Jump to content

Ford Mondeo


MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2007 Ford Mondeo

Yeni Ford Mondeo: Ford Avrupa'nın teknolojik olarak gelmiş geçmiş en ileri teknolojili otomobili

Cesur bir farklılık: Yeni Ford Mondeo, tasarım ve teknoloji olarak Ford'da önemli bir değişikliği yansıtıyor. 

Çarpıcı ve benzersiz: Dinamik ve göz alıcı tasarım Ford'un "kinetik tasarım" tasarım dilini konuşuyor ve hareket halindeki enerjiyi ifade ediyor

Yüksek kalite: Yeni model, geleneksel Mondeo'nun güçlü yönlerini geliştirirken buna, limuzin konforu, daha iyi gürültü, titreşim ve sertlik özellikleri, iç aydınlatma ve yumuşak malzemeler gibi lüks otomobil özellikleri ekliyor.

Dönüşüm: Sürücüye dönük yeni teknolojiler arasında anahtarsız giriş ve 'Ford Power' marş düğmesiyle anahtarsız çalıştırma, yeni Ford Convers+ İnsan Otomobil Arabirimi (HMI) gösterge tablosu, Yol Uyarıcılı Adaptif Hız Kontrol Sistemi ve Yokuş Kalkış Desteği yer alıyor

Etkileyici: Model ailesindeki standart donanım listesinde Elektronik Denge Programı (ESP), yanlış yakıt konulmasını engelleyen yakıt önleyicili Ford Easyfuel kapaksız yakıt doldurma sistemi, gecikmeli sönen ön farlar, yol bilgisayarı, klima ve taşınabilir müzik cihazlarının bağlanabilmesi için torpido gözünde müzik giriş prizi var

Harika sürüş özellikleri: Yeni model, Mondeo'nun takdir edilen sürüş özelliklerine dayanan yüksek sürüş kalitesini standart bir özellik olarak sunuyor

Tavizsiz güvenlik: Geliştirilmiş Akıllı Koruma Sistemi, sürücü diz hava yastığı, yatay olarak katlanan direksiyon kolonu ve tam boy perde hava yastıkları gibi sürücü yardım ve yolcu koruma teknolojilerini sağlıyor

Motor ve şanzıman seçenekleri: İki Duratorq TDCi dizel ve bir Duratec benzinli motordan oluşan verimli motor ailesinin güçleri 125 beygir ile 140 beygir arasında değişiyor. Kendini kanıtlamış Durashift 5 ve 6 ileri vitesli manüel şanzımanlara ek olarak yeni 6 ileri vitesli Durashift otomatik şanzıman da lansman ile birlikte sunulacak.

Farklı donanım seçenekleri: Trend ve Titanium donanım seviyeleri bulunuyor

Esnek ve Geniş: Akıllı alan ve hacim kullanımı, etkileyici iç ortam ve geliştirilmiş bagaj kapasitesi

Ford tarafından başarıyla geliştirildi: Yeni üretim teknolojileri arasında yan gövde panelinin tavan kaplamasına daha kaliteli ve pürüzsüz bir şekilde birleşmesi için kullanılan 'lazer kaynağı' da bulunuyor. Yeni Mondeo ailesi bütünüyle Ford tarafından geliştirildi ve sadece Ford'un Belçika Genk'teki 'esnek üretim' tesisinde üretiliyor

Mondeo'da Büyük Dönüşüm

Ford Avrupa'nın büyük otomobil ailesi çarpıcı şekilde farklı, tamamen yeni bir modelle bütünüyle dönüşüyor.

Çarpıcı ve ayırt edici yeni Ford Mondeo, Ford'un 'kinetik tasarım' tasarım dilini temsil ediyor ve Ford ürün ailesine birçok yeni teknik özellik getiriyor. Mondeo'nun kendini kanıtlamış güçlü yönleri, özellikle daha iyi sürüş özellikleri ve güvenlikteki geliştirmeler sayesinde daha da üstün hale getirildi.

2007 yazından itibaren Avrupa'da her biri Ford Avrupa'nın dinamik 'kinetik tasarım' tasarım dilini yansıtan üç ayrı Mondeo gövde tipi aynı anda sunulacak. Yeni model ailesi farklı donanım seviyesi, motor ve şanzıman seçenekleri sunarak sınıfına ve Ford Avrupa ürün ailesine yeni bir kalite ve konfor düzeyi getiriyor.

Ford Avrupa Büyük ve Lüks Otomobillerden Sorumlu Araç Müdürü Steve Adams, "Ford Mondeo her zaman güçlü yönleri, özellikle de sürüş özellikleri ve güvenlik performansıyla takdir edildi" dedi. "Bu dikkat çekici yeni modelle bu özellikleri bir adım ileriye taşıdık ve otomobilin hemen her alandaki performansını geliştirerek tasarım ve kalitesinde de önemli bir dönüşüm sağladık" diyor.

Yeni Ford Mondeo, Ford Motor Company'nin Küresel Paylaşılan Teknolojiler inisiyatifinden yararlanıyor. Temel mimarisinin birçok öğesini 2007’de Yılın Otomobili seçilen Ford S-MAX ve yeni nesil Ford Galaxy ile paylaşmasına rağmen yeni Mondeo bütünüyle farklı bir model.

Mondeo Seçenekleri

Ford Mondeo ailesi müşteriler için her zaman geniş seçenek sundu. Yeni Mondeo'da da geliştirme ekibi bu sınıfın çok farklı müşteri beklentilerini karşılayan kapsamlı bir model stratejisi geliştirmek için büyük çaba gösterdi.

Yeni Mondeo’nun lansmanı ile birlikte dört kapılı gövde tipinde iki farklı donanım seçeneği sunuluyor: iş ve aile ihtiyaçları için yüksek düzeyde standart donanım sunan Trend serisi ile metal iç öğeleri, standart Ford Convers+ HMI sistemi ve mavi camlarıyla daha modern "tekno" tarzını sevenlere hitap eden Titanium serisi

Her ülkedeki standart donanım özelikleri piyasaya sunuluş tarihine yakın açıklanacak.

Yeni Mondeo’nun Dış Tasarımı

Ford Avrupa Tasarım Müdürü Martin Smith, "Yeni Mondeo ile, daha teknolojisini görmeden estetik açıdan insanları çekecek duygusal bir bağ yaratmak istedik" diye açıklıyor. "Amacımız insanların otomobili gördüğünde etkilenmesi ve sonuç olarak otomobile sahip olmayı istemesiydi".

Yeni Mondeo, Ford'un "kinetik tasarım" tasarım dilini yeni bir düzeye çıkarırken bu felsefenin bütün önemli öğeleri içeriyor. Bu öğeler hep birlikte “hareket halindeki enerji”yi temsil eden, gücü ve zarafeti yansıtan bir tasarım sağlayan ve Mondeo'yu sıradan otomobillerden ayıran aerodinamik ve hareketli bir profil yaratıyor.

Önden bakıldığında, yeni Mondeo'nun ayırt edici "yüzü" hemen göze çarpıyor; bu çarpıcılığı yaratan da aşağıya doğru genişleyen bir trapezoid şeklindeki alt ızgara. Bu "kinetik tasarım" öğesi yeni Ford kimliğinin bir parçası olarak gittikçe daha fazla tanınıyor ve S-MAX ile yeniden tasarlanan Ford C-MAX gibi yeni modellerde de görülüyor.

Yüksek motor çizgisi üç gövde tipinin de kaslı görünümüne katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni Mondeo'nun en son yaya güvenliliği standartlarına uygun olmasını sağlıyor. Motor kapağının yüzeyindeki iki çıkıntı da otomobilin dinamik özelliklerine işaret eden "güç çıkıntıları" oluşturuyor.

Yukarıdan bakıldığında Mondeo'nun ön bölümdeki üç boyutlu görünümü hemen kendini gösteriyor ve seri üretim araçla ilk kez 2005 Frankfurt Otomobil Fuarında sergilenen iosis konsept otomobilinin net "kinetik tasarım" ifadesi arasında açık bir bağ kuruyor.

Şık ve esnek beş kapılı hatchback, klasik dört kapılı sedan ve geniş station'ın her biri güçlü siluete sahip. Ön sütunun açısı farklı gövde tiplerine mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Yükseltilen omuz çizgisi otomobile kaslı bir hava veriyor ve güçlü görünümü vurguluyor.

Diğer bir Ford dış tasarım imzası da belirgin çamurlukların kullanılması. Bu tasarım öğesi Ford markasının temsil ettiği güçlü sürüş özelliklerini yansıtıyor.

Ford Avrupa ilk kez  yeni Mondeo'da "lazerle lehimleme" adı verilen yenilikçi bir üretim tekniğini kullanıyor. Bu teknik, yan panellerle tavan kaplamalarının estetik olarak daha iyi bir şekilde birleştirilebilmesine olanak tanıyor. Daha yüksek kalitede bir görünüm elde ediliyor çünkü panellerin normalde birleştiği yerin üzerini kapatmak için tavan boyunca uzanan plastik ya da lastik şeritlere gerek kalmıyor.

Bütün gövde tiplerinde, bal peteği şeklinde filtrelere sahip iki parçalı arka farlar ve ayrıca bagaj kapağının alt bölümünü aracın genişliği boyunca kaplayan gövde rengi bir panel bulunuyor. Yapılan testlerde, bu panelin bir hasar durumunda uygun maliyetle ve nispeten kolay bir şekilde tamir edilen bir çözüm olduğu belirlendi.

Mondeo'da ilk kez Titanium modellerinde, bu serinin "modern tekno" görünümünü destekleyecek şekilde lüks mavi cam standart olarak yer alıyor. Mavi cam bu modelleri yeşil renkli cam kullanılan diğer Mondeo modellerinden ayırıyor.

Yeni Mondeo’nun İç Tasarımı

Yeni Mondeo'nun "kinetik tasarım" dili, benzer bir tasarım ve kalite duygusu yaratacak şekilde, geniş iç bölüme de taşındı.

Ford mühendisleri, iç yerleşimi ve görüş açısını en iyi düzeye getirmek için yeni bir Bilgisayar Destekli Sanal Mühendislik (CAVE) sistemi geliştirdi ve ilk kez Mondeo'da kullandı. CAVE, çeşitli bilgisayarları ve projektörleri bir arada kullanarak bir otomobilin iç bölümün gerçek boyutlu olarak sanal bir şekilde oluşturuyor. Özel olarak tasarlanan bir kızak kullanılarak gerçek bir otomobil koltuğu "sürücü" için uygun konuma yerleştiriliyor. Sürücü genel görüş, direksiyon simidine erişim ve temel düğme ve kontrollerin kullanımıyla ilgili konfor düzeyini değerlendirebiliyor.

Yeni Mondeo'da geniş kapı açılış açıları sayesinde yolcuların girişi ve çıkışı daha kolay. Sürücüler aracın içine oturduktan sonra kendilerini geniş ve dinamik bir kabinde bulacaklar.

Daha yüksek cam eşiği çizgisi ve akıcı bir şekilde alt bölüme birleşen orta konsol çepeçevre koruyucu etki yaratarak sürücüye "kokpit" tipi sürüş konumu sağlıyor. Ön koltuktaki bacak mesafesi 24 mm, omuz mesafesi ise 52 mm artırıldı.

Gelişmiş işçilik kalitesi, yeni Mondeo'nun her yerinde kendini gösteriyor. Örneğin, "piyano siyah" iç tasarım öğelerinin dikkatle kullanılması genel tasarımı güçlendirirken ekstra çekicilik katıyor ve dokunulan bölgelerde belirgin bir his sağlıyor. Yumuşak dokulu malzemeler kabinin birçok yerinde kullanılarak iç bölümün kalitesi ve zarafeti vurgulanırken eşya bölmelerine konulan çeşitli eşyalardan kaynaklanan gıcırtı ve titreşimleri önlüyor. Titanium modellerinde, A sütunlarının aşağısına kadar uzanan yeni bir dokuma tavan kaplaması kullanılıyor.

İç ortam aydınlatmasındaki yeni gelişmeleri arasında orta konsolda amber rengi bir aydınlatma kullanılması da yer alıyor. Ek saydam aydınlatma da ön ayak boşluğu alanlarına yumuşak bir aydınlatma ekleyerek otomobile binerken ve inerken daha iyi görüş sağlıyor.

Yeni tasarlanan koltuklar arasında için 8 yönde elektrikli olarak ayarlanabilen spor sürücü koltuğu da var. Bu koltukta ileri/geri kaymalar, koltuk yüksekliği, minder açısı ve arkalık açısı elektrikli olarak ayrı ayrı ayarlanabiliyor. 8 yönde elektrikli ayarlı ön koltuklar Ghia X modelinde standart.

Ghia X modelinde 8 yönde elektrikli ayarlı sürücü koltuğu hafıza fonksiyonuyla birlikte geliyor. Hafıza düğmeleri dört adede kadar farklı ayarın saklanabilmesine ve uygulanabilmesine ya da otomobilin herhangi bir uzaktan kumanda anahtarının kullanımıyla "son kullanılan" konuma getirmeye olanak tanıyor.

Hafıza işlevi ayrıca her iki yan aynayı da kapsıyor. Her bir kaydedilmiş koltuk konumu uygulanırken, yan aynalar da ayarlandıkları konuma dönüyor. Koltuk ve ayna konumları sadece araç dururken hafıza ayarına getirilebilecek şekilde programlandı.

Ayrıca, iç konforu arttıran ve buğu gidermeyi kolaylaştıran ek B sütunu havalandırma çıkışları, ilk kez yeni Mondeo Titanium modellerinde sunuluyor..

İç ortamı en iyi şekilde kontrol edebilmek için Çift Bölgeli Otomatik İklim Kontrollü Dijital Klima (DEATC) bütün yeni Mondeo modellerinde standart olarak sunuluyor. DEATC sistemi sürücü ve öndeki yolcu için ayrı sıcaklık kontrollerine sahip.

Orta konsolun arka bölümünde yer alan 12 voltluk bir elektrik prizi arkadaki yolcuların hareket halindeyken elektrikli cihazları kullanmasına ya da şarj etmesine olanak tanıyor.

Yeni Mondeo'nun Çok Yönlülüğü

Yeni Mondeo'nun üç gövde tipinde de ikinci koltuk sırasında 60/40 bölünmüş minder ve arkalık bulunuyor, koltuk arkalıkları öne katlanarak daha büyük eşyaların taşınabilmesine olanak tanıyor.

Arka koltuklar yatırıldığında station wagon ve beş kapılı modeller sırasıyla 1745 litre ve 1460 litrelik geniş taşıma kapasitesi sunuyor. Dört kapılı modelin kapalı bagaj alanında 535 litre kapasite bulunuyor. Tüm gövde tiplerinin bagajında eşya sabitleme noktaları ve çengelleri sunuluyor.

Büyük yan gözler ön kapılar boyunca uzanıyor ve 1.5 litrelik bir şişeyi rahatlıkla alabiliyor. Torpido gözü metal içecek kutularını rahatlıkla taşıyabilecek şekilde yaklaşık yüzde 10 büyütüldü. Taşınabilir cihazlar için "aux in" prizi de torpido gözünde rahat bir yerde bulunuyor.

Derin orta kol dayama yeri ve direksiyon simidinin yanındaki alan da sürücünün kolayca ulaşabileceği bir şekilde küçük eşyalar için ek eşya bölmeleri sağlıyor.

Sürücüye Yardımcı Yeni Teknolojiler

Yeni Nesil Ford İnsan Otomobil Arabirimi

Yeni Mondeo'da standart olarak Ford'un gelişmiş İnsan Otomobil Arabirimi (HMI) sisteminin yeni nesli bulunuyor. Modele ve seçilen teknik özelliklere bağlı olarak üç HMI düzeyi sunuluyor.

Yeni HMI sistemi araç etkileşimini ve sistem kontrolünü daha yüksek bir düzeye çıkarıyor. Sistem üç ana bileşenden oluşuyor:

Oynar Düğmeler: İki oynar düğme direksiyon simidinde rahatça görülebilecek şekilde yer alıyor. Sağdaki düğme herkesin bildiği bir hiyerarşik yapı içinde geometrik işaretler kullanıyor: yukarı, aşağı, sola ve sağa. Yapılan her seçim, oynar düğmenin ortasındaki "OK" tuşuna basarak onaylanıyor. Soldaki oynar düğme yukarı ve aşağı hareket ederek müzik sistemi kullanımı sırasında ses düzeyini ve arama fonksiyonlarını kontrol ediyor.

Multimedya Birimi: Aşağıya akıcı bir şekilde birleşen orta konsola entegre yeni renkli ve yapılandırılabilir bir multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran yolcuların radyo, cep telefonu, CD değiştirici ve ek cihaz girişine takılan müzik cihazlarını kullanabilmesine olanak tanıyor.

Gösterge Paneli Ekranı: Bütün yeni Mondeo modellerinde seriye ve özelliklere bağlı olarak üç HMI düzeyinden biri sunuluyor. Gösterge panelinin ortasında yer alan HMI ekranı sürücünün görüş alanı içinde kısa ve anlaşılır bilgiler sağlıyor. Standart gösterge tablolarında negatif tek renkli ve kırmızı aydınlatmalı ekran kullanılırken, üst modellerde bütünüyle renkli yeni 15 cm'lik Ford Convers+ gösterge tablosu ekranı  sunuluyor. 

Yeni Ford Convers+ sistemi, “modern tekno” Titanium serilerinde standart olarak yer alıyor. Özel olarak tasarlanmış hız göstergesiyle devir göstergesinin arasında yer alan 15 cm'lik renkli ekrandan oluşuyor. Standart gösterge tablolarındakiyle aynı bilgi fonksiyonlarına ek olarak sürücüye ek giriş ve telefon kontrolü gibi multimedya ve müzik sistemi fonksiyonlarının görsel olarak kontrol edilmesi olanağını tanıyor.

Kullanımı basit ve tahmin edilebilir olan Ford'un yeni HMI sisteminin bütün düzeyleri sıkı, net ve mantıklı kurallara uygun olarak çalışıyor. Sürücünün aracın özelikleri, konfor ve eğlence sistemleriyle etkileşimini en iyi duruma getirmek için ergonomik gelişmelerden yararlanıyor.

Müzik ve İletişim Sistemleri

Yeni Mondeo'da serilere göre iki farkı radyo/CD çalar sunuluyor. Sony müzik sistemi MP3 uyumuna ve 40 radyo hafızasına sahip. Radyo kanalı hafıza düğmelerinin sayısı da altıdan on ikiye çıktı ve bu düğmeler artık telefonu kullanırken arama özelliği de sunuyor.

Bütün yeni Mondeo modellerinde torpido gözünde, taşınabilir müzik ve MP3 cihazlarının kolayca bağlanabilmesi için 3.5 mm'lik "aux in" girişi bulunuyor.

Sunulacak HMI, müzik sistemi ve iletişim sistemlerinin bütün ayrıntıları piyasaya sunuluş tarihine yakın açıklanacak.

Yeni Anahtarsız Giriş ve Anahtarsız Çalıştırma

Mondeo müşterilerine ilk kez sunulan iki önemli yeni teknik özellik anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma fonksiyonları.

Anahtarsız giriş özelliği seçildiğinde, otomobili açmak için geleneksel bir mekanik anahtara gerek kalmıyor. Bunun yerine, otomobil üç dış anteni kullanarak otomobil gövdesinin etrafındaki küçük bir alanda doğru anahtarın varlığını algılıyor. Anahtara sahip kişinin kabine girmek için sadece kapı kolunu çekmesi ya da bagaja ulaşmak için bagaj kapağı kolunu tutması yeterli oluyor.

Ghia X modellerinde anahtarsız çalıştırma standart olarak yer alıyor. Sürücü doğru anahtar üzerinde bir şekilde otomobile bindiğinde üç iç anten bu anahtarın varlığını algılıyor. Sonra, sürücü düz şanzımanlı modellerde debriyaja, otomatik şanzımanlı modellerde de fren pedalına basarak Ford Power marş düğmesiyle motoru çalıştırıyor. Bu şekilde çocukların istemeden motoru çalıştırması riski azaltılmış oluyor.

Yeni Ford Easyfuel Sistemiyle Kapaksız Yakıt Doldurma

Yeni Mondeo, şirketin ödül kazanan Easyfuel sistemini içeren ilk seri üretim modeli.

Bu sistem, benzin ve motorin pompalarının farklı uçlarına göre özel olarak tasarlanan yakıt doldurma ağzı sayesinde yakıt istasyonunda araca yanlış yakıt doldurulmasını önlüyor. Ford bu sistemi sadece otomobilin yakıt tipine karşılık gelen yakıt pompası ucu, yakıt doldurma ağzına girebilecek şekilde geliştirdi.

İk kez 2005 Frankfurt Otomobil Fuarında kavramsal teknoloji olarak sergilenen Ford Easyfuel sistemi İngiltere'deki Autocar Dergisi 2005 Ödüllerinde "Yılın Yeni Fikri" ödülüne layık görüldü.

Yokuş Kalkış Desteği

Ford'un Yokuş Kalkış Desteği (HLA) sistemi opsiyonel olarak sunuluyor. Otomobil dururken fren sistemi kullanılarak HLA devreye sokulup otomobilin kayması önleniyor. HLA, fren sistemindeki basıncı koruyarak, sürücünün ayağını fren pedalından gaz pedalına hareket ettirmesi sırasında iki buçuk saniyelik bir gecikme sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford Precision Drive: Yeni Mondeo Sürüş Kalitesi

Ford Mondeo 1993'te ilk nesil modelin piyasaya sunulmasından beri sürüş özellikleriyle takdir edildi. Yeni Mondeo, modelin bu alandaki ününü daha da arttıracak ve daha başlangıçtan itibaren üstün sürüş dinamikleri temel bir özellik olacak şekilde geliştirildi. Buna bağlı olarak, yeni Mondeo sportif sürüş özelliklerini konforlu bir sürüş ve düşük gürültü, titreşim ve sertlik düzeyiyle birleştiriyor,  benzersiz direksiyon, kullanım ve sürüş özellikleriyle üstün bir sürüş kalitesi sunuyor.

Yeni Mondeo'nun sürüş kalitesi özellikleri, Ford'un liderlik özelliklerini müşterilerin zihinlerinde güçlendirmek için Ford Precision Drive adıyla sunulacak.

Ford'un sürüş özellikleri alanında koruması gereken güçlü bir mirası bulunduğunun farkında olan Mondeo geliştirme ekibi, otomobilin süspansiyon ve direksiyon sistemine büyük özen gösterdi. Yapılan önemli değişiklikler arasında şunlar yer alıyor:

Daha geniş dingiller

Geliştirilen ön süspansiyon tasarımı

Yeni arka süspansiyon tasarımı

Yalıtılmış arka alt çerçeve

Geliştirilen direksiyon sistemi

Geliştirilmiş Süspansiyon Sistemi

Ford, Yeni Mondeo’daki ön süspansiyon için, yine hassaslığı ve az yer kaplaması nedeniyle güvenilir MacPherson süspansiyonunu tercih etti. Süspansiyon alt çerçevesi son derece sert. Çerçevenin geniş ve yalıtıcı lastik montaj noktaları üzerinde oturması nedeniyle daha iyi sürüş konforu sağlıyor.

Sistem ayrıca Mondeo sürüş deneyimini zenginleştiren diğer avantajlara sahip. Bunlar arasında yalıtılmış alt çerçeveler, kontrol kolu hidrolik yuvaları ve S şeklinde yaylar ve ayrıca çift yollu süspansiyon kolu bağlantısı yer alıyor.

Yeni Mondeo arkada, kendini kanıtlamış çok kollu arka süspansiyonun, lastik kovanlara sahip yalıtılmış alt çerçeveli yeni bir versiyonunu kullanıyor. Ford

S-MAX'in "Kontrol Kollu" sisteminden tanınan bu süspansiyon, her bir tekerleği hassas bir şekilde kontrol etmek için dört bağlantı kullanıyor.

Azaltılan Gürültü, Titreşim ve Sertlik ve Daha İyi Ses Kalitesi

Yeni Mondeo, aracın içinde yüksek hızlarda bile kolay iletişime ve müzik sisteminin daha verimli bir şekilde kullanılmasına olanak tanıyan stressiz, sakin bir sürüş sağlıyor.

Uygulanan bütün mühendislik çalışmalarının toplam sonucu olarak kabindeki gürültü düzeyi önceki Mondeo'ya göre bütün frekans aralığında 3dB'den fazla azaltıldı.

Ford'un en gelişmiş teknolojiye sahip aerodinamik ve akustik rüzgar tünelinde ölçülen rüzgar gürültüsü düzeyi, bu sınıftaki araçlar içinde en düşük düzeyde. Motor, yol ve rüzgar gürültüsü açısından sağlanan düşük ses basıncı düzeyi ve kaynak uyumu, yeni Mondeo'nun içindeki kaliteli ortama katkıda bulunuyor.

Yeni Mondeo Motor ve Şanzımanları

Yeni Mondeo benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunuluyor.

Motorlar performansla ekonomiyi en iyi şekilde birleştirirken aynı zamanda düşük gürültü düzeyi ve mükemmel sürüş özellikleri sağlıyor.

2.0 litre Duratorq TDCi 140 PS dizel, 6 vitesli düz şanzıman ve Dizel Partikül Filtresiyle (DPF) sunuluyor.

1.6 litre Duratec Ti-VCT 110 PS ve 125 PS benzinli motorlar, 5 vitesli düz şanzımanla sunuluyor.

Yeni ve geliştirilmiş, spor seçenekli Durashift 6 ileri vitesli otomatik şanzıman 2.0L Duratorq TDCi 130 PS’lik dizel motor ile birlikte sunulacak.

Yeni Mondeo motor ve şanzıman ailesinin bütün ayrıntıları ve teknik özellikleri, hedeflenen performans bilgileriyle birlikte piyasaya sunuş tarihine yakın açıklanacak.

Yeni Mondeo Sürücü Destek ve Güvenlik Sistemleri

Yeni Mondeo'da otomobilin ultra sert gövde yapısını temel alan etkileyici, tavizsiz aktif ve pasif güvenlik teknolojileri sunuluyor.

Yeni Mondeo ayrıca sürücünün diz bölgesi için bir hava yastığı ve yatay olarak katlanan bir direksiyon kolonu içeriyor. Bütün bu özellikler, Ford'un takdir edilen Akıllı Koruma Sistemini (IPS) daha da güçlendirdi.

Aktif güvenlik sistemleri sürücünün güvenli kullanımına ve çarpışmadan kaçınmasına yardım ederken, pasif güvenlik sistemleri yolcuları koruyor, yaralanmaları azaltmaya ve yaralanmalardan kaçınmaya yardım ediyor.

Sürücüye yardım eden aşağıdaki aktif güvenlik özellikleri standart:

Standart, güçlendirilmiş Elektronik Denge Programı (ESP) sistemi

ABS fren ve Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD)

Standart Dörtlü Uyarı Sinyali Desteği ve gecikmeli sönen ön farlar

Son derece gelişmiş, ileri far sistemleri

Daha da fazla güvenlik için çeşitli yeni sürücü destek sistemleri opsiyonel donanım olarak seçilebiliyor (modele ve motor/şanzımana bağlı olarak):

Yol Uyarıcılı (FA) sesli ve görsel çarpışma uyarısına ve frenleme yoluyla çarpışma önlemeye sahip Adaptif Hız Kontrol Sistemi

Yokuş Kalkış Desteği (HLA)

Aşağıdaki pasif güvenlik özelikleri yeni Mondeo'da bütün modellerde standart:

Güçlendirilmiş Ford Akıllı Koruma Sistemi (IPS), dokuz hava yastığı; bunlara yeni sürücü diz hava yastığı ve tam boy yan hava perdeleri de dahil

Sert bir güvenlik kafesi sağlayan ultra sert gövde yapısı

Yatay olarak katlanan sürücü kolonuyla daha iyi sürücü koruması

Katlanabilen güvenli pedallar

Geliştirilmiş hava yastığı açılma hareketi

Öndeki yolcular için gergi sistemine sahip iyileştirilmiş emniyet kemeri sistemi

Gelişmiş koltuk tasarımı

Öndeki yolcular için gelişmiş boyun zedelenmesi koruma sistemi

ISOFIX ile yüksek düzeyde çocuk koruması

Başlangıçtan itibaren daha iyi yaya koruması hedefiyle tasarlandı

Gelişmiş Üretim Teknolojisi

Yeni Ford Mondeo, Avrupa'nın en esnek ve modern otomotiv üretim tesislerinden biri olan Ford’un Genk fabrikasında üretilecek. S-MAX ve yeni Galaxy modellerinin yanında yeni Mondeo'nun üç gövde tipinin de fabrikada üretilmeye başlanması, Ford'un Belçika Genk'teki üretim tesisine yapılan 715 milyon Euro'luk yatırım programının tamamlanması anlamına geliyor.

Yeni Mondeo'nun üretiminde kullanılan teknolojideki önemli bir gelişme lazer kaynağının kullanılması. Normalde, gövde yan paneli ve tavan paneli kaynaklanarak birleştiriliyor ve ek yeri geleneksel olarak bir plastik şeritle kaplanıyor. Lazer kaynağıyla tavan ve gövde yan paneli daha etkili ve herhangi bir ek yeri görünmeyecek şekilde birleştirilebiliyor ve yüksek kaliteli bir görünüm elde ediliyor.

Ford'da ilk kez kullanılan bu teknoloji, yeni Mondeo'nun çarpıcı tasarımının ve yüksek düzeydeki işçilik kalitesinin sağlanmasında önemli bir role sahip.

Ford Avrupa'nın Sürdürülebilirliğe Verdiği Önem

Yeni Mondeo başlangıçtan itibaren Ford'un Ürün Sürdürülebilirlik Endeksi (PSI) inisiyatifine uygun olarak geliştirildi. Bu sistem, hammadde üretiminden aracın üretimine ve ömrünün sonundaki işlemlere kadar ürünün bütün ömrünü göz önünde bulundurmayı içeriyor.

Bu sistemde ömrü boyunca küresel ısınmaya katkısı, ömrü boyunca hava kalitesine katkısı, sürdürülebilir malzemelerin kullanımı, sınırlandırılmış malzemeler (alerjiye karşı test edilen iç bölümler dahil), yoldan geçerken çıkardığı gürültü ve toplumsal ve ekonomik yönleri de göz önünde bulunduruluyor. Bunların içinde ayrıca yaya ve yolcu güvenliği, hareketlilik yeteneği ve kullanım maliyeti de var.

Ford, PSI'yi kullanarak bir araç neslinden diğerine geçişte sürekli gelişmeyi hedefleyebiliyor.

Sürdürülebilirlik Ford Motor Company'nin politikalarında önemli bir role sahip. Bir sürdürülebilirlik yönetimi sisteminin geliştirilmesi ve entegrasyonu, aracın ömrü boyunca daha iyi hava kalitesi ve yakıt verimliliği için çalışmayı, aracın kullanım ömrü tamamlandığında da yüksek oranda geri dönüşümü içeriyor.

Ford Motor Company toplumsal ve çevresel açıdan sorumlu üretim hedefine uygun bir şekilde hareket ediyor. 2000 yılından bu yana Genk dahil dünya çapındaki tesislerde enerji verimliliği yüzde 16'yı aşan oranda geliştirildi. Ford bunu her yıl yüzde 1 geliştirmeyi hedefliyor.

Bütün Algıları Değiştirecek Bir Otomobil

Yeni Ford Mondeo, Ford'un "Farkı Hissedin" felsefesinin en iyi örneği ve Ford'un büyük otomobil ailesi için ileriye doğru atılan önemli bir adım.

Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Joe Bakaj, "Yeni modelin, Ford Mondeo'nun Avrupa'daki genel algısını büyük oranda değiştirmesini istiyoruz" dedi. "Yeni Mondeo önceki modelin güçlü yönlerini geliştirdi ama artık daha heyecan verici tasarıma, daha fazla konfora, daha fazla teknolojiye ve daha iyi bir duruşa sahip. Bu araçla gurur duyuyoruz ve müşterilerimizin de gurur duyacağını biliyoruz".

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

İç mekanda şu andaki Mazda 6 ile çok benzerlik var. Selman Abimin dediği giib önden iyi ama arkadan  :nea:

taklitci zihniyet işte
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İç mekanda şu andaki Mazda 6 ile çok benzerlik var. Selman Abimin dediği giib önden iyi ama arkadan  :nea:

Nasıl yani."Önden Metin'e,arkadan G..tüme benziyor" mı demek istiyon. ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...