Jump to content

Subap Değişimi


Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, aracımın subaplarını değiştirdik. Konuyla ilgilenen arkadaşlara faydalı olması için tecrübelerimi yazayım dedim.

Aracım 250bin kmde. Yaklaşık 100bin km lpg ile kullanıldıktan sonra subap sorunu baş gösterdi.

Poturtulu çalışma ve motor sıcakken rölantide titreme şeklinde sorunlardan subap sorunu olduğu tesbit edildi. İlginç olan arabamda ne yağ eksiltme, ne de hararet sorunu yoktu.

Triger değişim vaktinin gelmesi nedeniyle subap takımını değiştirmeye karar verdik. Aracı Adem Usta'ya bıraktım. Subapları değiştirip, sekman işlemi yapmış.

Aracı dün alıp 650 km uzun yol yaptım. Şu ana kadar bir sorun gözlemlemedim.

Adem Usta'nın tavsiyesi üzerine, genelde sakin kullanıp, arada bir sıkıştırdım. kısa süreli 140-160 km hızlara çıktım. Tabi tamamen benzinde kullandım.

En çok koyan da aracımda lpg bulunmasına rağmen benzin kullanmak oldu. Benzinin nasıl su gibi buharlaştığını göstergeden izledim. 550km de ~200 liralık benzin yaktı. :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızda sorunları çözüldüyse bence sorun yok. :) Allah, kaza bela vermesin...

Geçtiğimiz Kurban bayramında Bursa'dan, Kırşehir'e gittim. Toplamda 590-600 km yaptım. Aracım Lpg'li olmasına rağmen, sırf motorun ömrü ve sağlığı için benzinde gittim. Toplamda 200-250 arası benzin yaktı aracım. 100-110-120 ile gittim. Çoğu zaman 90-100... Özellikle Eskişehir otobanı ve Ankara çevre yolunda 160-180 gibi hızlara çıktım ama uzun süreli değil. Aracımda ben de dahil toplam 5 kişiydik.

Uzun yolda araçlarımıza fazla yüklenmezsek, bence benzini az yakıyor. Ama LPG sadece ekonomi yönünden avantajlı. LPG'de ise Bursa'dan, Kırşehir'e 120 ile 150 lira arasında yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Aracınızda sorunları çözüldüyse bence sorun yok. :) Allah, kaza bela vermesin...

Geçtiğimiz Kurban bayramında Bursa'dan, Kırşehir'e gittim. Toplamda 590-600 km yaptım. Aracım Lpg'li olmasına rağmen, sırf motorun ömrü ve sağlığı için benzinde gittim. Toplamda 200-250 arası benzin yaktı aracım.

kuruş mu, lira mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi dilekler için teşekkürler arkadaşlar.

Bu değişim sana kaç papele patladı dostum...

:fiuw:

Allah kaza bela vermeden eskitmek nasip etsin. Verdiğin bilgiler için teşekkürler.

:nazar:

O konulara girmeyelim mümkünse. Zira yara iyileşince o konulara girmek daha doğru :)

Bana maliyeti 1700 tl.

çelik subap mı takıldı? yataklar da mı değişti_

kaça patladı?

ayrıca bir müddet benzinle mi kullanman gerekiyor aracı?

Evet. Adem Usta çelik subap takıldığını söyledi. Yatakları da değiştirmiş. 1000 km kadar benzinde kullanmamı tavsiye etti. Ve yağı 1000 km sonra değiştirmem gerektiğini yazmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...