Jump to content

Mazda6 Xenon Far Sorunu


Hüsnü Gürsu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

      Mart 2010 da  mazdamı alıca özenip nisan ayında mercekli kısa farlara xenon taktırmaya karar verdim ve taktırdım.Düşük fiatlı xenonlar zaten mazda 6  larda  çalışmıyor. 1 hafta uğraştılar sağ farı  iki saatden fazla yakamadılar.  450 tl vererek cenmax marka  takıldı. ( amerikan patentli,prc  imalatı). Beyinler 24 ay garantili idi. 18. ayda bir gün arayla iki  kısa far da söndü. Takan bayi kontrolünde, 2 beyin de gitmiş abi dedi.

        İstanbul cenmax bize 5 günde tnt marka beyin yolladı. Buda düşük fiatlı  bir beyin olduğundan tabi sağ farı yakmak mümkün olmadı. Ondan sonra cenmax merkezle kavga başladı.Sonuçta 2 adet k tipi ince balans yolladılar. Son 2 gündür işler iyi. Farlar yanıyor. İki de yeni xenon ampul alındı. 150  tl daha bayıldık.

        Sonuç olarak: yeni xenon  taktırmayı düşünenler,sakın taktır

mayın. Astarı yüzünden pahalı  oluyor. Orjinal farınız ne kadar aydınlatıyorsa o kadar beyaz ışık veriyo. Daha fazla veya daha uzun mesafe aydınlatması yok. Yağmurlu havalarda, tünel girişlerinde  yandığında geç ısındığından  5 kr. luk faydası yok. Bunun yerine phıllıps marka  (night breaker) amp. varmış, ondan kullanın. Kullanan arkadaşların düşüncelerini  yazmasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Hüsnü bey,SHIELD marka (6000 k) xenon 2009 ocak ayında aracımı alırken özaydın otomotivde takıldı o zamandan beri sorunsuz kullanıyorum.Yağmurlu havalardaki tespitinizde haklısınız.6000k nın üzerindekilerde yağmurlu havalar da görüş mesafesinin dahada düştüğünü söylüyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak cım sen iki  ampul sistemini de kullanmışsın. İkisi arasında fark varmı? nelerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi, benim Xenon 6000K idi ve yolu cok guzel aydinlatiyordu ama en ufak bir tumsek veya cukurda sallaniyordu. Nightbreaker onun kadar olmasa da ona yakin bir aydinlatma sagladi diyebilirim ama omru  kisa. Arabayi sattigimda bir senesi yeni dolmustu, bir sure sonra alan arkadas ampullerden birinin yanmadigini soyledi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende tavukkarası olduğu için zenonların aydınlatmasından memnundum, daha doğrusu orijinal farların aydınlatmasından memnun değildim (Mazda 3)... İki sene garanti süresi içinde iki kere arıza yaptılar, balast mı patladı nedir, garantiden değişti..

Mazda yetkili servisinde taktırmıştım bu arada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

iyidir diye o kadar para verip xenon takıyorsunuz ama memnun olamıyorsunuz :nea:

bu iş fazla para verdim çok iyi aydınlatır işi değil. bende iki aracımda 50-100 tl lik xenonlar kullanıyorum. mazdaya takalı 1 sene oldu maşallahı var. bir de ampullerini 4300k taktım ki tadından yenmiyo. fabrikasyon kelvin derecesi 4300k'dır bildiğiniz üzere. diğer aracımda ise yaklaşık 3 senedir aynı kit takılı. helojen ampule nazaran dağlar kadar fark var arada. iki aracımında uzun ve kısaları xenon bu arada...

kişiler 300-400 tl para veriyo ama 8000k ampul taktırıyo. sonra da aydınlatma bekliyo :nea:

eğer sokağa atacak o kadar çok paranız varsa ben size ağzınızın açık kalacağı aydınlatma sunan, 4300k kiti 150 tl'ye takarım yani 8)

reklam olmasın ama 5-6 sene önce Türkiye'de xenonlar 400-500 tl'ye satılırken, ben yaklaşık 80-90 tane arabaya montaj dahil 250 tl'ye kit taktım. 1 tane bile olumsuz gewri dönüş almamıştım. bir çoğu arkadaşımdı. arabalarını değiştirseler bile hala aynı kitleri kullanmaya devam ediyolar 8)

aslında tekrardan girsem mi bu işe ne 8:) hem siz memnun kalırsınız hem de ben yol paramı çıkarırım 8:):egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...