Jump to content

Kalkışta Gaz Yemiyor, Tekliyor


SERHATB83
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

öncelikle vericeğiniz cvplar için teşekkür ediyorum yeni bir mazda 323 famila 1,5 otomatik vites 96 model aldım.araç gerçekten çok performanslı güzel rahat birtek sorunum var 1 2 yere gösterdim yapamadılar.aracım sıralı sistem lpg var motor ısındıktan sonra kalkarken tekliyor gaz yemiyor sanki her kalkışta yaşıyorum gazı aldıktan sonra hiç birşey yok ama dur kalkmak çok canımı sıkıyor pır pır yapıp tekliyor benzinde çok dikkatli dinlersem hafif var gibi ama hemen toparlıyor kalkıyor yapmıyor gibi bişey ama gazda yemiyor bakan ustalar kimi buji dedi değistirdik olmadı distribütör dediler olmadı boğaz kelebeği temizlendi olmadı başına gelen varsa beni bilgilendirin lütfen yeni aldığım aracımdan sogumak istemiyorum teşekkürler.

Edit: Başlık imlası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başına gelen varsa ...

Benim başıma geldi aynı problem ve distrübitörden çıktı problem. O aşamaya gelene kadar ise kafadaki "acaba?" sorusunu kaldırmak için 2 takım buji ve 2 takım buji kablosu değiştirdik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustalar söktü baktı distiribütörde buji kablolarında birşey yok dediler ama gözlerinden kaçan birşey olabilirmi acaba nasıl çözücez bilmiyrum durduk yerede arazıyı bulana kadarda parça değiştirme taraftarı değilim:((

çünki sonu motora kadar dayanır distiribütör buji kablosu bujiler benzin filtresi gaz filtresi derken motora kadar götürür ustalar bu işi oyüzden biraz kafamda soru işaretleri var hani deselerki şu sebebten dolayı değişelim 500 tl değişelim kabul ama sorun çözülmüyor:((((((

Edit: Harfler küçültüldü lütfen daha dikkatli olalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle; bağırmana gerek yok (tamamı büyük harfle yazmak demek, avaz avaz bağırmak demektir ve site kurallarına göre yasaktır. tekrarında mesajınız silinir)

Ustalar distrübitöre baktılar demişsin de, sağlamlığına emin olunan başka bir düstrübitör takıp deneyerek mi baktılar? Buji kabloları yan sanayi mi? orjinal miydi? Avans ayarını sonuna kadar açtığınızda, teklemede azalma oluyor mu? Eğer avans ayarını açtığınızda durumda düzelme oluyorsa, kesinlikle distrübitör denilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle sitede yeni olduğum için pek bilgim yok estafurullah bağırmak ne haddimize burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyr herkes  oyüzden kusurabakmasın herkesten özür dilerim.valla nasıl denediler bilmiyrum ama su dediğiniz avans ayarını sonuna kadar açtırıp bizzat kendim deniycem yoksa sorun distirbtör arızalı peki orjinal yan sanayi fark edermi ? birde gazda çok yapıyor pır pır pır zor alıyor ama benzinde çok az hissediliyr benzin kurtarıyor ama gaz kurtarmıyo ateşlemeyi sanırım ilk işim avanstan başlıycam bilginize çok teşekkür ederim . aklınıza gelen başka birşey olursa yazarsanız çok sevinirim çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ile benzinin yanma farkından dolayı benzinde daha az hissediyorsunuz. Ateşleme problemi olmayan bir başka arabanın distrübitörüyle deneyin. Bu problemde arıza kaydı bırakmıyor, dolayısıyla bilgisayar bağlantıyla sorunun nerede olduğunu görmeniz pek mümkün değil. Ama %90 sorun distrübitörde. %100 ise sorun sadece ateşleme sisteminde. E bunlar da zaten distrübitör-kablo-buji.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilgileriniz için çok teşekkürler ilk vaktim olduğunda servise gidip baktırıcam bende ateşleme die düşünüyrdum hep ama tamirciler distribtörde bişey yok diyince aklıma başka birşey gelmedi ben en iyisi dediğiniz gibi distribtörü değiştiriyim teşekkürler tekrardan sağlıcakla kalın...en kısa zamanda paylaşıcam tekrar servis dönüşü hayırlı günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun bende olmuştu kendi kafamdan distribütördeki tevzi makarasını değiştirmiştim çok çok azda olsa etkili olmuştu ama tam düzelmemişti sonra ustaya gittim buji yağlamış dedi bujilere bi baktık leş olmuş gittim 4 tane yeni aldım taktım şimdi zehir gibi.6-7 ay geçti üstünden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Hocam vecap biraz geç oldu ama sorunun çözülmediyse bir de bobine baktır.Aynı sorun benim önceki mazdam da olmuştu..Araç 2000 devirin üzerine çıkınca gazdan kesiliyor ve silkeliyordu.Distribütör,tevzi makarası,buji kablosu vs hepsi tek tek değişti...en sonunda bobin değişince bütün sorun ortadan kalktı.İnşallah sorunun çözülmüştür..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra ...
Guest sistempro

eğer sorunu çözdüyseniz buraya cevabı yazmanızda fayda var.

tekleme denilen şey bendeki sorun ise, ilk kalkışta gaz yiyor ama sora kafa atıyor gaz yemiyor ve istop ediyor.

bende gidip ustaya gösterecğim. ama lpg de yapmıyor bu sorunu, benzindeyken yapıyor.

benim şüpelendiğim bir kaç şey var, biri açık hava filtresi, diğeri bujiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  bujiler sanmam çünkü lpg de sorun yok ama bahsi geçen açık hava filtresinden dolatı motor  eğer yeteri kadar hava ememiyosa olabilir ama sistempro ben daha önce size net olarak benzinde kullanılacak aracın tamamen orjinal ekipmanları olmasını yazmıştım , hava fitreside dahil siz gerekli değişiklikleri yapıp denemeden gene aynı sorunu dile getirmişsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Guest sistempro

  bujiler sanmam çünkü lpg de sorun yok ama bahsi geçen açık hava filtresinden dolatı motor  eğer yeteri kadar hava ememiyosa olabilir ama sistempro ben daha önce size net olarak benzinde kullanılacak aracın tamamen orjinal ekipmanları olmasını yazmıştım , hava fitreside dahil siz gerekli değişiklikleri yapıp denemeden gene aynı sorunu dile getirmişsiniz.

orjinal hava filtresi var şu an durum aynı. bujiler değişmiş. önceki sahibi kabloları dahil değiştirmiş.

bu sorunu yaşıyan diğer arkadaşlardan bobini değişmiş olan bu problemi aşmış. bazıları bobini değiştirsede problem devam ediyor. bugün bir 3. ustaya göstereceğim. lpg yi söktürmeden hallettirmeye çalışacağım.

şunu da söyliyim, başka bir sitede aynı problemi yaşayan bir arkadaş LPG Acu'sunu değiştirmiş benzinde de , Lpg de de sorunu kalmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim anlayamadığım bu araba daha önce benzindede bu problemi yapıyordu ama şimdi sadece lpg de sorun var sanırım, eğer bu durum sadece lpg de oluyosa vede benzinde problem yoksa son yapılan değşikliklerden sonra , iki nokta kaldı ya lpg sistemin sorunlu ki bunu anlamak için yenilemek gerek yani sıralıya çevirmek gerek, bu aşamayı geçtğimizi farzedersek eğerki yeni sistemdede aynı problem olursa buji tırnak aralığını 75 veya 80 filer geçeçek şekilde sentillle ayarlanması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

çözüm önerileri

Lpg li araçlarda ilk çalıştırmada tekleme ve gaz yememe (Çözüm alternatifi)

Geely echo 1.3 comfort aracımız mevcut, 30.000 km de. Aracımıza 7-8 ay önce stefanelli lpg kiti taktırdık, işçilik gayet temiz oldu sorunsuz şekilde kullanıyorduk. Araç ilk çalıştırmada gaz vermeden sorunsuz şekilde benzin ile çalışıyor, tekleme, gaz yememe gibi hiçbir sorunla karşılaşmamıştık.

Bu sorunsuz süreç babamın aracı mersinden adana geely servisine periyodik bakım için götürmesinden sonra başladı, aracın yağ, debriyaj balatası, silecek suyu, fren hidroliği ve hatırlayamadığım birkaç işlemi yapılmış.

Babam yolda pek duyulmayan bir yerden yakıt almış. Neyse araç geldi dışarı çıkmak için araca bindim gaz vermeden aracı çalıştırmak istediğimde çalışmadı 3 saniye kadar marş yapıp bıraktım, bu sefer gaz vererek çalıştırmayı denedim zorda olsa çalıştırdım. Ancak araç rölantide tekliyordu gazı bıraktığımda sanki stop edecek gibiydi, araç 15-20 saniye sonra gaza geçtiğinde bu sorun düzeliyordu. Stefanelli servisine götürdük kontrol ettiler kitte bir sorun olmadığını bildirdiler.

Yakıttan şüphelenip bilindik bir markadan depoyu yarıya kadar doldurdum, bir miktar gazda aldım ancak aracı yine gazla çalıştırdım sorun devam etti, motordaki çekişin düşüşüde hissedilmeye başlamıştı.

Bu sabah durum dahada berbat bir hal aldı, 2 kez gaz vererek arabayı zor bela çalıştırabildim, araç yine her zamanki gibi tekliyordu bu sefer kötü olan taraf araç artık gazda yemiyordu, gazı köklememe rağmen 2 bin devir üstüne çıkamıyordu araç, gaza geçince yine düzeldi.

Bunun üzerine lpgyi kapattım, benzine geçtim aracı rolantide 10 dakika kadar çalıştırdım ara sıra 2 bin devire kadar gaz verip çektim, 10-15 km kadar benzinle yolculuk ettim, deneme amaçlı müsait bir yerde motoru durdurdum biraz bekleyip tekrar çalıştırdım araç gaz vermeden anında çalıştı ve tekleme olayıda bitmişti, motor çekişi eski haline gelmişti. Bir süre daha benzinle sürüş yaptım eve geldim motoru durdurdum, 1-2 dakika sonra tekrar çalıştırdım yine tek seferde gaz vermeden çalıştı ve tekleme yapmadı.

Normalde lpg kitini taktırırken usta bize şöyle demişti. ''Ayda 1 kez 15 - 20 km lpgyi kapatıp benzinle sürüş yapın motor ara sıra benzin görsün''

Biz pek uygulamıyorduk bunu ve sonunda başımıza gelince uygulama fırsatım oldu ve şimdilik bu sorunu çözdüm. Tabiki her araçta ve kitte bu sorun böyle çözülecek diye birşey yok ama sorunu çözemeyenler bu şekilde bir uygulama yapabilir, sonrasındada ayda bir ustamızın önerdiği şekilde bunu sürekli hale getirebilir.

Çözüm: 1

sorununuz gaz ayarının düzgün olmaması nedeniyle ( muhtemelen fakir karışım algısı yaratması ) aracın ecu'su benzinde aşırı zengin çalıştırmaya çalıştırması ve bu yüzden aracın benzin boğulması.Heleki sabah ilk çalıştırmada motor soğuk olduğu için bu zengin karışımı yakamaması.Siz bir süre benzinde kullanarak bozulan benzin haritasını geçici olarak düzeltiyorsunuz ama bu geçici bir çözüm.Uzun vadede yanlış ayardan dolayı aracınız zarar görebilir ( sübaplar,katalizör özellikle). İsterseniz aracınız benzinde teklemeye başladığında akü kutup başını çıkarıp 2-3 dakika bekleyip takın.Düzeldiğini göreceksiniz. Ama geçici tabiki. Tek çözüm iyi bir ayar.

Çözüm 2:

Shellden tekrar benzin aldım, 350 ml kadar enjektör temizleyici ekledim depoya, gazı sonuna kadar bitirdim başka bir istasyondan farklı marka gaz aldım ve sorunum çözüldü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekleme konusu.

Değişik nedenlerden olabilir,Ateşleme modülü,Benzin pompası(Lpg'li araçlarda sık görülür)Bujiler,Buji kabloları,Kirli yakıt vbg..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Tekleme konusu.

Değişik nedenlerden olabilir,Ateşleme modülü,Benzin pompası(Lpg'li araçlarda sık görülür)Bujiler,Buji kabloları,Kirli yakıt vbg..

denemekte fayda var. birisi 1800 l lik masraf yapmış sorunu anca çözmüş ama onun ki ataşleme distributorunden miş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar elektrik vede ateşleme sistemi elemanlarının çalışıp çalışmadığı kontrol edilip anlaşılabiliyor boşu boşuna değiştirmek gerekmez, kontrol edilir arızalı ise değişirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...