Jump to content

Volan Dişlisi Fabrika Hatası (89-94)


NoooFearrrr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar geçenlerde volantımın arızalı olduğunu vede değiştireceğimi yazmıştım bu arada aracı sötük vede volantı inceledik malesef volantın dişli sıyırmasının sebebininfbrka hatası olduğunu gördük mevcut dişli orta kıısmdaki sacın üstüne kaynak edilirken yanlış kaynatılmış vede bu dişlinin marş dinamosunun dişlisine uzak kalmasına vede yalpa yapmasına sebep olmuş buda iki taraflı karşılıklı olarak dişliyi bozmuş ben orjinal olsun diye çıkma bir tane sipariş ettim ama oda benim dişliden daha beter miş ve aynı yanlış kaynak sorununun ondada olduğunu gördük fotolarıda bırakıyorum aynı açıdan çektim bir tarafda dişlinin ne kadar içe doğru kaynatıldığı bariz şekilde belli sizide bilgilendirmek istedim kesinlikle volant problemi yaşayanlar bunu bilmeli diye düşündüm. zaten benim arabam gibi 68000 de bir arabada bu problemi yaşamak bile üzücü benim için. >:(:sopa: :'(

Edit: Doğrusu volan olacak arkadaşlar..

post-5789-141695285915_thumb.jpg

post-5789-141695285919_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birkaç gündür cevap yazamıyodum kusura bakmayın. malesef olan olmuş dişli bozulmuş unutmadan söliyim belki bu sorun oto vitesler için geçerlidir çünkü manuellerin volantları değişikmiş. sağlık olsun  yapacak bişey yok yan sanayi olarak hiç üretilmemiş bu parça ya çıkma yada servisden orjinal almak gerekiyomuş bende orjinal almaya karar verdim yurt dışından getirtecem takıcam arabama. bu arada arabamın motorunu güzel bir sarıp sarmaladım kapalı bir dükkan buldum sanayide bütün parçalarınıda güzelce sarmalayıp bagajına koyduktan sonra boş dükkana bıraktım. fotolarınıda çektim sonra ekleyecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.com/itm/90-97-Mazda-Miata-1-6L-1-8L-Flywheel-Flex-Plate-B6-BP-/120389134260?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMazda&vxp=mtr&hash=item1c07c067b4#ht_2584wt_754

ebay da var fakat orijinal olacak diyorsanız servisle iletişime geçmelisiniz. yurtdışından da olsa servis dışında orijinal flexplate bulmak gerçekten zor. Aslında sadece dişlisini de değiştirebilirdiniz. Düzgün bir şekilde geçirilirse pek de sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. işlem yapılmadan önce flexplate sacının da eğriliği kontrol edilmeli. Geçmiş olsun.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürler.verdiğiniz ebay linkini inceledim dişli aynen kendisi ama dediğiniz gibi sadece dişli değişilmiyor zaten sadece  dişli ayrı olarakda yok orta kısımdaki sac kısma kaynaklı şekilde aynı zamanda balaslı şekilde üretiliyor ve diğer arabalardaki gibi veya manueller gibi dişli ters çevrilemiyor çünkü dişlinin marş dinamosuna gelen yönünde pak diyodu tornacı böle kısa kesitller var o yüzden orjinal yada orjinale yakın yan sanayii gerek bana  ,yurt dışından derken servisi kastettim onların elindede yok herhalde belçika mazda deposundan sipariş edilecek. yanlız bişey soracam buradan siparişi nasıl verebilirim ne zaman elimde olur site yabancı ama fiyat uygun 1/4 fiyatında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef garanti bir şekilde yurtdışından malzeme getirtmek imkansız. Şu şekilde; satıcı Türkiye'ye göndermeyi kabul edecek ve standart tarife üzerinden gönderecek, siz bu "standart int'l shipping" i takip edemeyeceksiniz çünkü öyle bir takip sistemi yok, ve bilemeyeceksiniz satıcı malı göndermiş mi göndermemiş mi. 1 ay sonra mal gelecek veya gelmezse pay-pal a diyceksiniz ki satıcı göndermedi o da size para iadesi için süre tanıyacak satıcıdan savunma bekleyecek vs vs vs. ve bu işlemlerin hepsini ingilizce olarak halledeceksiniz. yurtdışında araçlarımızın parçası çok ucuz çünkü tedarikçiler var veya yurtdışından parça getirtmek onlar için bu kadar zor değil. ebay da bir iki satıcıyla görüşme imkanım oldu adamlar "Turkiye" lafını duyunca baştan kıllanıyorlar. Niye bilmiyorum öyle.

Yani işin özü yetkili servisten fiyat alacaksınız ve eğer bütçenizi çok zorlamıyorsa getirttirip taktıracaksınız. hiç olmazsa gözünüz kapalı orijinal parça kullanmış olursunuz. Belçikadaki stoklar bizim araçlarımızın kendi stokları. @okkko daha iyi bilir fakat benim bildiğim mermerler bu işi bıraktıktan sonra -2009 muydu tam hatırlamıyorum- yeni yeni japonya dan doğrudan parça getirir olduk.

Geçmiş olsun.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...