Jump to content

Ön takım bakım-yenilenmesi.


zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu gün amortisörlerimi ve alt tablalarımı değiştirdim. tabi yanında yırtılan körük lastikleri ve rot kolu körükleri de değişti. rot kolumun birinde ufak bir boşluk vardı parçacı kapalıydı sonraya kaldı aslında ustam da o her arabada var bir şey olmaz dedi fakat değiştireceğim. onun dışında ön tarafta bir sıkıntım kalmadı.

Burada dikkat edilmesi gereken, alt tablalarımı değiştireli bir sene olmadı. söktüğümüzde tabla burçlarının aşırı yumuşadığını ve tabla başlarının bozuk olduğunu gördük. Aldığımız tablalar çin malıydı. malum 20 senelik aracın orijinal tablalarını bulamadım. aslında Okan abiye soracaktım fakat bi türlü ruhsatımı alıp da eve çıkaramamıştım. Parçacım Türk malı (marka hatırlamıyorum) bi malı tavsiye etti. Almanyaya ihraç ettiklerini ve kalite kontrolden geçtiğini söyledi 1 sene de direk değişim garantisi verince ondan aldık taktık. Aslında aklımda tek tek burçları kalitelileriyle değiştirmek vardı ama parçacı bu şekilde bir çözümde ısrar edince aldım bakalım sonuçları yazarım.

Amortisörler de 6 aydır sağ önden hafif hafif vuruyordu. sol sağlam diye biliyorduk fakat yine de ön iki amortisör değiştirelim dedik parçayı sipariş ettik. Fakat diğer amortisörü de elimle rahatça hareket ettirebiliyordum. iyiki çift almışım. Üzerinden çıkan da orijinal KYB idi.

maliyete gelince:

amortisör KYB: 2x130=260

alt tabla 90x2=180

körükler 7.5+10=17.5

+işçilik: daha belli değil :D

sırada rot kolu değişimi ve rot balans var. Bakalım araç nasıl olacak ondan sonra

İlk izlenimlerim; araç sanki benim aracım değil. daha önce sadece tablaları da değiştirmiştim fakat bu sefer bir başka güzel oldu. normalde süspansiyonun sertliğine yorduğum o yol hissi tamamen kayboldu diyebilirim. Araç yolun ufak tefek kasislerini hissetmiyor bile. Ağırlığının da etkisi var bunda fakat süspansiyon da çok etkili.

İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Kendimiz yaptığımız için iş akşama kalmıştı. fotolar çok net değil.

photo0187f.jpg

photo0186dy.jpg

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim.

Şu alt tabla işi baya kafamı kurcalıyordu. Kalitesiz mal almak gerçekten zengin adam işi. Parçacıya artık yeter senede bir alt tabla değiştirmeyeyim, kafam orada kalmasın dedim tanıdık zaten adam doğrudan getirtmiş parçaları. al bunları tak gözün arkada kalmasın dedi. isteyene markasını sorup öğrenebilirim.

Bu gün bozuk olduğunu tesbit ettiğimiz rot kolunu da aldım ve değiştirip rot ayarına soktum. Araç sanki benim arabam değil :D çok değişik geliyor :D

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra ...

Merhaba benimde alt tabla sorunum var.

Bundan bir ay önce tablaları değiştirdim iki gün evvel biraz uzun yol yaptım, yüksek süratte sola doğru çekiyor, kasisten bozuk yoldan geçince dağılıyo gibi oluyodu balanscıya götürdüm tablalarda oynama var ayar tutmaz dedi.

Gittim ustaya baktık plastik aksamlarından oynama yapıyor sizin aldığınız ne marka her hangi bir sorun yaşıyomusunuz? parçalar çok kalitesiz olduğundna yapıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

parçaları kayseride fedakar otodan aldım. yakın zamanda sorup öğrenirim ama Türk malı olduğunu ve Alman firmalara (wv grubu vs.) taşeron ürettiklerini biliyorum. şimdilik bi sıkıntı yok gibi ama 2 gündür sol önden yine bir ses gelmeye başladı. arızaya baktım göremedim müsait bir vakitte lifte kaldırıp bakmam lazım. sonuçları bildiririm.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Garantiden tablayı değişecekler bakalım sonra yapacakmı.

Amortsör aldığım bir yer vardı istanbulda sana burç gönderelim onları tablalara çaktır bir sorun kalmaz diyor.

Benim aldıklarımın çin malı olduğunu ve sürekli boşluk olabileceğini söylüyor.

Toplam 80 tl dedi, tablalar değişsin olmazsa onları getirtcem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...