_Akhan_
YaÅŸ: 19
Yer: Aydın
OÄŸuzhan
|
 |
« : 26 AÄŸustos 2008, 13:49:07 » |
|
Arkadaşlar aracımından biraz subap sesleri geliyor ayar istiyor bana kalırsa ama mazdaların subap ayarı motor sıcakken yapılıyor diye birşey var doğrumudur acaba birde servise götrüsek araç lpg li olduğu için bakmıyorlarmış sanırım doğrumu
|
|
|
|
|
|
"Mazda 323 GLX AC 1993 Kırmızı Sedan" <__323 forever__>
|
|
|
|
|
_Akhan_
OÄŸuzhan
|
 |
« Yanıtla #1 : 26 AÄŸustos 2008, 19:38:51 » |
|
Bu konuda hiç bilgisi olan yokmu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semir
YaÅŸ: 35
Yer: ordu
|
 |
« Yanıtla #2 : 27 AÄŸustos 2008, 15:06:49 » |
|
bence yanlış bilgi sıcakken motora işlem yapamazlar. motorun soğuması lazım. üst kapak sökülecek iyi bir motor cu yapabilir. başka masraflarda çıkartabilir. sübap lastiklerinin değişmesi de gerekebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Familia
YaÅŸ: 23
Yer: KOCAELİ-GÖLCÜK
Hayat 3500den sonra başlar! :) CİHANGİR
|
 |
« Yanıtla #3 : 27 AÄŸustos 2008, 19:25:37 » |
|
yağ seviyesi ne durumda? eksikse subaplar vurabilir? tebrübeyle sabittir 
|
|
|
|
|
|
DELİKANLI POKEMON TOPTAN ÇIKMAZ! 
|
|
|
_Akhan_
OÄŸuzhan
|
 |
« Yanıtla #4 : 27 AÄŸustos 2008, 19:26:48 » |
|
yağ seviyesi ne durumda? eksikse subaplar vurabilir? tebrübeyle sabittir  Yağı normal seviyede kontrol ediyrm sürekli orda sıkıntı yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Akhan_
OÄŸuzhan
|
 |
« Yanıtla #5 : 27 AÄŸustos 2008, 22:47:57 » |
|
bu araçların fabrika çıkışı subap aralık değerlerini nerde bulabiliriz bildiğiniz bi site vs. varmı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tansu G
YaÅŸ: 24
Yer: Kocaeli-Kayseri
|
 |
« Yanıtla #6 : 27 AÄŸustos 2008, 23:31:13 » |
|
Subap ayarı bunlara sıcakken yapılıyor galiba.Ve servislerde aralığı ölçmek için kullanılan küçük bir sac parça var onu kılavuz alarak sıkıyorlar.Japoncuların iyi olanlarında bulunur muhtemelen.
|
|
|
|
|
|
Dildeki Yozlaşma Kendiliğinden Olmamaktadır.
|
|
|
Mustafa Güneş
YaÅŸ: 35
Yer: izmit
|
 |
« Yanıtla #7 : 27 AÄŸustos 2008, 23:37:30 » |
|
sıcak olması diye bir şart yok. serviste yetişen ustalar genelde bu şekilde alıştıkları için öyle yaparlar. Bosch firmasının çıkarttığı kalınca bir katalog var, orada tüm marka ve modellerin sıcak ve soğuk durumlarda verilecek boşluk değerleri yazılıdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Akhan_
OÄŸuzhan
|
 |
« Yanıtla #8 : 27 AÄŸustos 2008, 23:55:00 » |
|
Subap ayarı bunlara sıcakken yapılıyor galiba.Ve servislerde aralığı ölçmek için kullanılan küçük bir sac parça var onu kılavuz alarak sıkıyorlar.Japoncuların iyi olanlarında bulunur muhtemelen.
küçük sac parça? benim bildiğim sentil ile yapılır bu işlem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Familia
YaÅŸ: 23
Yer: KOCAELİ-GÖLCÜK
Hayat 3500den sonra başlar! :) CİHANGİR
|
 |
« Yanıtla #9 : 28 AÄŸustos 2008, 08:07:53 » |
|
feeler gage yani sentil o saç parça evet.eski motorlarda subap ayarı yapıyoduk ama yeni modellerde nasıl olduğu hakkında en ufak bi bilgim bile yok 
|
|
|
|
|
|
DELİKANLI POKEMON TOPTAN ÇIKMAZ! 
|
|
|
ekincileroto
YaÅŸ: 30
Yer: istanbul esenler
|
 |
« Yanıtla #10 : 28 AÄŸustos 2008, 11:28:55 » |
|
slm akhan bey sübop ayarıyla ilgili size bilgiler vereyim sizin aracınız 1600cc 16valf 87 hp ve tek eksentirigi olan bir araç olup sübop ayarı yapılırken sübop ayar civataları ve sobun arasına giren filer yada sentil dedimiz alet le kalınlık ayarı 30 filer girecek şekilde yapılmalıdır
aracı krank kasnagından ilk tur sentesini alıp önce 8 sübopumuzu ayarlayarak 4 emme 4 egzost ve sonra takrar bir tur kırank kasnagı çevirip ikinci tur sentemizi alarak yine kalan 8 sübopumuzu ve 4 emme 4 egzost olarak 30 filer girecek şekilde motor çalışırken arcımızın fanı tam açtıgı anda stop edip sıcak bi şekilde sübop ayarlarını yaptırırsanız bu sıkıntıyı çözebilirsiniz ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Akhan_
OÄŸuzhan
|
 |
« Yanıtla #11 : 29 AÄŸustos 2008, 01:44:46 » |
|
slm akhan bey sübop ayarıyla ilgili size bilgiler vereyim sizin aracınız 1600cc 16valf 87 hp ve tek eksentirigi olan bir araç olup sübop ayarı yapılırken sübop ayar civataları ve sobun arasına giren filer yada sentil dedimiz alet le kalınlık ayarı 30 filer girecek şekilde yapılmalıdır
aracı krank kasnagından ilk tur sentesini alıp önce 8 sübopumuzu ayarlayarak 4 emme 4 egzost ve sonra takrar bir tur kırank kasnagı çevirip ikinci tur sentemizi alarak yine kalan 8 sübopumuzu ve 4 emme 4 egzost olarak 30 filer girecek şekilde motor çalışırken arcımızın fanı tam açtıgı anda stop edip sıcak bi şekilde sübop ayarlarını yaptırırsanız bu sıkıntıyı çözebilirsiniz ..
sağolun bilgiler için İstanbulda olsam yanınıza gelirdim ama Aydın da bunları yapacak usta bulmam gerekecek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kırmızı_323
YaÅŸ: 28
Yer: balıkesir
|
 |
« Yanıtla #12 : 08 Eylül 2008, 02:11:43 » |
|
kusura bakma yeri değil belki ama. dostum benim aracı biliyosun 93 mazda 323 sedan şasi numarasının yazılı olduğu yeri buldum, doğru. ama motor numarasının yazılı yeri hala bulamadım bitane motor bloğunun üzerinde rakam gördüm bir harf 2 de rakam var onlar tutuyo ama tamamı değil. biliyosun benim motor no ve şasi no yazan plaka düştü şasi noyu tamam aracın göğsünde senin dediğin yerde buldum ama motor noyu bulamıyorum çıkdırıcam alt kısımlarına bakamıyorum gerçi ama. dostum lütfen bana motor numarasının tam olarak yazılan yerini tarif edermisin. yapabilirsen fotoğraf üzerinde gösterebilirsen sevinirim. ok işaretiyle falan tam oralara bakarım bende.. cevabın için şimdiden teşekkür ederim. yardımcı ol bana...
|
|
|
|
|
|
saygılarımla......... kırmızı_323
|
|
|
berkobal
Yer: Ankara
|
 |
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2008, 21:42:32 » |
|
ben de rölantiyi düşürdüm (800-900 arası) ve şakırtı gelmeye başladı normal mi yoksa sorun mu var benim de mi servise mi gitmem lazım ?
|
|
|
|
|
|
Direksiyonun YetmediÄŸi Yerde El Freni Devreye Girer
|
|
|
|
|