Jump to content

Mazda 3 Dizel Mazda Sorunsuzluğunu Yakalıyor mu?


Guest premirek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yaklaşık 1 yıldır dizel mazda 3 kullanıyorum. Aracı sorunsuzluğu, tasarımı ve motor kalitesi nedeniyle aldım. Aracım 30000 km e geldi. Aracı narin bir şekilde ve severek kullanıyorum. Aracımdan da memnunum.

Fakat aracımda 1 yıl süresince bazı sorunlarla karşılaştım.

1. Debriyaj pedalı arıza yaptı ve garantiden değişti.( Aynı sorun arabayı beraber aldığımız arkadaşımda da oldu)

2. Baskı balata arızalandı(bu nedenle yolda kaldım ve 10 gün kadar araçsız kaldım.) Bu sorun forumda birkaç araçta daha oldu.

3. Gösterge panelinden ve C sütunlarında ses problemi servis tarafından çözüldü.

4. Forumda birkaç arkadaşta da olan arka sağdan ses sorunu servis tarafından çözülemedi.

5. Aracımda bazen marşa bastığımda çalışmama oluyor.

6. Yol bilgisayarı ekranında özellikte sıcakta solma oluyor.

7. Dikiz aynasından gelen acayip rahatsız edici cızırtı( Servis yapılamayacağını belirtti)

Bunlar dışında bir de

1. Yol sesi(sınıfına göre belirgin fazla)(Japon aracı diye böyle mi olmalı, Kore liler yapıyor artık sessiz araba--yeni İ30)

2. Donanım eksiklikleri

3. Direksiyonun sınıfında ki(elektrohidrolik) diğer araçlara göre belirgin sert oluşu

4. Motordan gelen garip sesler( İlk dizelim değil, ailemde 4 farklı dizel araç daha var(insignia, passat, megane, auris onlarda böyle abuk sesler yok)

5. Yol bilgisayarının hep yanlış göstermesi

6. Yetersiz ses sistemi

7. Torpidoyu biri yolcu koltuğunda otururken açmak tam bir işkence

8. Sert ve sesli süspansiyonları

9. Çok çok kötü yedek parça ağı( Bekle ki perşembe gelsin)

Araçla ilgili yetersizlikler.

Bunlar aklıma gelenler. Şimdi forumda bazı fanatik arkadaşlar , araç bu, kul yapımı sorun yapar felan diye yorum yapacak. Diğer markalar sorunsuz mu? felan diyecek.Bu benim 6. arabam. Diğer üçü opel, biri nissan primera, diğeride fiat uno(öğrencilik arabam). Diğer araçlarımda (uno hariç) hiç yolda kalmadım. Opellerde de bir dolu kronik sorun vardı. Zaten astra ve corsa mı satış sebebim usandığım sorunlarıydı. Ama nissan sattığıma pişman olduğum tek araba. Sorunsuzluk ve servis kalitesi çok iyiydi.

Araçla ilgili olmasa da sonuçta Mazda markasıyla ilgili en ağır sorun, bence yetersiz ve kalitesiz servis ve satış ağı. Bazı arkadaşların servislerde yaşadığı ağır sorunlar forumda paylaşıldı. Forumda bu konu spesifik olarak servislere yansıtılıyor. ( işte şu servis iyi, bu kötü vb.) Fakat onları denetlemesi ve belirli kalite politikaları geliştirmesi gereken Mazda Türkiye nin bu durumda ki payı yadsınıyor.

Yazdıklarımın eleştiri olarak değil de bir bakış açısı olarak yorumlanmasını ve savunucu değilde akılcı yorumlar yapılmasını umuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda kesinlikle sorunsuzluğunu yakalayamıyor belki bizim Türkiye yollarınında etkisi vardır buna  ancak diğer markalara göre yorumlarsak bence onlara göre sorunsuz bir araç dediğin gibi parça sıkıntısı haricinde....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yukarıda yazdıklarınızın tamamının, konu başlığı olan mazda'nın "sorunsuz" sıfatıyla ne alakası var? tamam kabul ediyorum, baskı balata problemi yaşamışsınızdır, 10 gün araçsız kalmışsınızdır ama 2 maddede yazabileceğiniz, başlıkla ilgili şeyleri, sorunsuzlukla ilgisi olmayan konuları da yazarak 9 maddeye çıkarmışsınız. haksızlık ediyorsunuz biraz.

bir de fanatik arkadaşlar demişsiniz, 2012 yılı binek otomobil satış rakamları konusuna bakarsanız, herkesin eleştirisini görürsünüz, şimdi bunları yazdığım için mazda fanatiği mi olmuşum size göre?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan Bey fikirler değişebilir. Arada yaklaşık 20000 km var ve 1 kez de berbat bİr şekilde yolda kalma ve defalarca servisle görüştüğüm halde düzelmeyen cızırtılar. Benim anlatmaya ve tartışmaya çalıştığım şey mazda sorunsuzluğu değil, mazda 3 dizel sorunsuzluğu. Zaten aracımdan memnun olduğumu iletimin başında belirttim. Memnunum diye zamanla çıkan ve (daha erken km lerde)sorunlarını göz erdı mı edeyim. Doğru aracın yol sesi gittikçe arttı. İlk aldığımda böyle değildi. Mesela yakıtı da 4.7 lere düştü.(iyi gelişme olarak) Bu da ilk aldığımda böyle değildi. Motordaki uvvv uvvv diye rahatsız edici ses yoktu. forumda dizel kullanıcılarda ki ses var. Direksiyonu sert, yanılmışım. Önceki arabam astra H dı, ona göre yumşak gelmişti. (İlk aldığımda). Ayrıca Adana Mıçı servisten memnunum(hala) ama bir arkadaşımızın Konya serviste başına gelenleri hepimiz okuduk. Orası Çin Mazda servisi mi? Neden denetlenmiyor. Adam mağdur olmak zorunda mı dağıtıcı değişmiş, yapılanma var vs diye. Anladığım kadarıyla aracınızda Mazda 3 dizel değil. Nasıl uzun dönem kullanmadan yorum yapıyorsunuz.  Ayrıca memnun olduğum noktalarını yazsam en az 4 katı fazla madde oluşur. Nasıl 20000 de bir araba da vites geçmemesi yüzünden yolda kalmak sorunsuzlukla alakasız olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla aracınızda Mazda 3 dizel değil. Nasıl uzun dönem kullanmadan yorum yapıyorsunuz.

Oğuzhanın bir önceki aracı Mazda 3'tü daha 4-5 ay önce satmak zorunda kaldı. Ve yine tercihi Mazda oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"2011 Mazda3 Dizel Baskı Balata Sorunu" konu başlığının altında sizinde sorunlarınıza ait mesajlar bulunmakta. Bir mesajınızda "Marka sempatizanlığı bence gereksiz. Saygı duymanızı  bekliyorum" yazmıştınız. Tabi konuyu uzatmamak için ben özet geçiyorum mesajları. Bunun üzerine bende birşeyler yazdım vs..Son olarak alttaki cümleyi kullanmıştım.

Herkesin beklentileri, bakış açıları, düşünceleri farklıdır. Asıl buna saygı duymak lazım değilmi ?

Sizde bu mesajın üzerine aşağıdaki mesajı yazmıştınız

Okuduğunu anlayamamak ve konuları birleştirememek de bir sorun İlhan Bey.

Sizin bu cevabınıza karşılık benim yanıtım ise.

O zaman size çok geçmiş olsun Kerim bey. Umarım tez zamanda her şey yoluna girer...

Bu şekilde olmuştu

Marka sempatizanlığı ile ifade etmek istediğimi de mesajlarınızla gösterdiniz. Hemen bir aşırı savunuculuk, diğerini kötüleme, ötekileştirme vb. Mazda  benim değil, sizin de değil Japonların. Biz tüketiciyiz. Şahsen ben kaliteli ve güvenli hizmet isterim. Burası bilgi yarıştırma yeride değil ki: Şunu biliyor musun? Bunu araştırdın mı? vb gibi komik sorular soruyosunuz.Neyse konuyu uzatmayalım. Başınıza benzer bir sorun gelirse ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Benim bu konuya yazdığım

Bu konuda kesinlikle haklısınız !! "Burası bilgi yarıştırma yeri değil", bilgi paylaşma yeri. Biz de bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaştık. O kadar çok arkadaş, burada paylaşılan bilgilerle, sorunlarını çözüyor ki....1 Yıldan fazladır üyeyim, forumda hiç bilgi yarışması yapıldığı hissine kapılmadım... Bu kişinin foruma bakış açısıyla ilgili birazcık bence. Ama emin olun bu forumda öyle bir ortam yok.

Sorduğum soruların size komik gelmesi, espritüel bir yapıya sahip olsanız gerek.

Aynı soruna sahibim diyorum, artık daha ne diyeyim ki...Şehir dışında çalışmam, kızımın okulu dersleri vs. fırsat bulup servise gidemedim bir türlü..Gittiğiğimde sonuçları paylaşacağım.

Size bu konuda cevabım,

Bu konuda kesinlikle haklısınız !! "Burası bilgi yarıştırma yeri değil", bilgi paylaşma yeri. Biz de bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaştık. O kadar çok arkadaş, burada paylaşılan bilgilerle, sorunlarını çözüyor ki....1 Yıldan fazladır üyeyim, forumda hiç bilgi yarışması yapıldığı hissine kapılmadım... Bu kişinin foruma bakış açısıyla ilgili birazcık bence. Ama emin olun bu forumda öyle bir ortam yok.

Şimdi tüm bunları niye hatırlatma gereği duydum. Yazılan bir takım şeyler unutuluyor sanırım. Sırasıyla anlatmaya çalışayım.

Bilgilerimizi, tecrübelerimizi paylaşıyoruz, Mazda fanatiği, sempatizanı, Mazda Tr.savunucusu ilan edildik.

"Başınıza benzer bir sorun gelirse ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız." demiştiniz. Bunun öncesinde aynı sorun benim aracımda da var demiştim aslında ama gözünüzden kaçmış olsa gerek.

Bizlerin, bilgilerini tecrübelerini paylaşmamızdan dolayı, siz forum için "Burası bilgi yarıştırma yeride değil ki" şeklinde bir cevap vermiştiniz.

Başımızdan gelen aynı durumu söylüyoruz olmuyor, tecrübelerimizi, deneyimlerimizi, bilgilerimizi anlatıyoruz olmuyor. Baskı balata konusunda, yine bir mesajımda herkesin bakış açısı farklıdır dedim, o yüzden bu görüş ayrılığı, yanıt vermediniz.

Şimdi bu konuda "Yazdıklarımın eleştiri olarak değil de bir bakış açısı olarak yorumlanmasını ve savunucu değilde akılcı yorumlar yapılmasını umuyorum."demişsiniz.

İnsanların elbetteki fikirleri değişir, asıl değişmez ise sorun olur. Ben Mazda Tr ile ilgili hep demişimdir, enkaz devir aldılar, işleri kolay değil vs...diye. Ama 14 ayda benimde sabrım tükenmeye başladı. 2012 yılı binek otomobil satış rakamları konusunda birilerin kuyruğuna basılması gerektiği konusunda fikir beyan ettim bende.

Bilgileri, tecrübeleri yazdık olmadı. Dedim insanların bakış açıları farklıdır dedim olmadı. Açıkcası şimdi bakış açılarımı yazmaya çekiniyorum!! Çünkü yazılarınızdan anlaşıldığı kadarıyla fevrileşiyorsunuz, yukarıdaki diğer konudaki cevaplarınızdan anlaşıldığı gibi.

Baskı balata konusunda, yazdıklarınıza saygı gösterilmesini istiyordunuz !!

Şimdi bu konuda da, insanları yönlendirerek sizin istekleriniz doğrultusunda cevap vermemizi bekliyorsunuz. Sürekli yazdığınız yazılarda bir beklenti içindesiniz. Bu beklenti sizin fikir, görüş ve tarzınızda olmasını bekliyorsunuz sanırım.

Lakin burası bir forum, herkes hür iradesiyle fikir ve görüşlerini paylaşır. Medeni insanlar bir konuyu, medeni bir şekilde konuşarak, seviyeli şekilde tartışarak, çözüme kavuşturmaya çalışırlar.

Bir soru sorup, şu, şu, şu türden verilen cevaplar istemiyorum. Şu, şu, şu tür cevaplar kabul edilmektedir gibi bir şey bu..

Arkadaşlar kusuruma bakmayın, konuyu uzatıp biraz dağıttım ama bunları yazmak zorundaydım. Ben takıldığım şeyleri paylaşıyorum. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek zorunda hissediyorum her zaman kendimi.

Daha çok uzatmadan,

Kerim bey, umarım yaşamış olduğunuz sorunlar, problemler en kısa sürede son bulur.

Allah gönlünüze göre versin. Esenlikler dilerim.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı şeyleri sorun olarak yorumlamamalıyız. En azından ne aldığımızı ve nedenleri ile sorgulamadan. Mazda 3'ünüzü direksiyonu sert diye eleştirmişsiniz. Mazda 3 sınıfında en sportif ayarlı otomobillerden biridir. Sadece şasi ve süspansiyon olarak değil, direksiyon ayarları olarak da. Bir direksiyonu hidrolik veya elektrik takviye ile ne kadar çok desteklerseniz, direksiyon o kadar yumuşak olur ve şehir içi, otoparklarda sizi rahat ettirir. Ancak aynı oranda da hissiyatını kaybeder, sanki tekerleklerden bağımsızmış gibi hissedilir. Takviyesi az ve daha sert direksiyonlar profesyonel sürücülerin tercihidir. Çünkü yüksek süratte, virajlarda, performanslı kullanımda veya kritik kaçınma manevralarında size tekerleklerin ve aracın durumu ile ilgili daha iyi bilgilendirme yapar. Ve hatta bu sebeple yarış pilotları hiç takviye istemezler.

Şimdi piyasada konfor isteyen sürücüler için çok yumuşak direksiyon ve süspansiyon dizayn eden, yumuşacık koltuklar kullanan üreticiler var. Özellikle de Fransızlar ve Almanların bazı modelleri. Bunun eleştirilecek yönü yok, bu tercih meselesi hata ya da sorun değil.

Aynı şekilde, piyasada daha sert koltuklar, direksiyon ve süspansiyon dizayn eden üreticiler var. Bu da bir hata değil, tercih meselesi.

Ancak prefesyonel test kuruluşlarının ve sürücülerinin yumuşak direksiyon ve süspansiyona sahip araçların güvenlik seviyesinin daha düşük olacağına vurgu yaptığını da belirtelim. Hakeza yumuşak koltuk dizaynının da, uzun yolculuklarda sürücüyü daha çok yorduğu ve dikkatinin dağılmasına sebep olduğu bir gerçektir.

Yani demem o ki, üreticinin teknik tercihleri bize uymayabilir ama bunları bir hata olarak değerlendirmek zordur.

Oğuzhan Bey fikirler değişebilir. Arada yaklaşık 20000 km var ve 1 kez de berbat bİr şekilde yolda kalma ve defalarca servisle görüştüğüm halde düzelmeyen cızırtılar. Benim anlatmaya ve tartışmaya çalıştığım şey mazda sorunsuzluğu değil, mazda 3 dizel sorunsuzluğu. Zaten aracımdan memnun olduğumu iletimin başında belirttim. Memnunum diye zamanla çıkan ve (daha erken km lerde)sorunlarını göz erdı mı edeyim. Doğru aracın yol sesi gittikçe arttı. İlk aldığımda böyle değildi. Mesela yakıtı da 4.7 lere düştü.(iyi gelişme olarak) Bu da ilk aldığımda böyle değildi. Motordaki uvvv uvvv diye rahatsız edici ses yoktu. forumda dizel kullanıcılarda ki ses var. Direksiyonu sert, yanılmışım. Önceki arabam astra H dı, ona göre yumşak gelmişti. (İlk aldığımda). Ayrıca Adana Mıçı servisten memnunum(hala) ama bir arkadaşımızın Konya serviste başına gelenleri hepimiz okuduk. Orası Çin Mazda servisi mi? Neden denetlenmiyor. Adam mağdur olmak zorunda mı dağıtıcı değişmiş, yapılanma var vs diye. Anladığım kadarıyla aracınızda Mazda 3 dizel değil. Nasıl uzun dönem kullanmadan yorum yapıyorsunuz.  Ayrıca memnun olduğum noktalarını yazsam en az 4 katı fazla madde oluşur. Nasıl 20000 de bir araba da vites geçmemesi yüzünden yolda kalmak sorunsuzlukla alakasız olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, mtutun kardeşimizle aynı fikirdeyim. Sert süspansiyon ve orta sertlikte direksiyon ile öylesine bütünleşiyorum ki bu bana büyük keyif veriyor...

Ses sisteminin yetersizliği konusunda premirek kardeşimizle aynı fikirde değilim; bence çok güçlü ve bir o kadarda temiz ses sistemi var. Hatta fason BOSE hoparlörler kullanıldığından bile şüphelendiğimi daha evvel başka bir konu başlığı altında belirtmiştim. Açılış mesajındaki diğer konuların büyük bir kısmı ( baskı-balata hariç ) benim listeme girmezdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...