Jump to content

Arap Sabunu ile İç Aksam Temizliği


ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamunaleyküm arkadaşlar. araçların plastik aksamı, iç döşeme ve ön torpido gibi ya da özellikle lastiklerin parlatılması için arap sabununun çok işe yaradığı biliniyor. hakikaten de lastikleri mesela en iyi arap sabunu siyahlaştırıyor ve tabiri caizse cillop gibi gösteriyor. benim kafama takılan acaba arap sabununun lastiklere yada mesela uygun bi şekilde arada bir silsek ön konsola ve torpidoya bi zararı olabilir mi. çatlatmak ya da deforme etmek gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle evet bu bir sorun yaratıyor arap sabunu ve çeşitli parlatıcıların yarattığı çatlak problemi çok yaygın kesinlikle tavsiye etmem... ama ben yıllardır torpitomda vazelin kullanıyorum ve çok memnunum çok ince olarak bir süngerle vazelini güzelce uygulayın sonra toz toplamaması için pamuklu bir bezle tekrar silin hem uzunsüre kalıcı parlaklık hemde yüzeyi besliyor olası çatlamalara karşı koruma sağlıyor  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vazelinin çeşidi yok bildiğim kadarıyla eczaneden temin edebilirsin oldukça ucuz birşey. bez ise genelde arabayı kurularken kullandığımız pamuklu bezlerden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir zararı olacağını düşünmüyorum, ufak ve göze batmayan bir bölgede deneyin isterseniz...

Çocukluğumdan bildiğim ve dedelerimin ahşap evlerinde sürekli kullanılan bir temizleyiciydi, şimdi kokusu bile burnuma geldi, ahşap üzerinde inanılmaz etkisi vardır, hem temizler, hem cilalar, parlatır, plastiğe de bir zarar vereceğini sanmam, deride de kullanılıyor galiba, öyle bir konu olacaktı forumda ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önce tozları almak için mikrofiber bezle silip ardından nemli bezle silmek yetiyor da artıyor. Bence plastik aksamı temizlemek  için başka bir şeye gerek yok. Ama amaç parlatmaksa plastik cilaları satılıyor.Onları kullanmak daha mantıklı.

Arap sabunu kuruyana kadar sildiğiniz bütün tozları geri toplar herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben lastik sütünü kullanıyorum. hiç birşeyde olmadı.tavsiye ederim.ama senn yerinde olsam torpidonun üst kısmını parlatacak bi şey kullanmam güneş vurunca camın yarısı parlıyor, alt kısımları için durum farklı tabi.

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Ayda 1-2 kere nemli bir bezle sildikten sonra torpido sütlerinden kullanıyorum. Parlatıcıları ben de tavsiye etmem. Parlatıcılar hele de ucuzları en dandik yağları ihtiva ettiğinden hem zararlı, hem toz toplar, hem de günşe karşı yapılan yolculuklarda cama vurduğu için görüşü engeller. Kaliteli bir bakım sütü en iyi tercih. (Benim kullandığım F1. 3 yıldır aynı ürünü kullanırım ve çok memnunum)

Parlatıcılarla ilgili bir de şu var ki içindeki yağ zamanla buharlaşıp ön cama işliyor ve çıkması çok zor olan izler bırakıyor camda. Sonra gece yolculuklarında defalarca silinmesine rağmen karşıki aracın farı parıl parıl parlıyor camda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...