Jump to content

Mazda 121 bp swap 0-145 km deneme videosu


omer_yildir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet, egzost yapıldı ayar yapılıp avans açıldı. arabanın içi söküldü. Tam net 803kg olarak tartıldı. Tek sıkıntımız kaldı oda debraj. Orjinal 1.3ün debrajı ayarlardan sonra çok zayıf kaldı. Ben videoyu ekleyeyim ancak sesden anlarsınız debraj kaçırıyor ve ara. 1-2-3 de sarıyor :) Gaza basarak kalkmadım yani deviri sabit tutup kalkmadım. :) Bakalım beğencekmisiniz. Drag öncesi ufak bir tanıtımvideosu olsun :D

debraj da yapılınca herşey tamam olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ellerine sağlık Ömer, Şöyle arabanında bir Videosunu komple görmek isterim motor aksamıyla beraber tam bitince. Çok merak ediyorum şahsen .Allah kaza bela vermesin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oldukça iyi Ömer.

Hangi kategoride gireceksiniz? Ruhsatta yazılı olan değer mi? yoksa typeR, vti, gti, gsi ların olduğu sınıftan mı?

Bizim motorların 40cc saçmalığı draglarda bile adamın başına bela oluyor ya. O yüzden sordum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlar için teşekkür ederim. 2 senedir yönetmelik değişiti ve motor hacmine bakılmaksızın 0-400metrede yaptığın süreye göre gruplar oluşyor. Örneğin bizim arac 14-15 sn lık grup 5 e girerse 14-15 sn arasında olan tüm araçlarla yarışacak. 14-15 sn arasında 1000cc turbolu bir araçta olabilir ya da 2500cc dizel bir araçda olabilir. bBu sebepden motorun yarattığı dez avantaj ortadan kalkıyor.

Debrajı yapınca araç dahada serileşecek. Şu anda 2. vites de araç yürümüyor. Debraj olunca 3 de yürüdüğü gibi 2 de de daha hızlı yürümesi lazım. 4. viteste ise anında 185 e iniyor. 5 e atmıyorum çünki korkuyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eee... 2 seneden fazla süredir Körfez Pistinin kapıları kilitli olduğu ve yakınlarda da başka bir pist olmadığı için uzak kaldık mevzulardan, mevzuatlardan :sopa:

Peki 0-400 kaç saniye olduğunu kim? neye göre belirliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seeding denen sıralama turları atılıyor böylece guruplar oluşturuluyor. Daha sonra gurup dışında derece çıkartanlar ceza alıyor ve geçselerde diskalifiye oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seeding denen sıralama turları atılıyor böylece guruplar oluşturuluyor. Daha sonra gurup dışında derece çıkartanlar ceza alıyor ve geçselerde diskalifiye oluyor.

hmmmm... bu iyi olmuş işte.

ördekle gırgır olsun diye katılmaya kalktığımız organizasyonda beni yazdıkları sınıfta typer bile vardı. Allah'tan yarışlar iptal oldu da rezil olmaktan kurtulduk :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet şu anda çok büyük bir problemimiz var oda frenler. Şöle söyleyim sıkıştırdığın zaman sürekli basıp fren yaptığın zaman tekerlerden duman çıkıyor. Ve fren sıfıra iniyor. Yani  fren yok oluyor :) Bundan sonra mx-5  big brake kit sipariş verip takacağım. Allahdan uyuyor. Aslında en büyük sıkıntı araca göre kimsenin parça üretmemesi. Kule gergisi alayım diyorum satan yok, coilover alayım diyorum satan yok, ve debrajda aynı şekilde, hiçbir firma debraj üretmemiş. Mecburen bronz çaktıracağım. Bakalım yarın napacağız. İyi geceler herkeze. Yorumlar için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

namisştain her araca coil over yapan bir firma aracın orjinal amortisörleriyle oynayıp yapıyorlar

kule gergisini sanayide yapana yerler var ne kadar işe yarar bilemeyiz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626nın frenleri astina gt ve lantis (abs) den daha iyiydi. Güzel arabaydı 92-97 kasa beya :D Full, temiz, manuel, düşük kmde ve 97sini bulsam bütçeme uygun, asla kaçırmam...

her zama orta sınıf araçlar daha kaliteli olur. bizim topik kasalar 94 de son buldu. sonraki çıkanlar bizimkiler kadar özgün değil.sağlamlığını bilmem.. ama frenler eskisi gibi değil, orijinal disk, kaliper kullanmak lazım . yada daha büyük boy kaliteli bir markanın disk -kaliper ikilisi . bir de benim 626 da herhangi bir sürüş yardımı olmadığı için (abs,ebd, esp, asd vsd) sürüş zevki hat safhada yaşanıyor. onu bir 200hp yapsam düşünemiyorum :D çok devirli motoru var , araba 1080 kilo,  5 lunapark gücünde olur sanırım :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.06.2011 Ankara Drag Yarışları İptal Edildi..

--------------------------------------------------------------------------------

ANKARA (CİHAN)- Hazırlıkları yaklaşık 3 ay süren 'Drag yarışları', seyircilerin yaklaşık 200 kilometre hıza ulaşan araçların yarıştığı pistin içine girmesi nedeniyle iptal edildi.

Otomobil sporları ile ilgilenen başkentliler, hazırlanan pistte yarışmak için sabahın erken saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi tören alanına geldi. Alanda gösteri yapmak isteyen yarışçılar için özel bir pist hazırlandı. Buraya gelen yarışçılar, otomobillerinin lastik yakma gösterisi yaparak seyircileri drag yarışı havasına sokmaya çalıştı. Saat 14.30'da drag yarışları için ilk start verildi. İlk iki kalkıştan sonra yarışları izlemeye gelen başkentliler, araçları daha yakından görebilmek için pistin tehlikeli yerlerine girmeye başladılar.

Güvenliğin yeterince sağlanamadığını ve seyircilerin pistin içinde dolaştıklarını gören organizasyon yetkilileri, yarışları iptal ettiklerini duyurdu.

Yarışların iptal edilmesiyle ilgili konuşan Başkent Otomobil Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Ümit Uyar, modifiye edilerek ekstra güçlendirilmiş araçların, ilk kalkıştan 400. metreye geldiğinde 200 kilometrelik hıza ulaştığını kaydederek, "Pisti çevreleyen beton bariyerler bile bu hıza ulaşan otomobilleri durdurmaya yetmez. Bazı seyirciler, bu bariyerlerin etrafında toplanırken, bazıları da pistin içine girmeye başladı. Biz de güvenliğin sağlanamadığını görerek yarışları iptal ettik." dedi.

Seyircilerin, otomobillerin sesini duymak, hatta dokunabilmek için bu yola başvurduğunu vurgulayan Uyar, yarışları iptal etmemeleri durumunda istenmeyen olayların yaşanacağının altını çizdi. Uyar, Ankara'nın standart güvenlik tedbirlerinin alındığı, yüksek çelik bariyerlerle çevrili bir piste ihtiyacı olduğunu, bugün yaşananların Başkentlilerin bu tür gösterilere aç olduğunun bir ispatı olduğunu anlattı.

Yarışların iptal edilmesine rağmen seyirciler alanı terk etmedi. Bunu fırsat bilen otomobil sahipleri, çeşitli noktalarda modifiyeli araçlarıyla gösteri yaparak ilgi çekmeye çalıştı. Yeterli güvenlik önleminin bulunmadığı boş alanlarda yapılan gösterilerde seyirciler hareket halindeki otomobillere dokunmaya çalıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazık olmuş onca emeğe, onca beklentiye.

Körfez Pistini "gürültü" bahane edilerek kapattılar. Şimdi bundan sonra da Ankara'da yarış falan organize edilmez. İşin bokunu çıkarttılar iyice. Hem seyirci kalitesi hem de organizasyonu yapanların kalitesi yükselmedikçe biz daha çooookk duyarız gecenin ikisinde lastik-eksoz seslerini :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...