Jump to content

Tesla Roadster


MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

pek bilinmeyen bi marka daha_yaklasık 250hp ve 4sn de 0-100km ^-^

2007 Tesla Roadster

Specifications

Engine

Type: 3-Phase, 4-Pole Electric Motor

Displacement cu in (cc): n.a.

Power bhp (kW) at RPM: 248(185) / n.a.

Torque lb-ft (Nm) at RPM: n.a.

Redline at RPM: 13500

Brakes & Tires

Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc

Tires F-R: 175/55 R16 - 225/45 R17

Driveline: Rear Wheel Drive

Exterior Dimensions & Weight

Length × Width × Height in: 155.4 × 73.7 × 44.4

Weight lb (kg): 2500 (1135)

Performance

Acceleration 0-60 mph s: ~ 4.0

Top Speed mph (km/h): 130 (210)

Fuel Economy EPA combined mpg: 135

Base Price: 2007 Tesla Roadster - Approx. $100,000

[eklenti sistemin çökmesi sonucu silindi]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Guest mustafa_g

bir depo elektrikle 400km kadar menzili var diye hatırlıyorum ve istediğiniz bir yede fişe takıp şarj edilebiliyordu sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Tamamen elektrikle çalışan bir spor araba modelinin üretileceği, ilk kez 2006 yılının sonlarında duyurulmuştu.

Elektrik yarışı başlıyor

Dünyanın seri üretim kapasiteli ilk elektrik motorlu spor aracı Tesla Roadster’in üretimine başlandı. Tesla

Motors, sıfır emisyonla etkileyici performans sergileyen Roadster için talepleri karşılamakta zorlanıyor

İNTERNET Mart ayında, elektrik motoru ile 700 beygir üreten sıra dışı bir araç olan İngiliz Lightning GTS’i tanıtmıştık. Sahip olduğu teknoloji ile petrol yakıtlı araçların performans olarak ötesine geçebilen bu aracın tek dezavantajı; özel üretim olması, yani sadece sipariş ile teslim edilmesiydi. Aynı dönemde yeni bir elektrikli spor aracın seri üretimine başlanacağı haberi gelmişti: Tesla Roadster. Dünyanın seri üretilebilen, sıfır emisyon hacimli yegane elektrikli spor aracı olan Tesla Roadster, resmi olarak üretim haddesindeki yerini aldı. Bu, aynı zamanda otomotiv endüstrisi için elektrik motorlu güzellerin mücadele edeceği yeni bir parkur açıldığı anlamına geliyor...

Tamamen elektrikle çalışan bir spor modelin üretileceği haberi, ilk kez 2006 yılının sonlarında duyuruldu. Otomotiv endüstrisi için önemli bir yenilik sayılan bu gelişmeye kimi çevreler alaycı tavırlarla yaklaşırken, kimileri de bu teknolojinin geleceği konusunda spekülasyonlar üretiyordu.

Amerikalı Tesla Motors, 2008 Ocak ayında Ulusal Motorlu Taşıt Güvenlik Standartları testlerini başarıyla geçerek, ortada duran soru işaretlerine ilk etkili cevabı vermiş oldu. Seri üretimi başlayan Tesla Roadster’den ilk etapta ayda 100 adet üretilmesi planlanıyor.

2009 yılına kadar 900 adet sipariş alan Tesla Motors, şimdiden talepleri karşılamakta zorlanıyor. Bugün 60 bin dolar kapora bedelini yatıranlar, ancak 15 ay sonra Roadster’e sahip olabiliyor. Bu talep yoğunluğunun arkasında Tesla Roadster’in göz alıcı bir sporcu olmasının yanı sıra kilometrede sadece iki Cent (2.6 YKR) yakıyor olması da yatıyor. 3.5 saatte dolan ‘depo’, Roadster’i 350 km. öteye taşıyabiliyor.

Elektrik motorları söz konusu olduğunda akla ilk gelen, motorun ne kadar güç üreteceği. Benzinli motorların güç timsali haline gelen silindir homurtusu yerine hafif ama tok bir vızıltı sesi veren Tesla Roadster, 3 fazlı motoru ile tam 248 beygir güç üretiyor.

İki aşamalı vitese sahip olan Roadster, 0’dan 100km’ye etkileyici biçimde 4 saniyede çıkabiliyor. Bu, ilk üretilen deneme modellerinde elde edilen 5.7 saniye değerine göre önemli bir fark. Bu sayede Tesla Roadster’in gelecek modellerinde performansın daha da artabileceğini düşünmek mümkün. Tesla Roadster, 100 bin dolarlık fiyatı ile her keseye hitap eden bir araç olmamakla birlikte, farklılık ve temiz enerjiyle sportif performans arayanlar için ideal bir seçenek olabilir. Benzinden elde edilen tasarrufun yıllar içerisinde sağlayacağı geri dönüşü de unutmamak gerek! umut eroğlu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...