Jump to content

Õn cam daki parildama/cizikler..


reispanyol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

S/a arkadaslar..

Mazda 6 aracin on caminda ilginc boyle kucuk minik minik gunesi gordugunde parliyor onumu goremiyorum nerdeyse.. aksam veya gunesi arkama aldigimda sorun yok lakin gunese karsi kullandigimda onumu goremeyecek sekilde cizilmis, cizikleride gectim minik minik parliyor sanki kucuk tas degmis cizmis gibi.. acaba bunu giderecek bi yontem varmi yoksa cam mi degismesi gerekiyor ? yikadim pakladim ne yaptimsa gecmedi , acaba diyorum ilaci felan varmi yada bi yontemi varmi.. Malum cam pahali..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cama polisaj uygulayarak derin olamayn çizikleri ve parıltı yapan noktaları gidermek mümkün. Tabi bunun için polisaj makinası, cam pedi ve seryum oksit gerekli. Biraz polisaj tecrübesi gerektiren bir uygulamadır ama çok zor değildir. Arabanın gövdesine polisaj yapmaktan daha kolaydır çünkü boyalı yüzey hatayı affetmez ama cam hata kaldırır, uygulamada hatayı telafi etmek de mümkündür. Daha detaylı bilgi için : http://www.detailingturkey.net/showthread.php?t=20329

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiginiz linki inceledim ama Dediginiz gibi beceri ve bilgi gerektircek bi is sanirim, birde bu malzemeleri bulmak mesele vs.. yinede tskr ederim ilginiz icin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında çok ciddi bir beceriye ihtiyacınız yok. Malzemeler konusunda da sıkıntı olmaz. Dışarıya yaptıracağınızın üçte biri maliyetle hepsini bulabilirsiniz. Türkiye'de dışarıda bir yere (zibart, sonax, vs.) yaptırmayın. Ama şimdi dikkatimi çekti siz Kanada'dasınız sanırım orada bu işleri hakkıyla yapan yerler vardır mutlaka. Biraz araştırıp onlara danışabilirsiniz işlem için. Kolay gelsin şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vardir illaki hakkiyla yapan olmaz olurmu ama iscilik cok pahali , yaptirincaya kadar cami degistiririm daha iyi :))

ben dedim hani kolay bi yolu varsa bileyim felan diye konu acdim, malzemeleri arastirayim yinede  yapmaya calisirim kendim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kanada'da araç sigorta (Kasko) işleyişi nasıl bilmem ama. Türkiye'de bir çok sigorta poliçesinde yer alan bir hizmet var. Senede 1 defa hasarsızlık indirimini bozmadan kırılan camı değiştirebiliyorsunuz.

Sigortanızın kapsamını bir araştırın, ön camınızı sigortadan değiştirme yoluna gidebilirsiniz.

Varsa sigortanızın böyle bir hizmeti, camınızda ufak çağlıda olsa bir hasar olması gereklidir.

Arkadaşın önerdiği gibi malzemeleri alıp kendiniz yapabilirsiniz ama siz zahmetli beceri gerektiren bir iş yapamam demişsiniz.

Profosyonel bir firmaya yaptırın demiş yine arkadaş :). Pahalı olur yaptıramam demişsiniz.

Sanırım başka ihtimalde kalmıyor artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet yaptirmak mantiksizlik olur yaptirincaya kadar yenisini taktiririm daha mantikli..

Sigorta karsilar camin tamamini evet ama orda (TR) deki  sigorta isleyisi nasil bilmem ama burda kaza/ceza veya buna benzer durumlar basina gelirse yillik sigorta ucretin baya bi  artiyor.. ( Tabi bu kazanin veya cezanin buyuklugune durumuna bagli) 

Bu sene 3. senem dolacak bu araba ile,  yari oranda indirim alcam muhtemelen,  sigortaya muhtac olacak bir duruma dusmedigim icin. simdi cam icin sigortaya basvurursam  o indirim hakkimda kaybolacak, yillik ucretimde artacak buda mantiksiz :) .. Serdar in bahsettigi yontemi kendim denicem ama tutarsa burdada paylasirim :)

Tutmazda cami mahvedersem de uzulmem zaten degistircektim diye, risk alayim bakalim .. Tskrler gorusleriniz icin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direk polisaj makinası ile girmeyin önce aşağıdaki ürünü elle deneyin.

http://www.autoglym.com/enGB/product-proddetail.asp?v06VQ=FE&Range=1

Bunu uygularken camı 4 parçaya ayırın gözünüzle her bölgeye bastırarak en az 5 dakika uygulayın.

Mikrofiber bezle silin sonra aynı işlemi tekrarlayın. Mümkün olduğunca baskı uygulayın. Her işlemde biraz daha iyileşme olmalı. Başlangıç olarak bunu deneyebilirsiniz. Hem tehlikesiz hem de masrafsız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...