Jump to content

Bitmeyen Kartuş Sistemli Yazıcılar


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Kızım 1.sınıfa başlayıp, ödevleri de yoğun olarak başladı. Haliyle bir takım ödevlerinde, renkli yazıcıya ihtiyacım doğdu. Aslında elimde Hp 8250 Photosmart yazıcım var, lakin 6 adet renkli kartuştan oluşmakta. Mevcut orjinal kartuşları almaya kalktığın zaman, 220-240 TL arası para tutuyor. Dolum yaptırmak istedim, ama doldurulamadığını öğrendim. Muadil kartuş fiyatlarıda 120-130 TL arası fiyata geliyormuş.

Hal böyle olunca çok fonksiyonlu yazıcı arayışına girdim. Araştırırken öncelikle kartuş-toner maliyetini göz önünde bulundurdum. Fotokopi-Yazıcı-Tarayıcı ve Wirless özelliğine sahip cihazları araştırmaya başladım. İnternetten yazıcıları araştırırken bir web sayfası ile karşılaştım, bitmeyenkartuş diye. http://kolayurl.com/9f0

Bu siteyi kurcaladım, inceledim adamlara bayağı bayağı bir işletme kurup hizmet veriyorlar. Tesadüf dünde bir matbaada bu sistemin kullanıldığını gördüm. Onlara fikir danıştım acayip memnun olduklarını söylediler. Firma bayağı bayağı bayilikler vermiş :)

Bu sitede Canon Mx 435 ihtiyaçlarıma cevap veren bir cihaz gibi geldi bana.

http://kolayurl.com/9f1

Bu cihazı yada bu sistemi kullanan arkadaşlar varmı aramızda. Bilgilerini tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Teşekkürler iyi günler diliyorum herkese.

Cihaza bu sistemin takıldıktan sonra ilk kurulum ve çalıştırma videosu buda.

post-6837-141695291594_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu cihazı seçmemin sebepleri arasında wirless olması. İphone, ipad ile Canon İEPP uygulaması ile fotoğraf, döküman çıktısı çok kolay alınabiliyor.

Evde masa üstü ve laptop pc var. 1 Bilgisayara bağlı olmadan çıktı alma rahatlığı var.

Kaloriferli evlerde, bu tip mürekkep kartuşlu yazıcılarda, mürekkep kuruma sıkıntısı oluyor. Evde kapalı balkon ve ardiye şeklinde kullandığımız bir oda mevcut. Bu kısımlarda petekler ve kapıları kapalı durumda. Haliyle bu kısımların nem oranları da diğer odalara göre farklıdır.

Fotoğraf çekmeyi seven birisiyim. Çektiğim fotoğraflardan bazılarını da artık çıktılarını almak istiyorum. O yüzden böyle bir sistem ve cihazın üzerinde yoğunlaştım. Bilenler kullananlar var ise bir fikir almak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi olacak hastanın doktoru ayağına gelirmiş. :)

Bu bitmeyen kartuş sistemde öncelikli olarak Canon önerdiler bana. Hp zaten bildiğim ve kullandığım bir marka.

Bu sistem kullanışlımıdır, astarı yüzünden pahalıya gelirmi gelmezmi, riski elbet vardır.

Bilmem kaç çekimden sonra görüntüleme ....vs dolu hatası veriyormuş. Bu problem 40 TL gibi bir rakama hallediliyormuş. Sonra yine yoluna devam edebiliyormuşsun.

Bu güne kadar fotoğraf basımını maliyetten dolayı kullanamıyordum. Ama bu sistem kullanışlı ise aktif olarak fotoğraf çıktısı almak istiyorum.

Aklıma öncelikli gelen sorular bunlar Oğuzhan'cım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan anlatmış bana bir şey kalmamış :)

Paylaşım için teşekkürler Oğuzhan.

Bir de LaserJet yazıcıları düşünebilirsin İlhan. Mürekkep püskürtmeli yazıcıların kartuşları yazıcı parasına denk geliyor hemen hemen. Laserjet yazıcılarda tonerler çok daha pahalıdır ama çıktı alabileceğin sayfa kat kat fazladır. Kuruma vs bu tür dezavantajları yoktur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok fonksiyonlu yazıcıyı ihtiyacımı hallettim. Dün Canon Mx-435 aldım bitmeyenkartuş sistemli.

Bitmeyen Kartuş sisteminin kurulumu oldukça basitti, yukarıdaki videoda bütün detayları paylaşmışlar zaten. Birde kolinin içinden kullanım klavuzu çıktı. Cihazın kurlumu çok basit ve çok hızlıydı. İçinden çıkan Canon yazılım programı oldukça kullanışlı ve basit. Wireless bağlantısını yaptıktan sonra, itunes'tan iphone uygulaması indirdim. İphone'dan çıktı almayıda test ettim. Cihazdan yapmış olduğum taramayı, iphone alabiliyorum.

Renkli ve renksiz çıktılar aldım fotokopi kağıdına, oldukça başarılı. Bakalım bu tip işler biraz şans kısmet işi, bunu zaman gösterecek. Oğuzhan ve Savaş teşekkür ediyorum ilgi ve alakanıza.

post-6837-141695291657_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan ilhan abi inşallah memnun kalırsın

Teşekkürler Barış kardeşim. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri paylaşırım yine. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada fotoğraf kağıdına 10x15 ebatlı olarak baskı aldım. Sonuç çok güzel, kaldıki cep telefonu ile çekilmiş bir fotoğraftı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Bu güne kadar 150'ye yakın 10*15 ebatlarda fotoğraf çıktısı almışımdır.  Bayağı bir süre önce içindeki mevcut kartuşlar bitip, yedek tanklardan mürekkepleri çekmeye başladı. Aynı şekilde renkli A4 çıktısı da bayağı bir aldım. Kızımın hafta içinde ve hafta sonunda yayınlanan ödev çıktılarını buradan alıyorum.

Kablosuz oluşu çok büyük rahatlık. İphone'dan, android tabletten, laptoptan vs. heryerden çıktı gönderebiliyorsun.

Fax haricindeki bütün özelliklerini şu ana kadar kullandım. Her hangi bir sıkıntı yada problemle karşılaşmadım.

HP Premium Plus fotoğraf kağıdı kullanıyordum 280 Gramlık. Bayağı bir yıl önce indirimdeyken 100'lü paketlerden 3 tane almıştım. Dün stoğu bitirdim...İnternetten araştırdım ki artık 280 gramlık gözükmüyor. 250 Gramlık fotoğraf kağıtları var artık. Dün bitmeyenkartuş.com'dan aşağıdaki ürünü sipariş verdim 9,90.- TL kargo dahil. Daha öncesinde hiç kullanmadım, denemek için sipariş verdim.

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/50-adet-10x15-cm-Fotograf-Kagidi-Fotografcilara-Ozel,PR-6.html

Fotoğraf kağıtlarında seçimlerin nasıl yapılması ile ilgili Hp firması bir tablo yapmış onu paylaşıyorum.

post-6837-141695292502_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar selam,

Bu satın almış olduğum cihazı halen kullanıyorum. Bu süreçte bir kere servis hizmeti aldım. Oda beklenen olması gereken bakım hizmeti. 50 lira. Şu an çok net hatırlamadığım silindir, kafa vs temizliği şeklinde.

Bu gün yine mürekkep siparişi verdim biraz önce. Aldığım renkli çıktılarla sistem herhalde 2-3 defa amorti etmiştir kendini. Malum fotoğraf işiylede uğraştığım için fotoğraf kağıdına baskıda alıyorum. Kızın ödevleri, arkadaşları filan geliyor bize bir dünya baskı alıyorlar. Öyle böyle bir dünya çıktımız oluyor. İyi ki almışım diyorum her seferinde. 

Yani şu an cihaz bozulsa ve tamir olmayacak bile olsa üzülmem. Gider yeni cihaz alır bu sisteme devam ederim. Bu arada kullandığım Canon Mx435 cihazdan çok memnunum. Wifi özelliği ile akıllı telefonlarda ki Canon Print uygulaması aracılığı ile çıktı alabiliyorum. Aynı şekilde kablosuz pc bağlantısı ile çıktılar alabiliyorum.  Cihaz ve bu sistem tavsiye olunur arkadaşlar. 

Sizlerle paylaşmak istedim. Belki ihtiyacı olup düşünen birilerine yardımcı olmuş olurum.

 

nmGG6l.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son HP renkli yazıcım için 3 renk sıvı bulunduran kartuş almıştım  tek kartuşa  150TL gibi para ödemiştim, hala daha aklımdadır. Diğer kartuşu yeniden doldura doldura ömrü bitmişti o yüzden yeni ve orj almıştım. İşin aslı HP'nin kartuş satarak para kazanmayı hedeflemesi; o kartuşu aldıktan sonra bu gerçeği fark ettim ve bir daha kesinlikle HP yazıcı veya kartuşu almamaya, kullanmamaya karar verdim nitekim artık kullanmıyorum. Şu anda işim gereği 1 dot-matrix 1 de lazer yazıcı kullanıorum ve ikisi de HP değil. İş için kullandığım için her 2'si de ağ bağlantı özellikli yani çıktıları bilgisayardan veriyorum ağ üzerinden başka bir odada bulunan yazıcılardan çıktı alıyorum son derece kullanışlı, ayrıca dot-matrix yazıcıları hemen her yerde 9 uçludur, baskısında pikseller kolaylıkla seçilir, benimki 24pin o sayede çok net baskı veriyor. İlerde hedefim 3B yazıcı satın almak .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün sipariş veridim, bu sabah elime ulaştı.Bu güne kadar printer, mürekkep, fotoğraf kağıdı alımlarım oldu. Hiç bir gecikme, yanlış ürün vs durumu hiç yaşamadım. Sipariş verdikten sonra, yükleme, teslimat anına kadar bilgilendirme yapılıyor. Bu konuda bayağı bir profesyoneller...

6qlWW9.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...