Jump to content

Alüminyum Jant Parlatma


Guest oguzhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili forum sakinleri aracımın jantlarını elden geçirmek istiyorum. Jantlar orijinal enkei marka fabrikasyon jantlar. Kolları parlak araları boya şeklinde. Ben aslına sadık kalarak üzerindeki verniği kaldırıp parlatıp tekrar verniklemek istiyorum. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum. Üzerindeki verniği kaldırabileceğim boya sökücü vs. gibi bir şey arıyorum.

Resimdeki jant yedek lastiğe ait.

post-0-141695292942_thumb.jpg

post-0-141695292946_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • 323-Black

    7

  • domestos

    26

  • ezmocesteri

    9

  • ismail1903

    6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ben kendi jantlarimi boyamistim.zaten eger jant in rengi solmussa vernigi kalkmistir.kalanlarida kaldirmak istersen zimparaliyacaksin.ardinda astar boya en az2 saat ekliyecek,sonra sulu zimpara.sonra ise jant boyasi.eger jant boyasi hazir boya ise vernik atilmaz.eger doldurttuysan boyayi,kuruduktan sonra en son vernik atilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoyu izledim ancak Oğuzhan kardeşim senin jantların yıpranmışlık durumu videodaki janttan kat kat fazla, kimyasal temizleyiciler, pas sökücüler veya parlatıcılar senin sorununu tam olarak çözmeyebilir...

Bildiğim kadarıyla senin jantların komple soyulup, parlatılıp tekrardan boya vernik vs. yapılması gerekiyor bu da ne kadar sağlıklı olur araştırmak gerekli. Ayrıca maliyeti ne olur soru işareti. Bir yerlerde 200 TL'den bahsettiklerini duymuştum.

  ???

http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/143221-stepne-boyama.html

Böyle de bir çalışma buldum, belki yardımcı olabilir.

Kolay gelsin.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boyacilarda boya sokucu madde var.Fakat oda nasil bir sonuc verir tam bilemem.zimpara ise en ince zimpara kullaniliyor oda boya cizigi disinda herhangi bir etki yapacagini zannetmiyorum.hem oto boyasi satan bir yer biliyorsan orasida seni daha iyi yonlendirebilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Minumum 600 lük zımpara ile güzelce zımparalaman gerekiyor.Başkada çaresi yok.Sonrası yazılmış.Bu havalarda yapma derim.Temmuz gibi yap.Boya nın en güzel verimli kurudugu hava sıcak havadır bunuda en güzel güneş sıcagı yapıyor.Yada boyadıktan sonra küçük bir kulube ve sobasıda varsa şansına orada boya ve sobayı deli gibi ateşlendir mükemmel sonuç alırsınız.Soba yoksa içine ısıtıcı döşemelisiniz.Tecrübe ile sabittir.

Sipreyle boya bırak kendi kendine kurusun derseniz boyanın ömrü maalesef uzun olmuyor.Mutlaka daha basınçlı hava ile boyanırsa boyanın tutması ve pürüssüzlüğü artar.Bilahire vernikte daha iyi parlak görünür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm kalbimle söylüyorum tavsiye etmem.Bu tarz işlemlerde metale zarar verecek her şeyden kaçınmak en uzun vadeli yöntem zımparadır.Tek eksi yönü uğraştırıcı olmasıdır bunuda en kısa yoldan zımpara makinasıdır ama jantın kıvrımları buna izin vermiyor.

Aliminyum sağlamdır fakat bilindiği kadarda değildir.

Kimyasala bulaşma derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah abi. Bu bir süreç işten güçten zaman buldukça jantları teker teker yapacağım. Daha senin kuzuyu görmek nasip olmadı görsem ona da yapılacak bir şeyler çıkarırım ben :D

Guzuyu görebilmen için yüz görümlüğü isterim haberin olsun...

:P

Yapılacak çok işi var elbette, biliyorum ama benim uğraşacak hevesim şimdilik yok... Yapılacak işler hakkında sana soracak çok şeyim var zaten. Sayende belki hevesim geri gelir.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın abim. Bu güzelim jantlar değiştirilir mi hiç? Elbette yenileyip ömrüne ömür katacağız benim zevk aldığım nokta bu zaten yenisini alıp taksam hiç bir şey anlamam. Nette bu konu ile ilgili tam bir çalışma yok umarım buradan faydalananlar olur.

İşlemler bittikten sonra konuyu sabitle ki, çoğu üyenin faydalanmasına kolay yoldan sebep olsun...

;)

Guzumu elleyebilmen için ayrıca elleme görümlüğü de isterim... Borcun çoğaldı durduk yerde.

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hehe :D Senin canın sağolsun abi napalım Mazda tutkusu bu dokunmadan hissedemem uzaktanda sevemem arkadaş :D

Senden mi kıskancam guzuyu, elle len elle...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dişhekimi olarak tavsiyem bu kimyasal işinden sonra küçük bir el motoruyla sırasıyla kahverengi yeşil ve sarı lastik ile polisaj çekmen. Sonrada yumuşak bir bez fırçayla polisaj cilası çekmelisin. zımpara kullanman gerekiyorsa en başında 800 sonra 1000 numara ile yap, çizik yoksa yapma. elmotoru ile her ayrıntıya ulaşırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu jel adı soyadı var mı?

Verniği sökmek içinse acaba farların puslanan verniğinede uygulanabilir miki o kadar zımpara ile uğraşaılmaz en azından. ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen uygulanabilir. Plastiğe zarar vermiyor çünkü. Temini biraz sıkıntılı bana numune gönderdiler 100ml kadar bir şey neredeyse bütün janta yetiyordu. Tekrar temin etmek istedim en düşük ambalajın 35kg olduğunu söylediler. Bayileride yokmuş napcam bilmiyorum. İsmi cisminde yok jel gibi bir şey ama çok güzel.

Parlatma keçeleride yok olanda 10lu satılıyor fiyatı yüksek hep bir engel çıkıyor :(

Benim jantlar alaşımlı olsaydı beraber alır paylaşırdık...  :(

35 kg bir takım jant için fazla gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Gerçekten çok başarılı bir çalışma ve bilinçlendirici bir paylaşım , tebrik ederim .

Sizce bu arkadaşın şansı var mı ?  :)

post-8797-14169529343_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...