Jump to content

Araçlarda çekiş gücü azalmasına sebep olan faktörler nelerdir?(89-94)


clashasan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda aracımda çekiş gücü oldukça azaldı örneğim bir rampayı 3. viteste çıkarken şuan 2. viteste bile zorlanıyor 3 ay önce aracımın bujileri yağı hava filitresi değişmişti sibop ayarıda yapıldı ayrıca aracım şehir içinde 270-280 kuruş civarında yakıyor lpg de aracım 92 model 323 sedan 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın baskı balatası normal lastik basıncı ön arka 30 normal sanırım aracımda klima yok .yanlız hava filitresini orjinal olup olmadığını bilmiyorum  bir ustaya gidip bujilerim ne marka olduğuna baktıracağım benim aracıma lpgli uyumlu olup olmadığınada bakmam gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıcak havalardan olabilir, soğuk havada araç daha bi güzel gaz yiyor...

sıcak hacada oksijen molekülleri birbirinden uzaklaşır dolayısıyla motorun içine çektiği havadaki oksijen azalınca yanma verimi de düşer.

farklı sebepten olsa da aynı durum yüksek rakımlarda da gerçekleşir. aşırı beslemeli araçlar bu gibi durumlarda atmosferik emişli araçlara göre daha yüksek performans gösterir.

tüketiminiz artmış olmalı sanırım?

motorunuzdaki çekiş kaybının sebebi için bence ateşleme (bujiler, kablolar vb.) ve besleme(hava ve yakıt) sistemlerini kontrol etmenizde fayda var bence...

zaten çok yolunda olmayan birşeyleri sıcak hava vb etkenler su yüzüne çıkartmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...