sTaRs
Yer: Konya
|
 |
« : 18 Ağustos 2008, 19:14:55 » |
|
herkese merhaba...ilk önce mazda ile nasıl tanıştığımı sizlerle paylaşmak isterim...benim 98 model 1.4 tipom vardı..çok şükür 5 yıl kadar kazasız belasız kullandım...ama değişiklik zamanı geldiği için ve tipodan biraz daha sağlam ve konforlu bir araç düşünüyordum.. Sıralamam şu şekildeydi : 1- Peugeout 406 2- Laguna (140 lık) 3- Nissan Primera (slx yada special) 4- Ford Mondeo Ghia 5- Mazda diye gidiyordu.Mazda yı en sona bıraktım çünkü ilerde hemen satmam gerektiğinde elimden hızlı bir şekilde çıkarabileceğim bir araba değil...Türkiyede fazla yok 2 nci eli...(Bu arada yukarıda saydığım arabalarında 2 nci elleri zayıf, lakin mazdadan daha aktifler.Benim şahsi görüşüm tabikide). 3 aya yakındır baya bi araba inceledim...İstanbula kadar gittim...Bu arada kendim Konyadayım ama aslen Afyonluyum...En sonunda Ankarada 99 Model 626 buldum..sahibi doktormuş ve ilk sahibiymiş..bütün bakımları Ankaradaki Herter servisinde yapılmış..Aracı 08.08.08 tarihinde 183.000 km de aldım.Aracın tüm fonksiyonları faal durumda..ve gayette kemikli bir araba..güven ve konforu bana hissettiriyor...Belkide bana Tipodan sonra öyle geliyorda olabilir  ...Aracın kullanma klavuzu, ve serviste yapılan bakım faturalarına kadar verdi.Aracın birde kazası olmuş...sağ taraftan bir iş makinesine çarpmış.Çamurluk hafif bir işlem görmüş, sağ arka kapının camı değişmiş, sağ ön kapıda sol tarafından kaza yapıp perte çıkmış bir mazda 626 dan alınmış...ama kapı döşemleri aynı ve kapıda zerre kadar bir sorun yok..sadece boyamayı yapan usta içeride kalan bazı küçük kısımlarda beyaz boya bırakmış...Arabayı aldıktan 2 gün sonra konyadan bodruma arkadaşlarımla tatile çıktım...gerçektende uzun yolda harika bir araç...otobüsün 8 saatte aldığı yolu biz canımızın istediği yerde mola vererek 12 saatte aldık ve hep ben kullandım.Ama bir yorgunluk falan hissetmedim.dönüştete gece 9 da çıktık bodrumdan...arkadaşıma verdim sen sür diye...denizli-afyon yolunda, afyona 120 km kala gece saat 2 de tekrar ben aldım..hızımız normal bir hız 90-100 arası gidiyoruz...aradan 5 dk falan geçti sanırım...çok kısa ve tatlı bir rampa tırmanıyordum..rampa bitimi ve önümü görmemle yolun ortasında sanırım hayvan leşi yiyen bir köpek çıktı..bir abs nin bu kadar iyi bir şey olduğunu bu kadar tahmin etmemiştim...frene bastım direksiyonu ani bir hareketle sola doğru kırdım ve köpeğe tahminen 3-5 metre kala çarpmadan sıyırdım geçtim...ama işin ilginç olanı arabanın yola yapışmasıydı...o hızla ani direksiyon hareketi ve yola tekrar kendiliğinden oturması baya bi hoşuma gitti...yukarıdaki diğer modellerde belki aynı şeyi yapabilirlerdi ama bir tipoyla o hareketi yapmış olsaydım...belki gene köpeğe çarpmıyacaktım ama yolada tekrar dönemeyebilirdim...Mazda aldığım için pişman değilim ve arabama gittikçe aşık olmaya başladım...Mazda ailesine bir kez daha derinlerden sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. en kısa zamandada fotolarını çekip koyarım buraya
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2008, 19:17:24 Gönderen: Halil İbrahim »
|
|
Çek 4ten 3e, yüklen gaza, gir viraja, sarıl direksiyona, gör kaldırımları karşında, inlesin asfalt altında, patlasın egzost kulağında!!!
|
|
|
|
|
Halil İbrahim
Yer: İstanbul
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2008, 19:20:31 » |
|
Hoşgeldin  birde kendini tanıtabilirsen isim meslek vb. bilgileride yazarsan tam olacak 
|
|
|
|
|
|
Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmeyin. yol olmayan yerden gidin ki bir iz bırakabilesiniz......
|
|
|
sTaRs
|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2008, 19:23:11 » |
|
Hoşgeldin  birde kendini tanıtabilirsen isim meslek vb. bilgileride yazarsan tam olacak  ooo çok pardon  adım Ömer Karagüven bilgisayar üzerine çalışıyorum.burda olmaktanda mutluyum gerçekten.
|
|
|
|
|
|
Çek 4ten 3e, yüklen gaza, gir viraja, sarıl direksiyona, gör kaldırımları karşında, inlesin asfalt altında, patlasın egzost kulağında!!!
|
|
|
Halil İbrahim
Arıza Paratoneri
|
 |
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2008, 19:24:24 » |
|
tekrar hoşgeldin Ömer doğru yerdesin 
|
|
|
|
|
|
Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmeyin. yol olmayan yerden gidin ki bir iz bırakabilesiniz......
|
|
|
Murat Bulut
Mazda 3 Sedan
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2008, 19:25:09 » |
|
Selam
|
|
|
|
|
|
34 DR 0184- 2006 Mazda 3 Sedan AT- Comfort- Titanyum Gri
|
|
|
sTaRs
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2008, 19:27:18 » |
|
bundan hiç şüphem yok doğrusu  site gerçekten de mazda sitesi...tekrardan herkese can-ı gönülden slm lar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helin
Yer: İstanbul-Beşiktaş-Etiler-İzmit
|
 |
« Yanıtla #6 : 18 Ağustos 2008, 19:29:36 » |
|
Hoşgeldiniz.. Anlaşılan siz de arabanıza bizler gibi aşık olmuşsunuz 
|
|
|
|
|
|
34 HLN 41 Mazda 3 Sedan Dynamique Sedefli Kırmızı
|
|
|
Burak
Yer: Istanbul
Gücün karanlık tarafı
|
 |
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2008, 19:35:39 » |
|
Hoşgeldin Ömer 
|
|
|
|
|
|
Bir yerde, küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.
- Vavi Mazda -
|
|
|
Kerem
Yer: İzmit - Gölcük
Shadow
|
 |
« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2008, 20:01:22 » |
|
Aramiza Hosgeldin Ömer... Mazda Öyle Her Arabaya Benzemez...! iyi Atlatmissin Cidden...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pepe
Yer: istanbul
|
 |
« Yanıtla #9 : 18 Ağustos 2008, 20:03:59 » |
|
hoş geldiniz.. 
|
|
|
|
|
|
paramız yokki güzel sevelim bademiz yokki içipte haykıralım madem günaha girmenin başka yolu yok çaresiz kalkalım namaz kılalım
|
|
|
Emre
%100 EмяE ®
|
 |
« Yanıtla #10 : 18 Ağustos 2008, 20:18:16 » |
|
Hoşgeldin
|
|
|
|
|
|
İmam gazlarsa cemaat yanlar...
|
|
|
Ali
Yer: İSTANBUL, KÜTAHYA ,BURSA VE FENERBAHÇE
|
 |
« Yanıtla #11 : 18 Ağustos 2008, 20:30:21 » |
|
Hoşgeldiniz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mücahit
Yer: K.Maraş
Mazdakolik
|
 |
« Yanıtla #12 : 18 Ağustos 2008, 21:15:18 » |
|
Hoşgeldin Ömer  Mazdayı sevenleri bizde severiz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NeBiAnd
Ven zis zı alem,ay em zı king
|
 |
« Yanıtla #13 : 18 Ağustos 2008, 23:58:10 » |
|
Hoşgeldin Ömer.Güzel giriş yaptın.Kazasız belasız kullan.626 mercedes gibidir. 
|
|
|
|
|
|
Persona non grata ( İstenmeyen adam )
|
|
|
mazdaspeed
Yer: Zonguldak/Ereğli
Offroad..
|
 |
« Yanıtla #14 : 19 Ağustos 2008, 01:02:29 » |
|
Hoşgeldiniz... 
|
|
|
|
|
|
Utku İşeri..
|
|
|
Familia
Yer: KOCAELİ-GÖLCÜK
Hayat 3500den sonra başlar! :) CİHANGİR
|
 |
« Yanıtla #15 : 19 Ağustos 2008, 07:16:56 » |
|
hoşgeldin. sende artık iğneni olmuşsun,panzehiride yok bu işin açık konuşmak gerekirse.geçmiş olsun mazdaseverliğin  eylülde konyaya gelicem görüşürüz istersen 
|
|
|
|
|
|
DELİKANLI POKEMON TOPTAN ÇIKMAZ! 
|
|
|
babatolia
Yer: istanbul
|
 |
« Yanıtla #16 : 19 Ağustos 2008, 08:38:10 » |
|
hoşgeldiniz, bende 1,5 sene öncesine kadar konyadaydım, 3 sene kadar kaldım. orada hala bir evim var sillede.
|
|
|
|
|
|
dertsiz, sorunsuz, problemsiz. çünkü mazda 
|
|
|
uyumsuzelement
Yer: İSTANBUL
Milli Tornavida
|
 |
« Yanıtla #17 : 19 Ağustos 2008, 08:46:03 » |
|
hoşgeldin
|
|
|
|
|
|
aspirin gibisin havadan nem kapıyon 
|
|
|
sercan
Yer: izmir
|
 |
« Yanıtla #18 : 19 Ağustos 2008, 09:04:14 » |
|
hoşgeldin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Superas
En bi harbi delikanlı
E güzzel
|
 |
« Yanıtla #19 : 19 Ağustos 2008, 12:04:49 » |
|
Hoşgeldiniz.
|
|
|
|
|
|
En güzel aşklar, abiyle başlar.
Sürekli istikrarsızlıkta bir İSTİKRARDIR.
|
|
|
|
|
|