Jump to content

Yerli Otomobil Markası Ne Olabilir


emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün yerli otomobil hakkında Türkiye'nin eksik olan şeyinin bir marka, tasarım olduğunun altını çizerek , şöyle konuşuyor:

''Biz, bize ait markayı, modelleri ve tasarımı ortaya koymalıyız. Koyabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Bunun için sermaye birikimimiz, müteşebbis gücümüz, genişleyen bir pazarımız var. 50 yıllık otomotiv tecrübemiz, çok güçlü yan sanayimiz var. Dünyanın birçok otomotiv şirketine tasarım yapan tasarımcılarımız da var. Bunu bir marka ve modele dönüştürmek için herşeye sahibiz. Bunu yapalım istiyoruz. Kuşkusuz bunun fabrikası Türkiye'de kurulacaktır. Parçalarının çok önemli bir bölümü zaten Türkiye'de yan sanayi tarafından üretilmektedir. Bazı parçalar teknolojik nedenlerle, bazı parçalar da rekabetçi fiyatlar olmadığı için belki başka ülkelerdeki yan sanayilerden tedarik edilebilecektir. Ama konseptin burada oluşturulması, markanın, tasarımların ve modellerin burada dizayn edilmesi ve bunun kendi yollarımızda, dünya yollarında yola çıkmasıdır mesele... Yoksa bazen konuşuluyor,  'cıvatasına varana kadar Türkiye'de üretilsin.' Böyle bir dünya yok. Ne otomobilde var, ne başka birşeyde var. Muhakkak surette dünya ile entegre bir ekonomik yapımız var. Nasıl bizim yan sanayimiz dünyanın değişik markalarına ürünler üretiyorlarsa, bugün BMW'nin çok önemli bazı parçaları Türkiye'de üretiliyor, Mercedes'e mal veren firmalarımız var, biz bir otomobil markası ürettiğimiz, ortaya koyduğumuz zaman bu markaya da mal veren dünyanın başka yerlerinden yan sanayi firmaları olacaktır. Onlarla entegre olacaktır. Yapmadığımız şeyi yapalım diyoruz. Un var, şeker var, yağ var. Helva yok.''

Bakan Ergün, başka bir soru üzerine de ''Bunu devlet yapacak değil. Biz bir konuya işaret ediyoruz. Bir potansiyele işaret ediyoruz ve bu potansiyelin yatırımcılar tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Biz de kendilerine gereken her türlü desteği vereceğimizi söylüyoruz''

dedi.

Yerli marka için bizde önerilerimizi sunalım arkadaşlar, bakarsınız çorbada tuzumuz olur...

Mesela benim önerim: Ahalteke   

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ahal_Teke_at%C4%B1

Ahal Teke atı bir Türkmen atıdır. Ahal Teke'nin adı Manas ve Dede korkut gibi Türk destanlarında geçer ve Türkmenistan'ın Ahal vilayetinde yaşayan Teke kabilesinden gelmektedir.Ahal Teke atı dik bir duruşu, uzun ince bir boynu, eğimli omzu, uzun bir sırtı, uzun bacakları ve küçük sert bir kalçası vardır. Yelesi yumuşak ve azdır. Kulakları diğer atlarınkinden uzun ve hafif orak şeklindedir. Çoğu ahal tekenin gözlerinin etrafı siyah olduğu için gözleri badem şeklinde görünür. Vücudu daima hafif metalik parlar. Kılları çok ince ve yumuşaktır. Haraketleri çok rahat ve esnektir. Hüner ve eğitim gösterilerinde diğer atların zorlandığı bazı zor hünerleri kolayca başarır. Özellikle "Pas" ve "Tölt" adlı hareketleri kolay yapar. Cesur, zeki, duygusal ve bazen de inatçıdır, sezgileri güçlüdür, sahibine daima çok bağlıdır, hatta tek biniciye alışık olurlar ve onun en ufak imalarını bile algılayabilirler.

post-5674-141695285702_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

eyvallah böle bir kampanya yapmışlar ama sölediğimiz isim eğer kabul edilirse veya tutarsa karımız ne olacak niye sölimki aklımdaki ismi  patentini almadan :))))))))))) işletmeci mantığı benimkisi :))))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Hemde 1 den fazla olacak diyor sanayi bakanı, teşvik vs hazırmış fiyatı 20-25 arası olacak  gibi ...

---

Bakan Ergün: "Teşvik çalışmaları son safhaya geldi"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen ''Girişimcilik Konferansı'' ve İktisadi Araştırmalar Vakfı Ödül töreninde yaptığı konuşmada, yerli otomobille ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Bize sunulan raporlarda 20-25 bin Lira uygun olarak gösterildi, hedef değil. Olması gereken fiyatı ben belirleyemem, bunu piyasada belirlenecek. Fiat ve Tofaş ortaklığı dışında başka firmalarla da çalışılıyor.

Türkiye'de yeni bir marka ve model yapacak güce sahiptir. Bunlar da piyasada araştırmaları ve gelen taleplere göre belirlenecektir. Biz istiyoruz ki destekleyelim. Otomotiv sanayimiz yeni bir marka için yeterli imkanlara sahiptir. Onlar yapsın biz de destekleyelim. Gereken mekanizmaları oluşturuyoruz. Teşvik çalışmaları son safhaya geldi, Şubat ayında kamuoyuyla paylaşılacak hale gelir." dedi.

---

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ismi eksik zaten onu da halledersek işin %80i falan bitmiş oluyor tabi :D haberturk ün boş muhabbeti.. biri şükürler olsun yazmıştı, arkasından hamd olsun dedim bende :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...