Choose fontsize:   H *  L * R *
Merhaba Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Google'da Ara

Üye
Toplam Üye Sayısı: 1690
En son: kemal_and1
İstatistikler
Toplam Mesaj Sayısı: 231544
Toplam Konu Sayısı: 5227
Bugün Online: 36
Tüm zamanlar Online: 287
( 22 Eylül 2008, 17:12:36)
Online Üyeler
Kullanıcılar: 8
Misafirler: 19
Toplam: 27
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ebay - Paypal üyelik ve Ebay alışveriş [Resimli Anlatım]  (Okunma Sayısı 5320 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Superas
En bi harbi delikanlı
*

Yer: İstanbul
E güzzel

« Yanıtla #20 : 21 Ocak 2007, 19:14:10 »

Tamam abi nickini şimdi daha iyi idrak ediyorum Grin
Çok iyi ya.. Grin

En güzel aşklar, abiyle başlar.

Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.

titanyumazda3
*

Yer: Ankara

« Yanıtla #21 : 26 Ocak 2007, 14:08:28 »

Yine klasını konuşturdun Enes'ciğim Bravo
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
*

Yer: İzmir
Eşek

« Yanıtla #22 : 26 Ocak 2007, 14:30:20 »

Enes eline sağlık, çok yararlı bilgiler...

Ben de kısaca Buy It Now değil de açık artırma metodunu anlatayım. Aslında bir çok kişiye karışık gelen açık artırma olayı sanıldığından daha basittir ve bir çok eşyayı Buy It Now fiyatının altına satın alabilmenizi sağlar. Tüm açık artırmalarda amaç bütçemizin elverdiği ölçüde en yüksek teklifi vererek malı "kazanmak"tır. eBay'de de aynı şey geçerli, yalnızca artırmalar bazen günlerce sürebildiği için sürekli takip etme zorunluluğunuzu kaldırmak için bir kaç kolaylık var.

eBay'de bir açık artırmaya katılmak için ürün satış sayfasındaki "Bid Now" tuşuna basılır. Eğer sisteme giriş yapmadıysanız sistem sizden kullanıcı adı ve şifrenizi sorar. Bu bilgileri doğruladıktan sonra karşınıza teklifinizi vereceğiniz kutucuk gelir. İşte burada eBay'in bir kolaylığı devreye girer.

Bir örnek üzerinden konuşalım:

Diyelim ki bir ürün almak istiyorsunuz, anten olsun bu ürün ve başlangıç fiyatı da 10 $ olsun. 10 $ başlangıç fiyatının üstüne 2 kullanıcı teklif vererek fiyatı 11.95 $'a çıkarmış olsun. Bizim de bu antene verebileceğimiz en yüksek para 20 $ olsun.

Bizim burada yapabileceğimiz iki şey var:

Birincisi o anki teklifin hemen üstünde bir fiyat vererek başka bir kullanıcının daha iyi bir fiyat vermesini beklemek ve adım adım fiyatı artırmak. Bunun için Bid Now tuşuna bastıktan sonra gelen teklif kutucuğunun altındaki "Minimum Bid : XX.XX $" yazısındaki XX.XX tutarını yazarız. Bu tutar artırmanın o ana kadarki en yüksek teklifinin üzerine çıkmak için gereken minimum tutardır. Dediğim gibi, bu sistemde artırmayı sürekli olarak takip etmeniz ve geride kaldıkça size gönderilen "Outbid" email'larını gözden kaçırmamanız gerekmektedir.

Elbette bazen günler süren açık artırmalarda bu sistem kullanışlı değildir. Bu nedenle de eBay otomatik bir sistem geliştirmiştir. Bu sistem kısaca şöyle çalışır: Yukarıda teklifinizi yazdığınız "Bid Now" tuşuna bastığınızda çıkan kutucuğa verebileceğiniz en yüksek fiyatı yazarsınız. Örneğimizde bu para 20 $ demiştik. eBay hemen 20$'a çıkarmaz artırmayı, o anki en yüksek teklif 11.95$ olduğuna göre önce 12.00$ teklif eder. Biri 12.05$ derse 12.10$ der. Yani sizin yerinize belirlediğiniz maksimuma kadar fiyatı artırır. Diyelim ki biri 20.50$ dolar verdi ve sizi geçti. eBay o zaman size bir uyarı mail'ı göndererek artırmada geride kaldığınızı bildirir.

Artırma Buy It Now seçeneğiyle erken bitirilip ürün alınmış da olsa, kıran kırana bir artırmanın ardın da kazanılmış olsa ödeme şekli Enes'in anlattığıyla aynıdır.

Şimdi de birkaç ufak ipucu:

• Eğer artırmanın bitesine uzun bir süre varsa (1 gün veya daha fazla) veya ürün için yarışan sizin haricinizde birkaç kişi daha varsa son anlara kadar teklif vermeyin. Eğer verirseniz boşu boşuna fiyatı artırmış olursunuz. Bunun yerine artırmayı izlemeye alın ("Watch this item on My eBay" tuşu ile) ve artırmanın bitmesine 10 dakika kala teklifinizi verin. Bu sayede hem gereksiz fiyat artırmalarına yol açmazsınız, hem de bir ihtimal son dakikalarda işi çıkıp da artırmayı takip edemeyen rakiplerinizin önüne geçersiniz.
  • "Son anlar" kavramını abartmayın, ilk teklifinizi artırmanın bitmesine 15 saniye kala vermeyin, yoksa rakibinizin belirlediği maksimum sizin belirlediğiniz maksimumun biraz üstünde ve sizin kendinizi sıkıp ödeyebileceğiniz kadar küçük bi farklılıkta dahi olsa ikinci teklifi vermeye vaktiniz kalmaz ve ürünü alamazsınız.
  • Eğer biriyle son dakikalarda kıran kırana bir mücadeleye girdiyseniz bir üstteki maddeyi unutun, güzel bir zamanlamayla artırmanın bitmesine 5 saniye kala teklifinizi verin ve rakibinizin de aynı şeyi yapmamasını umun. Artırmanın bitmesine ne kadar kaldığını görmek için sayfayı sık sık refresh edin. 1 mbit'lik Telekom ADSL'inde herhangi bir bağlantı hatası veya yavaşlaması olmazsa ekranda son 15 saniye olduğunu gördüğünüz anda teklif verin, teklif verme işlemi yaklaşık 10 saniye sürer...
  • Ürünü kazanamasanız bile email'larınızı kontrol edin, seyrek de olsa ürünü kazanan kişi ödemeyi yapmayabilir veya ürünü almaktan vaz geçebilir. Böyle durumlarda size "Second Chance" email'ı gönderilir ve en son teklifiniz fiyatına ürünü alma şansınız olur.
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2007, 14:34:42 Gönderen: OveRMinD » Logged

Eşek
Murat Bulut
*

Yer: İstanbul
Mazda 3 Sedan

« Yanıtla #23 : 26 Ocak 2007, 14:44:04 »

Arkadaşlar çok sevaba geçtiniz Smiley.Çok teşekkürler Smiley

34 DR 0184- 2006 Mazda 3 Sedan AT- Comfort- Titanyum Gri
SWeeT6six6
*

« Yanıtla #24 : 26 Ocak 2007, 14:49:00 »

Enes eline sağlık, çok yararlı bilgiler...
Ben de kısaca Buy It Now değil de açık artırma metodunu anlatayım.
Okancım çok teşekkürler, yalnız bir ekleme yapmam gerekiyor. Açık artırma yaparken teklif edeceğiniz fiyattan sonra bir seçenek daha geliyor. Eğer bu seçeneğe de bir artırım miktarı girerseniz; her verilen teklife karşılık sizin adınıza belirlediğiniz kadar fazlası otomatik teklik olarak veriliyor.
Bir kere başıma geldi; 12dolar şimdi al fiyatı olan ürün; bu hatamdan ötürü 41dolara elimde kaldı. Neyse ki satıcıyla konuşup hallettik.
E almam olur biter diyeceksiniz; bunun yaptırımı; size negatif geribildirim olarak döner ve alış satışlarınızda insanların sizinle ticaret yapmaması gibi bir durum oluşabilir.
OveRMinD
Kalifiye Balta Sapı
*

Eşek

« Yanıtla #25 : 26 Ocak 2007, 15:13:03 »

Abi ben en son kullandığımda yoktu öyle bişey, direkt olarak "Maximum Bid" kutusu geliyodu, en fazla verebileceğin rakamı oraya yazıp onaylıyodun... Hatta Buy It Now fiyatının üstünde bi rakam girersen uyarıyodu "Kafan mı güzel?" diye Grin

Eşek
uyumsuzelement
*

Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida

« Yanıtla #26 : 01 Mart 2007, 22:28:37 »

ya ebay e üyelik acmaya calısıorum bilgileri dolduruyorum düzgünce ama continue diyince su uyarı cıkıo sürekli uyuz oldum yardım edinnnnn

Input Error
One of the parameters received was invalid for this function. This probably means that your browser had problems with the form or you invoked the function incorrectly. Please go back and try again. If you're using an old bookmark, you may need to rebookmark it due to recent changes to protect your privacy. We are aware of the problem and are working tirelessly to resolve it as quickly as possible.

aspirin gibisin havadan nem kapıyon Smiley
SWeeT6six6
*

« Yanıtla #27 : 02 Mart 2007, 00:53:29 »

Hiç bilmiyorum Bülent abi.
uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #28 : 02 Mart 2007, 10:42:29 »

üyelik işi halloldu bu sefer pay pal sorun cıkarıyor limitli hesap verdi acılması için  bi ücret kesiyorya onun kredi kartı extresinde acıklaması geldiğinde yanında 4 haneli bir rakam olacakmıs onu girmemi istio bide bir kimlik türevi bişey sizden de istedimi bunu 2 ayrı hesap actım 2 sinde de istedi

CaRaBeeN
*

Murat

« Yanıtla #29 : 02 Mart 2007, 11:02:42 »

Evet Bülent ekstreden o 4 haneli rakamı girecksin ve aktif hale getireceksin üyeliğini..

sanırsam bu uygulama başkasının kredi kartını izinsiz alıp kullanan (annesinin babasının mesela) kişilere karşı artık son önlem olabilir..

birkaç güne zaten online bankacılık yapıyorsundur..oraya düşer oradan bulur girersin..

bir de neden 2 tane birden açtın ki?

Mazda 3 HB MT TiGri 2006
uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #30 : 02 Mart 2007, 11:08:34 »

ilkinde heralde beceremedim dedim:))

uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #31 : 02 Mart 2007, 11:10:15 »

akşam tamda niyetlenmiştim bi heves  angel,kapı basamakları ve pedal setini aradan cıkaracaktım olmadı
pedal seti kalkmıs zaten satılmış:((

SWeeT6six6
*

« Yanıtla #32 : 02 Mart 2007, 11:32:59 »

Abi unverified hesap kullanabilirsin. Benim hesap unverified ve bir sıkıntı yaşamadım. Unverified hesap ücretsiz

Edit: Yine eklenir pedal seti abi. Biri bitmiştir, biri gelir. Yaw sanırım biz Bülent abiyi de yoldan çıkardık; sağlam modifiye ile geliyor Smiley
CaRaBeeN
*

Murat

« Yanıtla #33 : 02 Mart 2007, 12:10:56 »

pedal seti hangisi benim aldıklarımdan mı?

Mazda 3 HB MT TiGri 2006
uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #34 : 03 Mart 2007, 08:40:34 »

pedal seti hangisi benim aldıklarımdan mı?
evet seninkilerin at olanındandı:)

uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #35 : 03 Mart 2007, 08:42:04 »

Abi unverified hesap kullanabilirsin. Benim hesap unverified ve bir sıkıntı yaşamadım. Unverified hesap ücretsiz

Edit: Yine eklenir pedal seti abi. Biri bitmiştir, biri gelir. Yaw sanırım biz Bülent abiyi de yoldan çıkardık; sağlam modifiye ile geliyor Smiley
aslında Murat ın arabada canlısını görene dek pek niyetim yoktu Teeey sonra birde Selman abi sayesinde anten modifiyesi gercekleştirdik artık kalanını yapmak mecburiyete bindi Teeey Teeey

CaRaBeeN
*

Murat

« Yanıtla #36 : 03 Mart 2007, 11:51:48 »

evet seninkilerin at olanındandı:)

ben ebay`den almadım zaten onları
http://www.xenonexpert.com/mazda_pedals_special.html
buradan aldım
paypal ile ödeme yapabiliyorsun ve 12-13 günde geliyor Smiley

Mazda 3 HB MT TiGri 2006
uyumsuzelement
*

Milli Tornavida

« Yanıtla #37 : 03 Mart 2007, 11:55:29 »

ben ebay`den almadım zaten onları
http://www.xenonexpert.com/mazda_pedals_special.html
buradan aldım
paypal ile ödeme yapabiliyorsun ve 12-13 günde geliyor Smiley
farketmioki paypaldan onay gelmeden elim kolum baglı Smiley

turboyata
*

Yer: Alsancak, Izmir

« Yanıtla #38 : 17 Nisan 2007, 15:14:19 »

Guys, I LIVE by EBAY & PAYPAL.  If there's a part you need, that's the place to get it.  I have not had a problem getting anything from there.
Ebay cok guzel!

35 ME 567
*Phillip*
Mazda Eunos Roadster Turbo
CaRaBeeN
*

Murat

« Yanıtla #39 : 17 Nisan 2007, 15:40:26 »

Guys, I LIVE by EBAY & PAYPAL.  If there's a part you need, that's the place to get it.  I have not had a problem getting anything from there.
Ebay cok guzel!

that`s very nice to hear that! I`ve used ebay several times it worked fine for me but there`s always a doubt like "what if my items got stuck @ customs"
normally if the value of the transportation is higher than $100. USD , than they keep that item @ customs and call you for paying extra extra costs and taxes..

if you`ve different ways to get the parts here (using NATO sources maybe) than pls let me know  Azn

Mazda 3 HB MT TiGri 2006

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Yeni Mesajlar
Gönderen: Uygar
[Bugün 11:08:09]

Gönderen: babatolia
[Bugün 10:57:15]

Gönderen: babatolia
[Bugün 10:56:54]

Gönderen: Superas