Jump to content

2012 Model Makyajlı Mazda3 ler Türkiye yollarında


MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda’nın en çok satan ve dünya çapında toplam 124 adet ödül kazanan modeli Mazda 3 makyaj geçirerek şimdi, daha da yüksek şıklık, konfor ve güvenlik seviyeleri sunuyor.

Tüketimde ve emisyonda azalma

Mazda3, sürücüsüne tam istendiği gibi tepkiler veren üstün sürüş performansını daha ileriye taşırken çevre duyarlılığı açısından da başarılı gelişmeler sunuyor. 1.6  litrelik 4-ileri otomatik şanzıman seçeneği de sunan ,105 bg gücündeki 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu MZR motorun manuel şanzımanlı versiyonda, yeni vites değiştirme oranlarının de etkisiyle yakıt tüketimi 6.4 l/100 km olarak gerçekleşirken,CO2 emisyon oranı, 149'dan 147 g/km'ye düşürüldü.

Mazda3'ün 115 bg gücündeki 1.6 litrelik turbodizel motor seçeneğiyse. yağ pompasının rezistansının düşürülmesiyle ortalama yakıt tüketimi 4.3 l/100 km’ye, ortalama CO2  emisyonu ise 115 g/km’ye azaltıldı.

Daha iyi bir aerodinamik yapı ve tasarım

Makyajla birlikte 'Güz Kahve mika' adında yepyeni bir dış renk seçeneği  ve 16-17 inç ebadında yeni tasarımlı jantlara kavuşan Mazda3'teki diğer görsel değişiklikler, aerodinamik yapıyı iyileştiren yeni ön tampon ve eskisinden daha sportif görünen arka tampondan oluşuyor. Aerodinamik verimlilik için gövde altı kaplaması yüzde 10 oranında genişlerken, ön lastik deflektörü de yüzde 50 oranında artırıldı. Bu değişikliklerle sedan versiyonun rüzgar sürtünme katsayısı 0,28'den 0,27 Cd'ye, hatchback modelinkiyse 0,30'dan 0.29 Cd'ye düşürüldü.

Mazda3’ün iç tasarımındaki amaç, göstergelerin okunabilirliğini artırarak daha kullanıcı dostu bir iç ortam yaratmak oldu. Mazda bunu orta konsoldaki kontroller ile vites kolunun etrafındaki alanın rengi gümüşten siyaha, Çoklu Bilgi Ekranı ve LCD ekrandaki yazıların rengini kırmızıdan beyaza değiştirerek başardı. Ayrıca göstergelerde siyah arka fon yerine beyaz renkli ışıklandırma kullanılmasıyla gün ışığında bile yüksek derecede okunurluk sağlandı.

Şürüş konforu için iyileştirmeler

Mazda3, sürüş karakteri açısından sınıfının en sportif modellerinin başında geliyor. Otomobilin yol tutuşu ve direksiyon tepkileri dinamizmi seven sürücüler için birebir. Bunun yanında makyajın kapsamında aracın sürüş karakterini etkileyen dokunuşlar da bulunuyor. Döşeme altı takviyesiyle gövde tokluğu artırılıp yol gürültüsü azaltılırken, amortisörler de düzgün olmayan yüzeylerde yol tutuş becerisini artıracak şekilde ayarlandı. Direksiyon sisteminde de iyileştirmeler yapılan Mazda3 tok bir sürüşe sahip ve sürüş karakteri olarak daha çok sportiflik sunuyor.

Güvenlik teknolojileri

Mazda3 güvenlik donanımlarıyla da öne çıkıyor. Arka Araç İzleme Sistemi'ne sahip olan otomobilde ayrıca Lastik Basıncı İzleme Sistemi, Dinamik Stabilite Kontrolü ve Acil Durum Sinyal Sistemi gibi teknolojiler yer alıyor. Bi-xenon farlar ve Adaptif Ön Far Sistemi (AFS) de aydınlatmayı iyileştirerek sürüşü daha güvenli hale getiriyor.

Makyajlı Mazda3’de Türkiye’de daha önce de sunulan Touring ve Impressive donanım paketlerinin yanı sıra baz versiyon olarak Comfort ve prestij donanım paketi Mirai ile yer alıyor.

Makyajlı Mazda3 46.156 TL’den başlayan liste fiyatları ile satışa sunuldu.

Yeni Mazda3 Sedan

Yeni Mazda3 Comfort 46,156

Yeni Mazda3 Touring 48,718

Yeni Mazda3 Touring AT 50,587

Yeni Mazda3 Impressive 52,249

Yeni Mazda3 Impressive AT 54,118

Yeni Mazda3 Mirai AT 57,345

Yeni Mazda3 Sedan

Yeni Mazda3 dizel Comfort 55,436

Yeni Mazda3 dizel Touring 57,997

Yeni Mazda3 dizel Impressive 60,453

Yeni Mazda3 HB

Yeni Mazda3 Touring 49,159

Yeni Mazda3 Touring AT 52,690

Yeni Mazda3 Impressive 51,028

Yeni Mazda3 Impressive AT 54,560

Metalik boya

Mazda3 700

Fiyatlar 1.11.2011 tarihinden itibaren geçerlidir.

Fatura tarihindeki tavsiye edilen satış fiyatlarımız geçerlidir.

Şirketimiz önceden haber vermeksizin otomobilin fiyat, versiyon ve opsiyon donanımlarında  değişiklik yapabilir.

Vergilerde meydana gelebilecek değişiklikler müşteriye yansıtılır.

Fiyatlara plaka ve tescil masrafları dahil olup; bu masraflar için İstanbul ili baz alınmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    9

  • esesmaniac

    6

  • emregc

    8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

fiyatlar rekabete göre uçuk değil arkadaşlar,

sadece eski fiyatlar çok, hatta aşırı ""hesaplıydı!!"". bu "aşırılık" distribütörün elini kolunu bağlayan bir durumdur.

şimdilerde aslında olması gereken yere geliyor diyebilirim.

sadece belirtmek isterim, 2011/2012 makyajsız kasa Mazda 3' ler Mazda 3 tarihinin en hesaplı araçları olmaya devam edecek ve onlarla beraber Mazda 3 asla o kadar ucuz olmayacak.

kısacası alan aldı ve kara geçti olacak bu araçlar bitince.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,bir sorum olacaktı yazınızda ;"2012 modellerde Çoklu Bilgi Ekranı ve LCD ekrandaki yazıların rengini kırmızıdan beyaza değiştirerek başardı."diyorsunuz benim aracımda yeni 2012 dizel ama renklerin biri kırmızı biri mavi,ayrıca cam düğmeleri ışıklı değil araştırmalarıma göre zaten ışıklı olmuyormuş bu modeller,ne yapmamı önerirsiniz.Yakında İst.gelmeyi planlıyorum İst.da ışıklı cam düğmesi taktırabileceğim önerdiğiniz bir yer varmı?Birde Adana bayi dizellerde impressive olmadığını söylemişti ben aracı aldıktan 3 gün sonra sitelerde dizelin impressive modelini gördüm.Acaba o modeller Türkiye'ye girdimi yoksa sadece 2000 tl ile kaçırdıkmı?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cidden acayip fiyat farkı var. emisyonda yakıtta iyileştirme demişler ama daha şehir içinde 6 ı görenini duymadım ki 5.2 olsun. bu arada adana bayisinden alan arkadaş muhtemelen teoman beyle muhatap olmuştur. bence o adam işini iyi yapmıyor. acayip saçma sapan bilgiler veriyor ekim başında bana 2012 yok demişti ve ısrarla masasının önünde duran 2011 i satmaya çalıştı. sonra ben genel merkezi aradım ve 2012 lerin geldiğini öğrendim ( kesin dizelde değişiklik yok dediler bu da ilginç ama görüyoruz ki varmış )sonrasında da teoman beyde de nasıl olduysa 2012 parkta çıkıverdi.ben de adana da yaşıyorum ve aracı fiyat açısından daha uygun satan ve daha ilgili dürüst bulduğum antakya bayisinden aldım. kaç liraya aldığını öğrenebilir miyim? 2000 fark demişsin ama benim ki de dizel touring 2012 cruise control ve park sensörü var bi de mika beyaz ama impresive le fiyat farkı yaklaşık 11000tl.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hatchback dizel yok.sedandada impressive model dizelde sunroof yok.60.453 tl sunroofsuz mazda 3'e impressive dizele  çok..yakında sunrooflu başka model çıkar oda 65 bin lira olur.

herhalde c sınıfı araçları 2,3 seneye 100binliraya alırız.

vallahi en çok sevdiğim oto. marka olan mazdaya uyuz oldum.bütün arkadaşlarım araba değiştireceğimi biliyo ve hepsinin dediği 'o gider mazda 3ün yenisini alır'.bugün opel aldıgımı söyledim şimdi alayı reklamlar geçiyo.yeni mazdada hatch+ sunroof+dizel yokmuş diye.adamlara hep bakım masraflarını gösterdim kendileride sürdü arabanın sorunsuzluğunu da onlar anladılar 3 arkadaşım geçen ay sıfır aldı 3üde mazda alcaktı.aradılar beni  mazdada hatchback dizel yok senin araba nasıl dizel diye sordular..dedim valla ben 2010da aldım yeni makyajlı kasada gelcek heralde dedim oda gelmedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşım Teoman Bey den aldım aracımı taks kampanyasından opak beyaz 51.500 TL ye.Cam filmi, ilkyardım seti,kauçuk paspas ve park sensörünü hediye ettiler.(impressive dizelde yok üretmiyorlar dedi bahsettiğimiz kişi.)CC siparişi verdim ellerinde yokmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlar uçmuş.. :o

Fiyatlar kısmında liste fiyatları denmiş. Bir de kampanyalı fiyatları oluyor ve liste fiyatlarından araçlar hiç bir zaman satılmıyor. Büyük ihtimal 4-5 bin lira aşağı kampanya fiyatları ile satarlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanmakta olduğunuz mazda 3 sedanı Jetta ile Hb ise Golf ile fiyatını karşılaştırın arkadaşlar Hem fiyat olarak hem donanım olarak bariz farkı göreceksiniz. Ve herşeyden öte satış sonrası müşteri memnuniyeti mazda ile W karşılaştıralamaz bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar makyajli Mazda3 Rusya'da 15 eylul itibari ile ve "IMPULSE LINE" model etiketi ile satisa sunuldu. HB ve Sedan fiyatlari ayni.. 42372 TL. (Bugunku kur). Turkiyedeki model etiketleri ile Rusyadakiler arasinda cok fark oluyor.Bu yuzden isterseniz su an Rusya'da satista olan aracin tam karsiligini bir anlamaya calisin. (Rusca)

http://www.mazda-major.ru/Files/Objects/2055.pdf

Bu da genel bir Mazda3 fiyat listesi  yeni mazda 3 denmis ama ayni sitede yeni mazda 3 un model etiketi farkli  gorunuyor. http://www.mazda-major.ru/Article_249.html  http://www.mazda-major.ru/Files/Objects/2051.pdf

1USD =  30.50 Ruble (bugun)

Mazda3 un Turkiyedeki fiyati ile Rusya'da bugun M6 "Touring plus" almak mumkun..  http://www.mazda-major.ru/Files/Objects/1923.pdf

Rusya ve Japonya'nin yillardir suregelen ada krizi yuzunden dost olmadiklarini soyleyebilirim. Olay tamamen ulkelerin araclara uyguladiklari gumruk ve diger vergiler ile alakali :) Ornegin ben Rusya'da m3 icin yilda 205 TL ve infiniti fx37 icin ise 1090 TL vergi oduyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda nın fiyat politikasını belki bende doğru bulmuyorum ki bu sadece Mazdanın belirleyici olduğu birşey değil, kur dengeleri var, dünya piyasası diye birşey var, doğuş var,koç var daha neler neler var bu ülkede ancak Mazda araba satma derdi olan bir marka değil bu bir, ikincisi tüm otomabil firmalarının fiyat politikaları eleştirilmelidir, diğerlerine bakarak Mazda yı değerlendiriyoruz belki ancak doğru bir zaviyeden bakmak lazım olaya, Mazdanın tek kusuru daha önceki dağıtıcı firmayla yaşadığı problemler ki ben burada daha önceki firma için birşey söyliyemem, tam olarak içeriğini bilmediğim için, reklam sorunu var ki bunu bizde biliyoruz, servis-bayi -bakım periyotları konusunda bazı sıkıntılar var bunlar tartışılabilir ancak tartışılmayacak tek birşey varsa Mazda 3 ü bir C4, Focus veya benzeri araçlarla karşılaştırmaktır, afedesiniz ama dötü poklu bir B sınıfı polo nun 42-43 bin lira olduğu yerde siz fiyat tartışamazsınız. Mazda aylarca indirim yaptı, 44 bin tl. liste fiyatıyla satılan arabayı ben 41 bin liraya aldım, 4500 liraya varan indirim yaptılar, 2000-3000 liralara varan takas indirimi yaptılar, yani indirimse onlarda yapıyor, önce fiyat arttırıyor sonra indirim yapıyorlar diyorsanız bunu hepsi yapıyor. Sizi opsiyon karmaşasına, aylarca sıra beklemeye mecbur etmiyorlar, bunlar güzel taraflar, full+full gibi ipe sapa gelmez saçma sapan kavramlar yok Mazdacılar için, C sınıfı herhangi bir araçtan kesinlikle ve kesinlikle daha doludur Mazda. Artı sorunsuzluk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aranızda en yakın mazda 3 alıcılarından biriyim diye düşünüyorum. ekim ayında 2012 mazda 3 dizeli park sens + cc ve mika beyaz şeklinde 50000tl aldım. almadan öncede bütün firmaları gezdim. öncesinde de 2010 astra dizel kullanıyordum. mazda son zamla bence hala fiyatına göre uygun bir araba. focus aşırı pahalı, jetta haziranda gel diyor, corolla dedeme göre, c4,308, megane,elentra vb yanına bile yanaşmam. bunlar dışında da bakılacak araba yok zaten. bir de otomobil zevk işi. insanlar da bunu bildiği için 2000cclerde otomobilden daha fazla vergisine para ödeyip alıyor.sonuç olarak da kim neyi beğeniyorsa onu alıyor. mazda 3 e gelince fabrikası bize ait değil ama gerçektende güzel bir arabaymış alınca anladım.eksikleri yok mu tabi ki var ama dediğim gibi zevk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bayramdan önce opel astra cosmo dizel sunrooflu araç aldım.üzerine nav taktırdım peşin 57500 tl para verdim.benim istediğim ise hatchback dizel sunrooflu mazda 3 idi.eski aracımda mazda 3 abim kullanıyor fakat rakiplarinde sunroof var iken afedersiniz ama armut dötlü focusta bile varken mazda neden getirmez anlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tartışmaya girmk istemem yanda kalayım... Ancak açıklanan fiyatlar aranayı değiştimeyi düşündüğü şu ara mazda için bana yüksek geldi...

Açıkçası kaliteye uygun fiyatla binmeye alıştık mı diyelim yoksa sorunsuzluğa az ödeme yapmak mı bilinmez ancak açıklanan fiyatlar Mazda için alışkın olduğumuz fiyatlar değil...

Turing 2011 donanımlı aracı pazarlıkla 49 a satarken, şimdi bu fiyatlar ile satış yapar ise rakamlar biraz can sıkacaktır...

Mazda' nın özellikle sorunsuzluk ve Kaliteyi ön plana çıkaracak reklam ve tanıtı kampanyası yapması bunun yanında, servis ağını  genişletmesi ayrıca rakiplerinin önüne geçmek için parça bekleme süresini kısaltması yada kestirmeden küçük orta bi depo kurması gerektiği kanaatindeyim... Gerçi Nurdakul by'  işini öğretmek (tecrübe açısısından) haddimize değil ancak bizim insanımız 2ç el der, parçası bakkalda var der, sorunsuz der, reno opel, toyota alır bu fiyatlar ile... (kişisel kanaatimdir)

Edit: (her zamanki gibi) harf hatası... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zamlara henüz tam alışamadık  ama diğer markaların da fiyat artışlarına bakarsanız Mazdaların fiyatlandırmada ne kadar hak ettiği yerde olduğunu göreceksiniz arkadaşlar.. 2010 sonunda Honda Jazz ile mukayese ederken Mazda3 ün fiyatını şimdi kendi sınıfındaki rakipleriyle mukayese ediyoruz,  üstelik bu sefer daha geliştirilmiş bir model var karşımızda, sanki araçda şöyle olsa daha iyi olurdu ne dendiyse yapmışlar, dolayısıyla bu kalitenin fiyatı da haklı olarak bu seviyelerde olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Impressive Dizellerde sunroof yok mu simdi ? Yoksa Impressive diye adlandirilmasinin sebebi nedir ?

RVM, Koltuk ısıtma, Park Sensörü, Cruise control..etc...?

sadece Sun-roof yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...