Jump to content

Seat Ibiza Makyajlandı


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Modelin iç ve dış tasarımı yenilendi, motor yelpazesi revize edildi.

gtav2uzc.jpg

Seat, Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk defa sergilenecek makyajlanmış Seat Ibiza’nın resmi fotoğraflarını basına dağıttı.

Ibiza yeni, daha açılı petek ızgaraya, daha geniş alt hava girişine ve geniş, alçak duruşunu daha da vurgulayan yeni ön tampona kavuşmuş.

Yeni, şirketin ifadesi ile ‘heyecanlı’ farlar ön taraftaki revizyonu tamamlıyor. Aracın arka kısmında da yeni bir tampon bulunuyor, yanlardaki açılı hatlar ise aynen korunmuş.

isc3b5n2.jpg

Yeni Ibiza’nın iç kısmında daha yüksek kaliteli malzemeler ve daha fazla kaplama ve renk seçeneği var. Ayrıca yeni bir klima kontrol sistemi ve gösterge paneli de bulunuyor.

Ama iç kısımdaki en önemli değişiklik yeni eklenen portatif medya sistemi. Yeni Volkswagen Up’ta ve Seat Mii gibi kardeş otomobillerde bulunan sisteme benzer dokunmatik ekranlı cihaz uydu navigasyonundan telefona kadar her şeyi kontrol ediyor.

Sistem çıkarılabiliyor ve otomobildeyken kabinle tamamen entegre oluyor.

gio72hhg.jpg

Benzinli motorlar 60 bg’lik bir 1.2’yi, 105 bg’lik 1.2 TSI’yi ve 150 bg’lik 1.4 TSI’yi içeriyor. Seat Ibiza Cupra’nın da bu sene yenileceğini teyit etti. Yeni model muhtemelen şu anki otomobilde bulunan 180 bg’lik 1.4 TSI motoru koruyacak.

Dizel motor seçenekleri ise 100 kilometrede sadece 3,4 litre yakıt harcayan ve 89 gr/km gibi düşük bir CO2 emisyonuna sahip, tutumlu 75 bg’lik 1.2 TDI’den ve daha güçlü, 143 bg’lik 2.0 TDI’den oluşuyor.

Şanzıman seçenekleri ise beş ve altı vitesli mekanik şanzımanlar ve yedi vitesli bir DSG çift debriyajlı şanzımandan oluşuyor.

Ibiza’ya uygulanan yeni tasarım dilinin yine 2012’de piyasaya sürülmesi planlanan tamamen yeni Leon’da, daha da ileriye taşınması bekleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...