Jump to content

Jant Üzerinde 5 km Gitmek Lastiğe Zarar Vermiş midir ?


arbor vitae
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 21 Aralik itibari ile mazda 3 ile aileye katildim. 7 ocak 2013 de kis lastiklerimi bridgestone dan aldim. Bayiden eve dönerken lastik basınç gosterkensinin daimiyandigini gorup yoluzerindeki lastikciye uğradım. Havasi iyi basilmamis on lastigin tamamladim dediler eve gittim. Toplam 5 km olmakuzere cant uzerinde gitmisim.Trafikte baskabir aracin uyarisi ile araci kenara cekince anladim. Bayiye araci bir şekilde götürdüm. Sibop gevşemiş sıkıştırdık dediler.  5 tl liksibopuisterseniz ucretsiz degistirelim dediler:) Ama 5 km jant uzerinde gittim bu lastikten bana hayir gelmez desemde, `` abi garantisi benim`` tavirlari devam etti. Icim rahat degil bebek tasiyoruz aracta. Lastik bigun gumler mi? Yorumlariniz bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, 5 Km boyunca Jantın üzerinde gittiğinize eminmisiniz ?

Eğer öyle birşey olmuş olsa bariz sürüş konforu, yol tutuşu, yol sesi vs... çok belli olur. Sizin bunu fark etmeyip diğer sürücülerin fark etmesi garip geldi. Jantın üstünde değil de , lastiğin havası bayağı bir inmiş olabilir. O şekilde yol almışsınızdır.

Ama siz yinede bildiğiniz güvendiğiniz bir lastikçiye, o lastiği söktürüp kontrol ettirin derim. Otomobilde ki en önemli parça bence lastiktir. Aracı yola bağlayan tek şey...

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler hocam. Yol cok karli idi. Ve kar yumuşak ti. Ise yetisme telasi farketmedim o nedenle. Eminim indigimde lastikte hic hava yoktu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5km jant üzeri mümkün değil, parçalanması lazımdı lastiklerin. İçinde 10-12 psi hava kalmıştır, janta temas etmemiştir muhtemelen. Hava kaçırmıyorsa şu an sorun yoktur bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5km neden gittim? 2.nci lastikcidehavayi az basmislar deyince,  lastik değiştirir ken sensore zarar verdiler herhaldededim ve sensorun bozuldugunu dusundum. 1 hafta once cok kar yagmisti ve yollar kar kapliydi. Sanirim o nedenle hissedemedim jant uzerinde gitigimi. Ayagimla lastigi zorladigimda baya bi sonuktu ve jantlar asfalti opuyordu. Araci kayinpeder lastikciye goturdu. Onlarda sokmusler goz muayenesi ile lastikiyi demisler. Benim,kfafamikurcalayan gözle böyle birseye kararverebilirler mi. Mr.  Gibi. Vb cihaz gerekmez mi saglam kararini vermekicin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...