|
bir kaç yerde daha yazdım ben geçen yıl taktırdım,20.000, geçti kullandığım hiçbir problem yaşamadım,iyi bi firmada,iyi sistem taktırırsan bi problem yaşamazsın. reklam gibi olucak ama benim işim helikoptercilik ondan rahat yazıyorum,LANDİ RENZO takılı bende maaşallah hiç çekişte veya soğuklarda veya herhangi bi durumda hiç üzmedi tavsiye ederim
|
|
|
|
|
|
DELİKANLI POKEMON TOPTAN ÇIKMAZ! 
|
|
|
|
|