Jump to content

Mazda Servisleri Orjinal Boya Kullanmıyor mu?


Guest premirek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam bugün sedef beyaz mazda 3 sedanıma kırmızı ışıkta kamyon sol yandan çarptı. sol arka çamurlukta biraz göçük biraz da boya da hasar oluştu. çarpan kamyon kaçtı . plakasını aldım ve karakolda tutanak tutturdum. sonra da adana mazda mıçı servise aracımı götürdüm. servis yetkilisi aracı inceledi ve gayet iyi niyetli önerilerde bulundu. benim bazı konular aklıma yatmadı. işlemi yaptırmadan forumdan danışmanlık almanın doğru olacağını düşündüm. 1. konu mazda servislerine aracın kendi renginde orjinal boyasından kullanma zorunluluğu koymuyor mu?(servis kendilerinin mix yapıp rengi bulacaklarını söyledi)2. konu boyanan yer sadece arka çamurluğun tekerin üstünde ki yarısı olmasına rağmen  servis yine renk tutsun diye tavana kadar vernik atmaları gerektiğini söyledi bu 2012 model araçta gerçekten de gerekli mi? sonuçta aracın boyası iyi yapılmazsa ve ton farkı oluşursa bu benim için büyük sıkıntı olacak bu konuda tecrübesi, bilgisi olan arkadaşların fikir ve tecrübelerine acilen ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha önce erzurum dan bir arkadaşın sedef beyaz aracında sorun çıkmış.(forum da konu açmıştı) 3 ay kadar uğraşmış. sonunda çözmüşler. umarım benim başıma da gelmez. yani orjinal mazda 3 sedef beyazı diye bir şey yok. tüm servisler karışımla mı yapıyor? o zaman normal kaportacı ile servis arasında fark yok gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal kaportacı ile servis arasındaki fark muhattabın oluyor :) Bir sorun çıkarsa kaportacı ile uğraşırsın ama burada karşında Mazda olur :)

O arkadaşın sorunu plastik parçada idi ( ön tampon yanlış hatırlamıyorsam ) kaportada sorun çıkma ihtimali daha düşük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle  çok geçmiş olsun ; orjinal boya rengi neyse aynısını kodundan ayarlayarak boyarlar vede gerekli yere vernikle neyi kastetmişler bilemiyorum ama ben genelde bu işlemi pasta olarak biliyorum renk aynı olsa bile yeni boyanan yer eski boyaya göre biraz acık kalabiliyor bu sebeple farkı kapatmak ve eski boyayı yemizleyip açmak için vernik veya pasta cila kullanabiliyolar normaldir bence servise güvenin derim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır boya kodları ve tavsiye edilen boya markaları oluyor.

bu kodlar bilgisayarlı karışım cihazlarına girildiğinde uygun karışımlar yüksek hassasiyetle elde ediliyor.

neticede 34K kodlu Kristal Beyaz Mika olduğunu tahmin ettiğim aracınız için doğru karışım elde edilmesi gayet kolaydır. içiniz rahat olsun.

özellikle de sizin araç yeni olduğundan sorun renk farkı olacağını da sanmıyorum. çevre etkilerine daha az dirençli su bazlı boyalarla 2-3 yaşından itibaren araçların boyalarında gözle görülmesi zorda olsa solmalar meydana geliyor. bunun için yeni bir parça boyandığında şerbetleme yapılır.

şerbetleme denen yani etrafındaki parçaların renk farkını azaltmak için boyanmasıdır ve bu özellikle boyası aşınmış araçlarda yapılmazsa sonuç çok komik olur.

bunun dışında şaibeli konuları ortaya çıkartarak kimsenin aklını bulandırmanın komik olduğunu da mantıklı olduğuğunu da sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, başka bir servisin yaptığı hatalı işlemi tüm servislere mal etmenin bir anlamı yok. Eski aracımı ben de serviste boyattım. Hem de 7 senelik araçtı. Sedefli bir renk olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Bu sebeple mesajları sildim. Sonra bu mesjalar alınıp başka sitelerde Mazda karşıtları tarafından referans olarak kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yapacak birşey yok o zaman servise güveneceğiz artık. ama vernik olayı aklıma halen yatmadı. araç daha 4 aylık ve güneş bile görmedi solma ile oluşabilecek renk farkı olması zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yetkili serviste iki kez lokal boya yaptırdım. Boya yapılan yeri bulmak, özel cihazlar olmadan gerçekten imkansız. Belki gittiğim servise özgüdür ama kaporta ve boya konusunda gerçekten çok başarılılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Melih Bey öncelikle servis çalışanları ve size ilginiz için teşekkür ederim. aracım yeni olduğu için kaygılıydım. ama sonuç çok güzel. elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  Kerim bey iş başında kaldığı  müddetce Adanalı kardeşlerin korkmalarına ve kaygılanmalarına gerek yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...