Jump to content

Yıkıldığım An!


efk_715
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracımı aldığımdan beri çekişinde bir zayıflık vardı.bugün itibari ile kdz.ereğli sanayisinde japoncu bir ustaya gösterdim.aracımın motoru yağ yakıyormuş.usta motor yapılacak dedi.aracı alırken motorunu mazdacı bi ustaya (güya usta.adamı boğsam yeridir) göstermiştim motorda sorun yok üflemiyor dedi.şimdi gösterdiğim usta ise genel japon kore arabalarına bakıyor.adam bana 700 ile 1000 tl arasında dedi.şimdi ben motorunu yaptıracam.sizce fiyat normalmi daha önce hiç motor yaptırmadım çünkü bilmiyorum sizce fiyat normalmidir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun aracınız kaç kmde acaba lantisler kolay kolay motor istemez daha dogrusu genel olarak japon araçlarının motorları dayanıklıdır.Hor kullanılmamışsa ustanın dogru tesbitte bulunduğundan eminmisiniz.Ustayım diye gezen çok adam var piyasada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınız kaç km de ?

yağ değişim aralığında ne kadar yağ eksiltiyor ?

gaz verildiğinde egsozdan mavi duman atıyormu ?

motorun üflemesi bişey ifade etmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun.

forumda baslıkları ıncelersenız usta sıkıntısının had safhada oldugunu göreceksin.

öyleki bana motoru komple ındırcez dagıtıcaz (1000-1500tl)  vs dedıklerı bır durumda gercegın aslında yag degısımı sırasında  egzos manıfolduna dokulen yagın oldugunu da yıne bır usta farketmisti.:)

acelecı davranmayıp bırkac ustaya daha göster, hatta yag yakması coook fazla degılse  (1500 km'de 1Lt den az) hiç dokundurma, çekişin azalmaması gerekir.aksine artması lazım bence yag yakarsa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya ne yapacağımı bilmiyorum.başka gösterecek usta yok.bakalım kafamda istanbula gelmek var istanbulda hallettirecem gibi.araba şu an yürüyor.düz yolda 2 vites 120 yi bile görüyorum :D.ama rampa yukarı vurduğumda 3 çıkmam gereken yeri 1 le çıkıyorum :kafa:.ilk lantisim değil bu.ama problemi çözmeden binmekde eski lantisime göre hiç sarmıyor. :D.bi de aracı lpg den benzine aldığımda 4000-5000 devir arası motordan şıkırtı sesi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

bu gün itibari ile arabamı sanayiye götürdüm :).ereğlide mercedesci ayhan usta var.o baktı arabanın avansı yüksekmiş düzeltti.birde lpg ci bi usta vardı gaz enjektörleri tıkalıydı.onları da değiştirdim bilgisayara bağlayıp gaz ayarı yaptılar.  motorunda bi problem yokmuş.motor altından yağ kaçırıyormuş sağolsun ayhan usta onuda halletti.arabanın performansı şu an çok iyi oldu.daha önce götsterdiğim ustaların ben usta kere...............  :sopa:

bayramdan önce egzoscuya da gidip kataltik konvertörü iptal edtirecem.dahada deli olacak :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak işte ne güzel ustasını buldun halloldu sorunlar fazla masrafa girmeden ...

Yalnız katalitik konvertörde bir problem yoksa iptal ettirme derim, yakalanırsa geçmez muayeneden sonra yenisini takmak masraflı olur...

Performansda çok hissedilir bir fark istiyorsan aracı hafifletmeye bak, stepneyi vs indir, hafif jantlar falanda taktırdınmı daha hissedilir olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kataltik konvertörü iptal ettirdim ve performans eksozu taktırdım.Çok güzel ses veriyor ama fazla onun için orj. eksozunu geri taktıracagım ama kataltik konvertörü söktürdüğünüz zaman kesinlikle bırakmayın yenileri çok pahalı eksozcular bu işinize yaramaz diyip almak isteye bilir bırakmayın kesinlikle söktürtügünüz zaman hissedilir şekilde aracın gaz yemesi değişecek aracımda performans sorunum yoktu ama şuan daha çabuk hızlanıyor sanki :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bundan önceki lantiste peder bey söktürmüş yetkili serviste boru kaynatmışlar.baya hissettirdi diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

egzos muayenesini yaptırınca sıkıntı olmuyormuş.arabayı gösterdiğim usta söyledi.katı kestirip boru kaynatacaklar araya.

aracın motor durumunu düzelttik ama bana debriyaj kaçırıyor gibi geliyor.lantisin orjinal debriyajını piyasada bulabilirmiyim?debriyajı da değiştiresim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer biniciysen bence orjinal al derim, yoksa piyasada mazda parçası satan yer çok var netten araştır birçok site var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...