Jump to content

Kullanılmış Lastik Takılır mı?


kurdalegon
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba

Benim 2009 model Mazda3 sedan touring aracım var. Aracımı satın aldığımda lastikleri Turanza ER30' du. Bir süre sonra ön lastiklerden biri balon yaptı ve ön lastikleri Turanza ER300 ile değiştirdim. Çıkan lastiklerden sağlam olanı da arkalara yedek olur diye sakladım. Daha sonra ER300 ön lastiklerden bir tanesi yine balon yaptı ve ben yine her iki ön lastiği ER300 ile değiştirdim, çıkanlardan sağlam olanı sakladım, arkalara dokunmadım. Şimdi arka lastiklere baktığımda artık çatlamaların başladığını gördüğüm için değiştirmek istiyorum ve sorumu soruyorum. Arkalara önceden çıkan ER30 ve ER300' ü takarsam sizce bir sorun olur mu? Her iki lastiğide yaklaşık aynı süre kullandım ve kilometre olarak daha kullanılabilir durumdalar.

Cevap veren herkese teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaşamış olduğunuz büyük talihsizlik. Ben bu güne kadar başıma böyle birşey gelmediği için 4 lastiği aynı anda değiştirdim. Yol tutuşu ve güvenliği açısından Lastiklerin marka model ve desen yapısının aynı olması taraftarıyım. Şimdi önler Er-300 Turanza ama arkalar biri Er-30 diğeri ER-300 Turanza olacak. Bence siz bir Er-300 Turanza daha alın, kalan Er-30 Lastiğide yedek lastik yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada balon yapan lastikler için garanti başvurunuz olmadımı. Ben bahsi geçen lastikleri çok uzun yıllar hem Megane II hemde Honda aracımda kullandım hiç ama hiç sıkıntı yaşamadım. Aynı şekilde 20 araçtan oluşan şirket araçlarımızda da kullandık aynı model lastikleri. Hiç ama bu şekilde balon yapma şikayeti ile karşılaşmadık. Er-300 lastikler yanakları çift katman kuvvetli lastiklerdir aslında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...