Jump to content

Mazda 3 ü Nasıl Bilirsiniz ?


lord of flesh

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar ben 20-25 bin arası bir mazda 3 arıyorum. tercihim otomatik vites olması.yanlız birçok forumda mazdanın kapılarının ve tavanını çok ince olması,aracın çok ses çıkarması,boyasının kalitesiz olması gibi birçok kötü şey söylenmiş açıkçası bu benim kafamı baya karıştırdı.bir de otomatik vites mi iyi düz vites mi? bu araçla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başlığı özellikle bu hale soktum, biraz espirili bir yaklaşım olsun diye :D

İyi biliriz :D

Diğer forumların ne dediğini bilmiyorum ( boya meselesi dışında, o mesele burada açılan bir konunun farklı yerlere gitmesi sonucu o hale geldi ve efsane olduğu ispatlandı ) ama Mazda3 hem Mazda genelinde en çok satan hem de sitede en çok sahibi bulunan araçtır.

Japon araçlarının genelince bir ses problemi olduğu yıllardır yazılan bir şey. Mazda3 de istisna değil ama bu ne insanın rahatsız edecek seviyede ne de ciddi bir problem. Eğer çok takıntılı değilse alacak kişi.

Vites tamamen kişinin tercihi. İstanbul gibi trafiğin bol çeşmekeşin çekilmez olduğu yerlerde otomatik vites bir gereklilik iken Gaziantep gibi bir şehirde ( ben de kısa bir süre de olsa orada araç kullandım ) manuel hiç de problem yaratmayacaktır.

Araç konforlu olsun, 100 km de 1 Lt fazla yaksın problem değil dersen 4 ileri, dayanıklı bir otomatik şanzımana sahip Mazda3 AT tavsiye ederim.

Mazda3 e karar verirsen 2006 yani ilk makyajlı kasaları tercih et derim. Şeffaf arka stop, sustalı anahtar gibi çok belirgin farkların dışında ilk çıkan modellere göre bazı iyileştirmeler de mevcut araçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim patronun 750L 2012 model BMW'si var, kaportaya dokununca içeri göçecek diye korktum... Niyet bozuk olduktan sonra her marka için benzer şeyleri söylersin... Ama durum böyle değil, artık her marka sacı inceltme, aracı hafifletme ama aynı zamanda da kasayı daha da güçlendirme ve güvenlik sistemlerini arttırma yolundalar. Kimse bir işe yaramayan sac yığınını taşımıyor...

Evet, ses izolasyonu konusunda Avrupa kadar başarılı değil ama Avrupa'lara göre bir iki başarısız yönüne karşılık düzinelerce daha başarılı tarafı var...

Boya konusuna katılmıyorum, hatta bunun katıksız bir uydurma olduğunu düşünüyorum....

Düz ya da otomatik olması tamamen kullanıcı tercihine bağlı, ama daha az yaksın istiyorsan düz vites tercih edebilirsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu ispatlayan da sen olmuştun zaten abi ;) Konuyu kaldırdık artık üzerinde spekülasyon yapıldığı için ama son mesajı sizler için buraya ekliyorum.

Cuma günü akşam havalar iyice ısındı. +3 dereceye kadar çıktı. Bir ağacın altına park etmiştim. Havalar ısınınca Kuşlar piyasaya çıkmış benim arabanın üstüne bir güzel s..çmışlar ama öyle böyle değil, sanki hepsi müsil içmiş anasını satıym.  >:(  Bu emrivaki ile arabayı yıkatmaya karar verdim.

Araba basınçlı su ile önce yıkandı sonra köpük ile temizlendi sonra tekrar basınçlı su ile yıkanarak temizlendi. Onca badireye rağmen boyasında tek bir yerinde hata vardı. O da sol kapı kolunun altında 1 mm'lik bir yer. Büyük ihtimalle tuzlama ekibinden veya komşu arabaların birinden kalan bir hatıra. Çünkü boya kalmış ve astarın içine adeta sivri bir şey batmış gibi.. Çok küçük bir yer kürdanla rütuj yapılır.

Önceki mesajlarımı okuduğunuzda başıma gelenlerden sonra ve en son kuşlarara rağmen sonuç bu.

Değerlendirme sizlerin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

otomatik şanzımanı gayet dayanıklıdır,ben deli zorladım herkes bilir ama tık demedi,

boya kalitesine gelince aracım 2007 model di sattıgımda da hala ilk günki gibiydi bakarsan bağ bakmassan dağ olur sözündeki gibi...

gövde sacı incedir evet ama neye ve kime göre  zira bu aracın sağlaması gereken bir güvenlik şartnamesi mevcut ve bu sac da karşılıyorki kullanılmış,

Burak makyajlı kasa al demiş ama makyajlı kasalar 2006 değil 2007 olarak gecer aklında olsun yakıt tüketiminede çok takılmıyorsan kesinlikle otomatik vitesi öneririm,

bu arada başlığı okuyunca gömün ......  demek geldi içimden :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar cevaplarınız beni gerçekten çok mutlu etti çünkü bu aracı görüp aşık oldum desem abartı olmaz herhalde kaç gündür başka araba düşünemiyorum :) tercihim burak arkadaşımın tavsiye ettiği mazda 3 otomatik vites 2016 model. antep trafiğide yavaş yavaş istanbul trafiğine benzemeye başlıyor nufus baya artıyor  tabi asla istanbul gibi olamaz :) otomatik istiyorum ama çok yakıyor deniyor çok tuzlu gelmez değil mi ? düz ile otomatik arasında yakıt olarak çok fark var mı ? veya tüplü olsa nasıl olur sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2016 model için biraz beklemen lazım :2funny:

Daha önce de yazdık ama gözünden kaçtı sanırım 100 km de 1 Lt fark eder ama şehir içinde sıkışık trafikte kullanacaksan biraz daha fark eder.

LPG işi ise sıkıntılı. 40-50.000 km sıkıntısız kullanabilirsin, sonrasında bazı problemler çıkma ihtimali var. Sitede Mazda3 - LPG bölümünde birçok konu mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her rahatlığın bir bedeli vardır... Otomatik aracın rahatlığını sürmek istiyorsan sıkıntılarına da göğüs germen gerekecektir...

Gerek yakıt olarak, gerekse mekanik bakım ve arıza olarak manuelden illaki farklı olacaktır...

Hem karnım doysun, hem de pastam dursunla olmuyor.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Her rahatlığın bir bedeli vardır... Otomatik aracın rahatlığını sürmek istiyorsan sıkıntılarına da göğüs germen gerekecektir...

Gerek yakıt olarak, gerekse mekanik bakım ve arıza olarak manuelden illaki farklı olacaktır...

Hem karnım doysun, hem de pastam dursunla olmuyor.

:D

3 lerde şanzıman arızası duymadım daha
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok katı bir manuel ci tutumumu mazda 3 ototmatik testinde birden tam tersine döndüğünü gördüm.sonuç olarak otomatik mazda 3 sahibi oldum :)bende otomatik tavsiye ederim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik al, araca binme :) Tüm benzinli araçlar gibi 1.6 Mazda 3 te yakar ağa. Otomatik pratikte 1,5-2 lt fazla yakar ki şehir içinde bu tüketim canını yakar- yakabilir. İllaki otomatikse al, tüplet. Yoksa ben olsam almam, alamam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah Mazda ah! Gittiğim her yerde seni bana sordular; Eğer bir mazda sahibiyseniz emin olun siz bir sabır taşısınız. Çünkü aracınızla ilgili maruz kaldığınız soru ve dialoglar dayanılır gibi olmayacaktır. Ve ben mazda aracımı aldım alalı içime bir kin gibi biriken bu soru ve dialogların bir kısmını burada aktarmak istiyorum. (Tabi katlanabilirseniz)

- Hayırlı olsun kardeş, kaç liraya aldın?

- X lira dostum.

- Deme yahu okadar var mı bunlar? Bu paraya corolla, civic ya da bir megane alamazmıydın?

- Alabilrdik ama benim de hoşuma bu araba gitti.

- Haaa..! 1.4 mü ? 1.6 mı? dizel deel mi? Kore malı değil mi bunlar?

- (düşünüyorum nerden başlasam) Ne Koresi kardeşim Japon. Benimkisi 1.6 benzin.

- Hmm. Çok yakıyormuş diyorlar öyle mi?

- Benzinli 1.6 otomomatik tüm arabalar hemen hemen aynı tüketir. Çok Çok olsun 100 km. de 4 lira fazla yaksın hadi. Ben tüp attırdım dizel gibi biniyoruz işte.

- Gaç vites ?

- 4

- Yok yok çok yakar. Hem çok hantal kalır yolda ¿

- (içimden diyorum, kaçtane megane corolla vb.lerini kırmızı ışık kalkışı ya da asfaltta erittim desem bana kesin deli der. Oysaki herşey benim pedala nekadar yükleneceğime bağlı) Susuyorum!

- Yaw iyi has ta bunların ikinci eli yok, keşke bir corolla alsaydın be!!

- (sinirlenmeye başlıyorum ufaktan) Ben de corollayı sevmiyorum kardeşim. Sen onu alırken sana talep var diye 3-4 bin lira fazlaya iteliyorlar zaten. E ben de 3-4 bin aşağı alıyorum satarken de senle aynı pozisyonda oluyoruz. Belki senden 1 ay sonra satabiliyorum hepsi bu.

- (kafa kalın düşünüyor ve anlamakta güçlük çekiyor.) (Nerden anlasın sıradan olmamayı, nerden görsün içimdeki rutinlikten nefret eden duyguyu. Onun için varsa yoksa çevresinde gördüğü "en çok olan şey", ikici elde düşündüğü 1-2 bin lira. Algı tek tip) (Nereden bilsin Fransa, Kuzey Afrika ve Türekiye den başka yeryüzünde başka bir Renault cenneti yok.) Bu kısım uzar gider.......

- Parçası çok pahalıymış öyle diyorlar? Parça bulabiliyormusunuz?

- Valla parça değiştirmedik henüz. Değiştirecek gibi de durmuyoruz şükür. Allah kaza bela vermesin işte canım. (Piyasadaki eski model mazdalar trafikte parçasız ve organsız geziyor ya)

(Tabi adam şimdiye kadar kullandığı araçlarda tamir ve parça değişimi konusunda yalama olmuş, benim cümlelerim mantık dışı geliyor.)

Soğuk bir kış sabahı.....;

- Dostum bacaklarım ateş gibi oldu, Ne çabuk ısındı klima?

- Koltuk ısıtmayı açtım dostum.

- Vay be!

- Ya asfalt sesi çok geliyor?

- Lastiğimiz sert biraz. Zemin de bozuk. Ama yol tutuşumuza diicek yok.

- Hmm...

- Şu dikiz aynasında arasıra kırmızı ışık yanıyor bu ne?

- Bu kör nokta uyarı sistemi ..(açıklıyorsun işte ne işe yaradığını)

- Vay be...!

...5 dk sonra yanımızdan bir civic geçer ve...

-İşte gardaş arabanının kralı gidiyor. Hayalimdeki araba bu işte... Ama seninkide güzel!

(gel de şarkı söyle) arabadan aşağı atasım geliyor arkadaşımı:))

......ve aklıma gelmeyen daha nice saçma dialoglar. uzayıp gider......!

Sonuç olarak yapacak fazla bir şey yok arkadaşlar. Birdaha mazda alırmıyım bilmiyorum. Çünkü ileride skyactive, akıllı fren muhabbetlerini düşünmek bile istemiyorum. Şu sıralar Woswos grubu pişkince  RVM sistemin reklamını yapıyor kendi araçlarında. Arkadaşlar öncü ve yenilikci ya(?)Biz 2-3 yıldır araçlarımızda kullanıyoruz. Bir diğeri nenemden kalma özelliklerle "sizin araba da bu varmı?" diyor. Peynir ekmek gibi satarlar buna emin olun. Reklamın "marka değeri" ni yükseltme de ne denli önemli olduğu kaçınılmaz. Ne diyelim. Mazdayı bu hale getiren kötü distribütör, kötü servis anlayışı ve kötü mazda yöneticileri utansın.

    Mazda kullanıcıları dışında da, mazdanın kalite ve değerini anlayabilecek insanları görebilmek  dileğiyle.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resul kardeş çook güzel ifade etmişsin hepimizin duygularını büyük bir keyif ve tebessümle okudum yazını teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...