Jump to content

3000 Devir Sonrası Motor Sesi


volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar aracım 2010 model touring lpgli otomatik vites.Lpg markasıda landi renzo.Uzun zamandır beni rahatsız eden yğksek devirde ve hafif yokuşta aracımdan normalden daha fazla motor sesi geliyor.Yani çoğunluk belki yol sesinden şıkayet eder araç içinde ben yol sesini hiç duymuyorum nerdeyse çunku zaten motor sesi yeterince geliyor 3000 devir ve sonrasında.Sorun lpg ayarından mı kaynaklanıyor yanı motoru aşırı mı yormaktayım yada bu ses normalmidir.Diğer lpg kullanıcısı arkadaşlar benzin ve lpg arasında hıçbir fark görmediklerini dile getiriyorlar çoğunlukla.Bence fark iilaki var çunku benzinde araç hem daha seri hemde daha az motor sesi geliyor.Bu konularda fikri olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşın.Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Astina'da da aynı yüksek motor sesi durumu var. Geçen yolda LPG bitti 30 km kadar benzinde gittim. Motor sesi benzinde gerçekten azaldı, ancak tempolu sürmüyordum. 3500 devirden sonra motor sesi çok gaza getirir şekilde arabanın içini kaplıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içinde zaten çok fazla 3000 deviri zorlamıyorum ama hafif yokuş veya otobana çıktığımda illaki hızlanmak gerekiyor.Yani araç 50-60 km den 100 e çıkacağı zaman motor sesi gerçekten rahatsız ediyor beni.Yarın bi lpg ayarına baktırıcam dediğin gibi fakir karışım da olabilir.Ama şu da bir gerçekki bu araçlar benzinde gerçekten mükemmel gidiyor.Lpg ile aradaki farkı anlamamakta imkansız bence..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence lpg ile alaksı yok sonuçta motor çalışıyor ha lpg ha benzin motor sesi motorun çalışmasından kaynaklanır galiba mazda 3 ler biraz fazla sesi içeri alıyor. ben uzun yolda zaten 3500 devirin altına düşmem zaten o devirde 90- 95 yapıyor benim arabam ve ben motor sesinden hiç rahatsız olmuyorum 323 kullananlar bilirler, bu durum sadece mazda lar için geçerli değil yeni arabaların çoğu motor vede yol sesini çok içeri alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben öle düşünmüyorum açıkçası yeni arabaların motor ve yol sesini içeri çok aldığı ile ilgili.Araç eski bir model olsa dediğin gibi haklısın ama bir buçuk senelik araçta çok fazla bu ses.Çünkü benzinde motor daha rahat çalışıyor ve sesi daha az veriyor.Yani düşündüğümüz gibi lpgdenmiş.Bugun baktırdım ayar biraz düşmüş bende normalden biraz daha yukselttim çunku onumuz kış malum daha fazla zorlanacak araç.Buna bağlı olarak tabı tuketimde artacak.Test sürüşünü de yaptım ve araç çok daha rahat ve seri oldu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ayarında problem olduğu için araç daha fazla zorlanıyorumuş 3000 devirden sonra.Ayardan sonra çok daha rahat ve seri gitmeye başladı.buna bağlı olarak ses de azaldı diyebiliriz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...